Windows 10'dan Linux Mint'e geçilir mi?

SkyLexDev

Hectopat
Selam arkadaşlar, Windows 10 kullanıyorum ama değiştirmeyi düşünüyorum. Linux uygun geldi, pek fazla bilgim olmadığı için Linux Mint kurmayı düşünüyorum. Sizce kurayım mı Windows mu kalayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, Windows 10 kullanıyorum ama değiştirmeyi düşünüyorum. Linux uygun geldi, pek fazla bilgim olmadığı için Linux Mint kurmayı düşünüyorum. Sizce kurayım mı Windows mu kalayım?
Kullandiginiz programlarin Linux destegi varsa kurun. Bilginiz olmasina gerek yok.

Gönül rahatlığı ile kurabilirsiniz Linux Mint başlangıç dostu herhangi bir karışıklık veya sorun yaşamazsınız.

Desteklemeyen çoğu oyun için hiç uygun değil bence. Mesela; eski NFS oyunları artık satılmıyor, bu yüzden korsan indiriyorum, Wine sayesinde bu oyunları kurabilsen bile mod'larını kuramayacaksın. Wine'ı tasarlayanlar işin bu yönlerini düşünememişler. Diyeceksin ki, ''mod kurmak önemli mi?'' evet çok önemli. Hele ki Widescreen fix oldukça önemli.
Oyunu kurup çalıştırabilmek ile olmuyor öyle sayın Wine (!) Oyunun TR yamasını da, mod'larını da Windows'ta kurabildiğimiz gibi kurabilmemiz lazım.

Geçin sorun olmaz.

Desteklemeyen çoğu oyun için hiç uygun değil bence. Mesela; eski NFS oyunları artık satılmıyor, bu yüzden korsan indiriyorum, Wine sayesinde bu oyunları kurabilsen bile Mod'larını kuramayacaksın. Wine'ı tasarlayanlar işin bu yönlerini düşünememişler. Diyeceksin ki, "mod kurmak önemli mi?" evet çok önemli. Hele ki Widescreen fix oldukça önemli.
Oyunu kurup çalıştırabilmek ile olmuyor öyle sayın Wine (!) Oyunun TR yamasını da, Mod'larını da Windows'ta kurabildiğimiz gibi kurabilmemiz lazım.

Ben metro oyunlarıma rahatlıkla yama yapabilmiştim. Konu açsaydınız keşke.

Oyun oynamıyorsan geç.

Oynadığınız oyunlara bağlı bu durum. CS gibi yerel desteği olan oyunlar Windows'tan daha iyi çalışıyor.

Şu anlık alışma sürecinde olabileceğiniz için dualboot kurabilirsiniz.
Ne de olsa Windows'tan Linux'a kökten bir geçiş biraz zor olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı