Windows 10 Orjinal İle Crack Arasındaki Fark Nedir?

Öncelikle kendim çocukluğumdan beri durumumuz iyi olmadığından yaklaşık 7 - 8 yıldır Korsan Windows kullanmaktayım. Bu iyi birşey gibi değil, şansım hep yaver gitti ve başıma bir sorun gelmedi fakat insanımız bazı konular da çok cahil kalabiliyor, "Paramı neden çöpe atayım crackli kullanırım farkı yok ki zaten" gibi bir kafa.. Bu çok yanlış, aşağıda maddeler halinde bildiklerimi yazacak olursam;

- Orjinal yazılım da Sürekli güncellenir yazılım, Olası açıklar ve sorunlar halledilir sürekli, Birçok tehlikeli açık ve yazılım hatası düzeltilir her güncelleme de.

- Orjinal yazılım kullanmak Sistem performansını arttıracaktır, performans kaybına sorun açan yazılım hataları ve sorunlar güncel windows'da olmaz. Olduğu anda güncelleme ile giderilir böyle bir sorun.

- Orijinal ürün kullanmak arkasında çalışan onlarca insana emeğinin karşılığını vermektir. Saatlerce çalıştığınız kafa yorduğunuz şeyi birisi para vermeden kullanıyor ne düşünürdünüz?

Şimdi para biriktiriyorum, 1 Ay sonrasında Orjinal yazılım kullanmaya başlıyacağım bu arada güvenlik konusuna da değinicek olursam;

- Crack'li kullandığınız Windows'lar da Windows Defender ve SmartScreen çalışmaz. Çalışır gibi gözüktüğüne bakmayın pek de işe yaramaz, ayrıca bu durum aklıma " Crackli AntiVirüs kullanıp beni koru diye beklemesi durumunu" getirdi aklıma :D

Uzun lafın kısası Orjinal yazılım kullanın, Korsan'ı tavsiye etmiyoruz.

Orjinal al kafan rahat olsun. Orjinal anahtar kodları bulabilirsin, hem de ucuza. Öyle gidip 400-500 lira vermene gerek yok bir işletim sistemine :)

Orjinal al kafan rahat olsun. Orjinal anahtar kodları bulabilirsin, hem de ucuza. Öyle gidip 400-500 lira vermene gerek yok bir işletim sistemine :)
Söylediğin yöntemle sahibi olmuyorsun sadece o sistemde ve o donanımda kullanma hakkına sahip oluyorsun yani oem. Üretici donanım lisansı onlar. Eğer yarın bir gün anakart değiştirir isen eline patlar. yani o fiyata owner olmuyorsun. Owner misal Windows 10 Pro lisanlar 850 TL civarında offical sitesinde. ve ömür boyu sahibi oluyor versiyon yükseltmelerine de kıyaklar da yapıyorlar.

Ayrıca orjinal yazılım kullanmayı herkes ister fakat bu ülke ve dolar şartlarında herkes 850 TL yi vermesi olanaksız. Korsan kullanımı bu şekilde önlenemez birileri faiz lobisine çalıştıkça. Büyük ihtimal Ülkede korsan kullanımda pek bir değişiklik olmayacaktır.

Orjinal tavsiye ediyorum çünkü Durmaplay veya Kinguin gibi sitelerde Windows 10 keyleri 100-50 tl arası. Pc'nizi performans düşüşünden kurtarmak ve sürekli güncel kalmasını sağlamak için o kadar da fazla bir para değil bence.

Söylediğin yöntemle sahibi olmuyorsun sadece o sistemde ve o donanımda kullanma hakkına sahip oluyorsun yani oem. Üretici donanım lisansı onlar. Eğer yarın bir gün anakart değiştirir isen eline patlar. yani o fiyata owner olmuyorsun. Owner misal Windows 10 Pro lisanlar 850 TL civarında offical sitesinde. ve ömür boyu sahibi oluyor versiyon yükseltmelerine de kıyaklar da yapıyorlar.

Ayrıca orjinal yazılım kullanmayı herkes ister fakat bu ülke ve dolar şartlarında herkes 850 TL yi vermesi olanaksız. Korsan kullanımı bu şekilde önlenemez birileri faiz lobisine çalıştıkça. Büyük ihtimal Ülkede korsan kullanımda pek bir değişiklik olmayacaktır.
Varsın elinde patlasın. 30TL vererek aldığı key 3-4 sene sonra sistem değişiminde elinde patlasa ne olur, patlamasa ne olur?

50 liraya kod alıyorsun her sene anakart değiştirsen 10 senede 500 lira ediyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı