Windows 10 mavi ekran hatası

byemre01

Centipat
Katılım
29 Mart 2020
Mesajlar
130
Son zamanlarda sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Ben de dedim ki bilgisayarı sıfırlayayım geçer. Ama hala aynı sorunu yaşıyorum LOL oyununda şampiyon seçimi ekranında mavi ekran aldım. Bilgisayar yeniden başladı. Oyuna girmeden Google'da gezinirken tekrar hata verdi bir türlü çözemedim Memtest ile tarattım. Ramlerimde sıkıntı yok. HD Tune ile harddiskimi tarattım. Onda da bir sıkıntı yok. Ama nedense hala sorun çözülmedi sürekli farklı hata kodlarıyla mavi ekran alıyorum. Format atmadım çünkü elimdeki flash 4 GB yetmiyor format atmaya. Bende yeni başlangıç yaptım. Çünkü ayarlardan sıfırla yaptığım zaman bile sıfırlarken mavi ekran alıyordum. Şu an bilgisayardan bir şey yapamıyorum. Ne yapmalıyım temiz kurulum sorunu kökten çözer mi? Ne olur yardım edin. Şu karantinada evde tıkılı kaldık zaten bilgisayarımı nasıl düzeltebilirim?
Aldığım hata kodlarından birkaçı şöyle:
ATTEMPTED WRITE TO READONLY Memory mavi ekran hatası
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası
 
Mavi ekranda yazılı kodu atabilir misiniz acaba?
ATTEMPTED WRITE TO READONLY Memory mavi ekran hatası
IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mavi ekran hatası
O tür silme işlemleri sistem hatalarına sebep olur. Servisi kapatmanız yeterliydi.

Az önce oyuna girerken LOL'de yükleme ekranı gelmeden mavi ekran aldım PC dondu. Bekledim biraz öyle kaldı. Bende Power tuşuna basılı tutup kapattım. Birazdan tekrar açacağım PC'yi ne yapmamı önerirsiniz?
 
İşletim sisteminiz güncel mi? Güncel değilse güncelleyin. O da olmazsa yakın zamanda indirdiğiniz bir program oldu mu veya programlar bölümüne bakarak tanımlayamadığınız bir program varsa o programı araştırın "bir ihtimal" virüs olabilir diye diyorum. Olmazsa Windows 10 kullanmıyorsanız bir antivirüs yüklemeyi deneyin. Bunlar bir yana aygıt yöneticisinden sorunlu bir aygıtınız var mı bir ona bakın. Bunun haricinde RAM, ekran kartı veya herhangi bir sürücü kaynaklı da olabilir. Çift raminiz varsa tek bir tane ile çalıştırmayı deneyin bir tanesinde olmazsa sadece diğerini takıp deneyin.
 
Dahili GPU devre dışı gözüküyor. Sürücü yüklü değilse yükleyip BIOS'dan açık olup olmadığını kontrol edin.
Düzelmezse de Win 7'ye geri dönün.

Neden Win7'ye döneyim. Bayadir kullanıyorum Win 10 sıkıntı yoktu. Son 1 aydır böyle. Hem Win 7 şu an güncelleme almayı bıraktı. Harici GPU kartım Radeon HD 4650.
İşlemci E7400 Core Duo anakart ise Intel DG41cn.
Dahili GPU devre dışı olsa ne olur ki. Ne sürücüsü tam anlamadım ben.
 
Harici ekran kartı takılıysa ok ancak donanımınız Win 10 destekli değil sorunlar yaşarsınız.

Şu an 4 5 eldir LOL atıyorum sıkıntı yok. En son şey yapmıştım chkdsk /F komutu ile CMD'den PC yeniden başlatılacak demişti. Başlamadı. Ben kendim başlattım. Sonra PC açılırken fixing C stage 2 diye bir şey doluyordu complete dedi PC açıldı 8'den beri LOL oynuyorum kapanmadı galiba düzeldi tam emin değilim ama chkdsk /F komutu düzeltti galiba.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı