Windows 10'da 4 GB RAM ile Chrome açıkken %52 RAM kullanıyor

Merhabalar, cihazımda çok fazla RAM kullanımı var. 4 GB RAM'e sahibim. Sadece Chrome açık (bir sekme açık). Ona rağmen %52 kullanım var. Ve bilgisayardan tam verimi alamadığımı düşünüyorum. İşletim sistemi olarak Windows 10 Home 64 Bit kullanıyorum. Cihazımın modeli ve özellikleri aşağıda. Şimdiden teşekkür ederim. @Recep Baltaş @Ali Güngör @Yener K. @Enes3078 @Murat5038

Sistem özellikleri:

Anladım hocam. Örnek olarak benim 2GB ve 16GB RAM olan Windows 10 sistemlerim var. 2GB olan da boşta bile yarıdan fazlasını kullanabiliyor fakat başka işlem yapıldığında oraya yöneliyor. 16 GB RAM olan ise 5 GB bile kullanabiliyor. Bir de sistemde SSD yoksa Windows 10 ağır çalışabiliyor. Çoğunlukla bu durumlar var.

Anladım hocam. Örnek olarak benim 2 GB ve 16 GB RAM olan Windows 10 sistemlerim var. 2 GB olan da boşta bile yarıdan fazlasını kullanabiliyor fakat başka işlem yapıldığında oraya yöneliyor. 16 GB RAM olan ise 5 GB bile kullanabiliyor. Bir de sistemde SSD yoksa Windows 10 ağır çalışabiliyor. Çoğunlukla bu durumlar var.

Bir çözüm yolu yok mu hocam? Peki sisteme hangi Windows sürümü en iyi performans verir.

Hocam 4GB sistemine göre normal. Benim sistemde de 4GB RAM var ve sadece Technopat açık. %56 RAM kullanıyor. Ya modlanmış sürüm yükleyeceksin ya da daha eski bir işletim sistemine döneceksin. Onun dışında MEMreduct diye bir uygulama var. Belleği temizliyor. Onu da kullanabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı