Windows 10 yüklenirse recovery silinir mi ?

Acarmh

Hectopat
Daha fazla  
Sorum aslında başlıkta gayet açık. Şu an windows 7 kullanıyorum. Sony vaio laptop recovery içinde mevcut yükseltme yaptığımda silinir mi ya da tekrar yapamaz mıyım ? Veya diğer bir seçenek recovery de güncellenir mi ?
Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'u yükseltme ve/veya temiz kurulum yoluyla yüklerken recovery kısmını biçimlendirmediğin sürece, iki türlüde recovery silinmez ve kurtarma sürücün değişmez, Windows 7 olarak kalacaktır. Başka bir ifade ile, recovery bölümü yükseltmede zaten silinmiyor, temiz kurulumda da özel bir çaba göstermezsen bir şey olmaz.

Ben Windows 10'a yükselttim. Windows 7 recovery bölümü silinmedi ve daha sonra temiz kurulum yaptım, yine silinmedi. Şuana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım Windows 10'da.

Windows'u yükseltme ve/veya temiz kurulum yoluyla yüklerken recovery kısmını biçimlendirmediğin sürece, iki türlüde recovery silinmez ve kurtarma sürücün değişmez, Windows 7 olarak kalacaktır. Başka bir ifade ile, recovery bölümü yükseltmede zaten silinmiyor, temiz kurulumda da özel bir çaba göstermezsen bir şey olmaz.

Ben Windows 10'a yükselttim. Windows 7 recovery bölümü silinmedi ve daha sonra temiz kurulum yaptım, yine silinmedi. Şuana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım Windows 10'da.

Cevabınız için teşekkür ederim tam da aradığım cevaptı :)

Sakın Windows 7 recovery bölümünü silmeden kurmayınız. Windows 10 kendi recovery bölümünü yükleyemez ise bilgisayarınız kolayca çökebilecektir. Ve Windows 10 bozulduğunda Windows 7'nin recovery bölümüne geçmeyecektir.
Her recovery o Windows'un sürümüne aittir

Sakın Windows 7 recovery bölümünü silmeden kurmayınız. Windows 10 kendi recovery bölümünü yükleyemez ise bilgisayarınız kolayca çökebilecektir. Ve Windows 10 bozulduğunda Windows 7'nin recovery bölümüne geçmeyecektir.
Her recovery o Windows'un sürümüne aittir
Ne dediğinizi biliyor musunuz ? Recovery sistem üreticisi tarafından verilen ve herhangi bir sorunda revovery ile boot ederseniz sistem üreticisnin verdiği varsayılan ayarlar ve uygulamalar geri yüklenir. Ayrıca her Windows recovery oluşturur ama kurulduğu diskin içine. Bizim bahsettiğimiz recovery sistem üreticisi tarafından verilen recovery.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı