Windows 10 "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR" hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Niach

Kilopat
Daha fazla  
RAM
‎KF436C17BBA/8
Ekran kartı
RTX 3070 Ti Suprimx
Anakart
ROG STRIX X570-E GAMING
İşlemci
Ryzen 9 5900x
Yeni bir sistem toplamıştım. Kurduktan sonra bir anda mavi ekran hatası almaya başladım konuda belirttiğim gibi, yardımcı olabilir misiniz? Minidump dosyam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosyayi incelemedim ama hata kodu uzerinden yorum yapacagim, yanlis da olabilir.

BIOS ayarlarinizi sifirlamayi deneyin. Soruna cozum olmazsa CPB kapatmayi deneyin. Guc kaynaginiz sistemin gucunu karsiliyor mu? Sicakliklar nasil?

Ek olarak Memtest86 testi de yapiniz.

Dosyayi incelemedim ama hata kodu uzerinden yorum yapacagim, yanlış da olabilir.

BIOS ayarlarinizi sifirlamayi deneyin. Soruna cozum olmazsa CPB kapatmayi deneyin. Guc kaynaginiz sistemin gucunu karsiliyor mu? Sicakliklar nasıl?

Ek olarak Memtest86 testi de yapiniz.

Şu an çalışıyorum o yüzden Memtest86 testi yapamıyorum fakat tekrar mavi ekran yedikten sonra BIOS ayarlarımı sıfırladım sadece XMP açtım, CPB'yi kapattım. Güç kaynağım Cooler Master G750M.

Rica etsem dosyayı inceleyebilir misiniz ayarları yapmadan önceki mavi ekranın dumpu.

BIOS ayarlarımı sıfırladım sadece XMP açtım, CPB'yi kapattım.
Bunlari yaptiginiz halde mavi ekran aliyorsaniz baska cozum onerim yok. Son care olarak XMP'yi kapatmanizi onerebilirim. Onu da son care olarak yapin.

Rica etsem dosyayı inceleyebilir misiniz ayarları yapmadan önceki mavi ekranın dumpu.
Konudaki arkadaslar incelemis. Onlar inceleyebilirler, ben sadece birkac oneri de bulunmak istedim.

Bunlari yaptiginiz halde mavi ekran aliyorsaniz baska cozum onerim yok. Son care olarak XMP'yi kapatmanizi onerebilirim. Onu da son care olarak yapin.

Konudaki arkadaşlar incelemis. Onlar inceleyebilirler, ben sadece birkac oneri de bulunmak istedim.

Teşekkür ederim yardımlarınız için AIDA64 testi yaptım sizin söylediğiniz ayarları yaptıktan sonra 10 dakika boyunca sıcaklık değerlerim bu şekildeydi.

Dosya Ekleri

• stabilitytest.png
    stabilitytest.png
    67,3 KB · Görüntüleme: 28
Chipseti güncelleyebildiğinize emin misiniz? BIOS güncelleyin yine eski sürüm. Güncelleyin. Lütfen. Güncelleyin. Arıza donanımsal olabilir yazılımsal ise çözelim. Güncelleyin şu BIOS'unuzu.

Güncel BIOS: 07/14/2023 Sürüm 4802
Sizin BIOS: 02/23/2023 BiosVersion = 4602

Evet güncellediğimden eminim. Tekrardan güncelleme yapacağım

Son düzenleme:
XMP kapatıp deneyin. Sorun RAM'den ziyade işlemcide diye düşünüyorum. Donanımsal olabilir.

Problemin kaynağını çözmüş gibiyim sanırım, Elimde 3 adet farklı ram vardı onları takıp denedim. BIOS ayarlarımı default alıp sadece XMP açtığım zaman mavi ekran yiyorum, XMP + ASUS optimal ayarları birlikte açınca mavi ekran yemiyorum. CPB Ayarını sınırladığımızda mavi ekran ile karşılaşmıyorum anlayacağınız. Sorun power supply olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı