Windows 10'a geçmek mantıklı mı?

Çok büyük bir performans sorunu yaşamıyorsan 11'de kal derim. Benim sistemi bayağı yavaşlattığı için 10'a geri dönmüştüm.
 
Windows 11 kullanıyorum ve sanki performans/uyumluluk/sadelik(aranan şeyi direkt bulma) olarak Windows 10 daha iyi gibi geliyor bana şu an Windows 11 Pro kullanıyorum 10'a geçmek mantıklı bir hamle olabilir mi sizce?
Performans aynı, oyunların bazılarında 11 bazılarında 10 daha iyi de pek büyük bir artı yok.
Modern donanımda 11 daha iyi. Eskisi için zaten kernel yıllardır değişmedi adam gibi, hepsi birbirine uyuyor.
Sadelikte de 11 daha iyi. Windows 10, 7 ve 8.1 sentezi her şeyin bulunduğu bir çöp yığını. Yani fazla dikkat çekmiyor evet de öyle yani eskisiyle yenisiyle çok şey var ve her şey ikili.
 
Herkese yorumları için teşekkür ederim. Sistemimin yeni olmasından dolayı 11 de kalmak daha mantıklı geldi. Herkese ayrı ayrı teşekkürler.
 
Hocam peki bir yerde okumuştum iCUE programı ile ASUS'un Armoury Crate uygulaması birbiri ile çakışıyormuş. İkisini de aktif olarak kullanıyorum. Bu çakışma durumu Windows 11'e mi bağlı yoksa uygulama geneli bir sorun mudur?

Emin değilim de donanımla alakalı olabilir. Şimdi bilmeden konuşmak istemiyorum. (Konuyu okuyan gören deneyimi olan birinin cevabı daha iyi olabilir) Forumda RAM ile alakalı çakışma yaşamış birileri vardı.

Windows 10'a geç.

Konu dışı olacak ama Ryzen işlemciler için bir şey yok mu? R5 5600X kullanıyorum. Windows 10 kullanıyorum.

Muhtemelen Windows 11 geçişte 5-10 FPS artış olabilir (Oyuna bağlı olarak) Daha da düşüyorsa BIOS güncellemesi veya AMD'nin bir şey yapması gerekebilir (Optimize olması açısından)
 
Emin değilim de donanımla alakalı olabilir. Şimdi bilmeden konuşmak istemiyorum. (konuyu okuyan gören deneyimi olan birinin cevabı daha iyi olabilir) forumda RAM ile alakalı çakışma yaşamış birileri vardı.

Muhtemelen Windows 11 geçişte 5-10 FPS artış olabilir (oyuna bağlı olarak) daha da düşüyorsa BIOS güncellemesi veya AMD'nin bir şey yapması gerekebilir (optimize olması açısından)

Intel de 12. nesil aşağısı olanlar ne yapacak peki hocam? Yani sadece 12. nesil Intel işlemciler mi geçerse artış görecek.
 
Intel de 12. nesil aşağısı olanlar ne yapacak peki hocam? Yani sadece 12. nesil Intel işlemciler mi geçerse artış görecek.

Hocam alt nesildekiler de (8.Nesil ve üstü) kullanmasında sıkıntı yok. Onlarda da artış yaşanabilir. 12. Nesil Intel işlemcilerde yeni nesil mimari ve çekirdek yapısı olduğu için öyle söyledim. Zaten mantıksal olarak yamalanmış, törpülenmiş 10 gibi düşünün.
 

Geri
Yukarı