Windows 10 temiz kurulum

Viertma

Centipat
Daha fazla  
Laptopa temiz kurulum yapmak istiyorum ama kafamda deli sorular.

Öncelikle Monster'dan alırken yanında Windows 10 da aldım. Ama e-postayla gelen ürün anahtarına erişimim yok dolayısıyla her şeyi silersem Windows 10 gidecek diye korkuyorum. Windows 10 kullandığım e-mail'e bağlanıyormuş galiba ama emin olmadığımdan yapmadım.
İkinci olarak Media Creation Tool'mu Rufus'mu UEFI Windows 10 USB Hazırlama Rehberi rehbere göre Rufus kullanılıyor ama aynı işi Media Creation Tool'da yapmıyor mu? Üstelik Windows'un kendi uygulaması.
Ve son sorum temiz kurulum yaparken BIOS güncel olması gerekir mi? Monster bilgisayar olduğu için sitesinde BIOS güncellemelerini paylaşmıyor başka türlü buluna biliyor mu bilmiyorum.
Mail attım ama pek geri dönüş alamadım. BIOS sürümü güncel olmazsa sorun çıkar mı?

Biraz uzun oldu umarım cevaplarsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam fotoğrafta gibi yaptıysan ateşle o zaman. Baştan seçtin değil mi? Çoğu kişi yanlış yapıyor seçmiyor da ondan bir daha sordum.

Kurarken USB önünde yazan var bir de yazmayan UEFI diye. Fotoğraftaki gibi baştan dememin sebebi oydu.

Seçme aşamasında değilim tool kuruyor USB'ye çok uzun sürüyor.

Yardımların için sağ ol.

Tamamdır. Zaten laptopla beraber gelen USB driverlar var diye biliyorum olmazsa bakarım.
Onlar eskidir güncel olanları indir. Ekran kartını da bak modeline en son driverını indir eskileri yükleme.
Onlar eskidir güncel olanları indir. Ekran kartını da bak modeline en son driverını indir eskileri yükleme.
Laptopun tam adını yaz bakalım.

Abra A5 V15.4 sitede tıklayınca burası geliyor sayfada da Abra A5 v15.1 ve 2 yazıyor ama güncellememişlerdir büyük ihtimalle.
Doğrudur baktım.
Doğrudur baktım.

Oradakiler eski bunlar yeni güncellemeler. Buradan indir.
Doğrudur baktım.

Oradakiler eski bunlar yeni güncellemeler. Buradan indir.

Son düzenleme:
Takıldığın bir şey olursa buradan yaz arada bakıyorum seçme işleminde UEFI görmezsen BIOS'tan UEFI kapalıdır açman gerek. Boot ekranında. Bir de laptopun kendi sayfasından driverları indir ve kur.

Yeni sekmesi soluk ileri deyip deneyincede restart atıyor baştan kurulum ekranı geliyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20211215_205356.jpg
    IMG_20211215_205356.jpg
    183,4 KB · Görüntüleme: 22
Ek programlara ihtiyaç yok ama Rufus daha hızlı ve seçenekler sunuyor.

Ana kartınızın marka modelini öğrenerek BİOS ve diğer sürücü güncellemelerini yapabilirsiniz.

Etkinleştirmek için farklı yollar mevcut, şuan ki ürün anahtarınızı öğrenmek için arkadaşların gönderdiği siteleri kontrol edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı