Windows 10 yerine hangi Linux dağıtımı kullanılmalı?

Arkadaşlar Windows 10'dan biraz sıkıldım ama Linux vb dağıtımlarına daha önce hiç geçmediğim için nasıl olduklarını bilmiyorum. Hangi sürüme geçmeliyim? Estetik ve hızlı olursa daha iyi olur.
Bir de Linux'tan oyun oynayabilir miyim istediğim gibi?

Sistem:
CPU: Intel Core i5 3570S Ekran kartı: Intel HD Graphics 2500 RAM: 8 GB DDR3 1600MHz PSU: Aerocool VX Plus 400W HDD:500 GB Seagate HDD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Windows 10'dan biraz sıkıldım ama Linux vb dağıtımlarına daha önce hiç geçmediğim için nasıl olduklarını bilmiyorum. Hangi sürüme geçmeliyim? Estetik ve hızlı olursa daha iyi olur.
Bir de Linux'tan oyun oynayabilir miyim istediğim gibi?

Sistem:
CPU: Intel Core i5 3570S Ekran kartı: Intel HD Graphics 2500 RAM: 8 GB DDR3 1600MHz PSU: Aerocool VX Plus 400W HDD:500 GB Seagate HDD.
Oyundan oyuna destek değişir,
POP OS ve Kubuntu güzel gözükür ve sistemine de yeterli.

Arkadaşlar Windows 10'dan biraz sıkıldım ama Linux vb dağıtımlarına daha önce hiç geçmediğim için nasıl olduklarını bilmiyorum. Hangi sürüme geçmeliyim?
Yeni başlayanlar için Linux Mint, KDE Neon ve PureOS uygun olabilir.
GNU/Linux'tan oyun oynayabilir miyim istediğim gibi?
Oyunlarınızın GNU/Linux'a desteği varsa oynayabilirsiniz. Eğer yoksa Proton, WINE ve Lutris kullanarak açmayı deneyebilirsiniz. Hangi oyunları oynadığınızı söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.
Bence GNU/Linux sıkılıp geçilebilecek bir işletim sistemi değil.
Ben sıkılıp geçtim. Gayet de memnunum.

Son düzenleme:
Mint olabilir, şu an kullanıyorum gayet güzel. Windows 10`dan geçtim alışması zor olmadı. Oyunların çoğunun desteği yok, programların da aynı şekilde. Ek uygulamalar ile çalıştırabilirsiniz fakat performansı düşük olur.
Bazı programları ve oyunları kullanamazsınız, bence Linux sıkılıp geçilebilecek bir işletim sistemi değil.
Sıkılıp geçtim ve mutluyum. Ön yargı oluşturmamalıyız bence.

Mint olabilir, şu an kullanıyorum gayet güzel Windows 10'dan geçtim alışması zor olmadı. Oyunların çoğunun desteği yok, programların da aynı şekilde. Ek uygulamalar ile çalıştırabilirsiniz fakat performansı düşük olur.

Sıkılıp geçtim ve mutluyum. Ön yargı oluşturmamalıyız bence.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı