Windows 10 mavi ekran hatası

Makaleler
3
Daha fazla  
Sorunum başlıktaki gibi. Özellikle oyunlardayken hatta sadece oyunlardayken mavi ekran yiyorum. Sebebi hakkında hiçbir fikrim yok. Ayrıca aynı şekilde sürekli oyundan atılıyorum. Dün çift ekran kurdum mesela ve 3 kere CS:GO'dan attı. Eskiden de atıyordu fakat bu kadar atmıyordu.
Sistemim.
Ryzen 5 2400G.
ASUS B350 PLUS.
Team 3000MHz 8 GB bellek.
Sistemi APU olarak kullanıyorum. Minidump dosyalarını da sıkıştırdım linkini bırakıyorum.
Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI ve VGA ile. Düne kadar VGA ile bağlıyordum. Bu arada çift ekran takılmadan önce de yaşanıyordu bu sorun gerçi çift ekrandan beri sadece oyundan atıyor o da sadece CS:GO'da. Daha mavi ekran almadım.

Doğrusunu söylemek gerekirse APU işlemciler RAM'den yiyor yani anlayacağın şekilde anlatmak gerekirse. RAM çift kanal olduğunda mavi ekran yeme olasılığın düşüyor. Ekran kartın değişse dahi senin PC mavi ekran almaya devam eder. HDMI dijital ve VGA'da analog sinyal vermekte. Burada atma sebebi olabilir. Ama mavi ekran olayları daha çok RAM olaylarında çıkıyor. HDD mavi ekran olayları RAM'e göre daha azdır. Attığın dosyaları inceleyecek kişilerde sana aynı yanıtı verme olasılığı yüksektir. Ben indirdim programım hata verip durdu ondan detaylı inceleme yapamadım ona göre de bilgimi söylemiş bulunmaktayım.

Doğrusunu söylemek gerekirse APU işlemciler RAM'den yiyor yani anlayacağın şekilde anlatmak gerekirse. RAM çift kanal olduğunda mavi ekran yeme olasılığın düşüyor. Ekran kartın değişse dahi senin PC mavi ekran almaya devam eder. HDMI dijital ve VGA'da analog sinyal vermekte. Burada atma sebebi olabilir. Ama mavi ekran olayları daha çok RAM olaylarında çıkıyor. HDD mavi ekran olayları RAM'e göre daha azdır. Attığın dosyaları inceleyecek kişilerde sana aynı yanıtı verme olasılığı yüksektir. Ben indirdim programım hata verip durdu ondan detaylı inceleme yapamadım ona göre de bilgimi söylemiş bulunmaktayım.
Eğer sorun cidden RAM'de ise ekran kartı alınca düzelebileceğini düşünüyorum çünkü şu an 2 GB'ı sadece GPU yiyor fakat ayrıca ekran kartı alınca o 2 GB benim bilgisayarımın kullanımına geri dönecek. Bilemiyorum yani benim gibi sistem kullanan insanlar bu şekilde hatalar almıyorken benim almam sinir bozucu. Ayrıca fikir vermesi adına Adata SU650 gibi kronik sorunlu bir SSD kullanıyorum. Belki sorun ondan da kaynaklanıyor olabilir ama pek düşünmüyorum bana da RAM gibi geliyor.

Eğer sorun cidden RAM'de ise ekran kartı alınca düzelebileceğini düşünüyorum çünkü şu an 2 GB'ı sadece GPU yiyor fakat ayrıca ekran kartı alınca o 2 GB benim bilgisayarımın kullanımına geri dönecek. Bilemiyorum yani benim gibi sistem kullanan insanlar bu şekilde hatalar almıyorken benim almam sinir bozucu. Ayrıca fikir vermesi adına Adata SU650 gibi kronik sorunlu bir SSD kullanıyorum. Belki sorun ondan da kaynaklanıyor olabilir ama pek düşünmüyorum bana da RAM gibi geliyor.

Ekran kartını aldığında sorun düzelmezse aynı model RAM Ali. Eğer ki ona rağmen sorun devam etmeye devam ederse bilin ki SSD'dir. Ama RAM çift kanal olduğunda sorunun ortadan kalkacağına ve sistem performansının artışa geçeceğine eminim.

Ekran kartını aldığında sorun düzelmezse aynı model RAM Ali. Eğer ki ona rağmen sorun devam etmeye devam ederse bilin ki SSD'dir. Ama RAM çift kanal olduğunda sorunun ortadan kalkacağına ve sistem performansının artışa geçeceyine eminim.
Aynı model RAM almayı çok isterdim fakat artık bu RAM üretilmiyor. Hala anlamadığım şey o zaman tüm R5 2400G kullanıcıları tek slot RAM kullanınca sürekli mavi ekran mı alıyor? Bu şekilde olduğunu düşünmüyorum belki yazılımsal bir sıkıntı da olabilir. @claus sanırsam siz Minidump dosyası okuyabiliyordunuz yardımcı olabilir misiniz?

Aynı model RAM almayı çok isterdim fakat artık bu RAM üretilmiyor. Hala anlamadığım şey o zaman tüm R5 2400G kullanıcıları tek slot RAM kullanınca sürekli mavi ekran mı alıyor? Bu şekilde olduğunu düşünmüyorum belki yazılımsal bir sıkıntı da olabilir.

Aynı modelden kastım frekans değeri ve GB aynı olsun. Tek slotlu çoğu bilgisayarlar da mavi ekran olayları vardır. Bu işlemci modeli ile alakalı bir durum değil yani.

Aynı modelden kastım frekans değeri ve GB aynı olsun. Tek slotlu çoğu bilgisayarlar da mavi ekran olayları vardır. Bu işlemci modeli ile alakalı bir durum değil yani.
Ekran kartından sonraki ilk yapacağım iş sanırsam RAM almak olacak. Umarım çözer sorunumu.

RAM'i almam muhtemelen uzun zaman alacak. Hatta muhtemelen bu bilgisayara sonsuza kadar yükseltme yapmayacağım kendime yeni bilgisayar alacağımdan dolayı. Aklımdan çıkmış bir an. Biri keşke Minidump dosyasını okusa da içim tamamen rahatlasa.
Hala aynı şekilde mavi ekranlar almaya devam ediyorum ve bu olay her Enter The Gungeon oyununa girdiğimde çeşitli hatalarla birlikte yaşanıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
Hala yardımlarınızı bekliyorum bir sonuca ulaşabilmiş değilim.
Koskoca Technopat Sosyal'de yardımcı olabilecek kimse yok mu? Onu geçtim moderatörler 4 aydır çözülmemiş konumu öne çıkarmıyor da ne yapıyor ''pilava ketçap sıkıp mı yiyorsunuz?'' konusunu mu onaylıyor yani şaka gibi hala anlamış değilim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı