Windows 10'dan Linux'a E5400 sistem ile geçmek mantıklı mı?

EnsarTpl

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Daha önce hiç Linux kullanmadım. Yazılım ile uğraşuyorum şu sıralar web siteleri geliştiriyorum ileride yapay zekaya (machine learning vs) yoğunlaşacağım. Siber güvenlik ile uğraşmıyorum! Linux'un daha performanslı bir işletim sistemi olduğunu duydum. Çok fazla oyun da oynamıyorum. Sizce geçmem mantıklı olur mu? Hangi dağıtımları önerirsiniz?

Bilgisayaımın özellikleri:
-3GB DDR2 RAM.
-Intel Dual Core E5400 2, 70GHz.
-NVIDIA GeForce GTX 750.
-Gigabyte G31M-ES2l
Bayağı eski biliyorum 😢

Daha önce hiç Linux kullanmadım. Yazılım ile uğraşuyorum şu sıralar web siteleri geliştiriyorum ileride yapay zekaya (machine learning vs) yoğunlaşacağım. Siber güvenlik ile uğraşmıyorum! Linux'un daha performanslı bir işletim sistemi olduğunu duydum. Çok fazla oyun da oynamıyorum. Sizce geçmem mantıklı olur mu? Hangi dağıtımları önerirsiniz?

-3GB DDR2 RAM.
-NVIDIA GeForce GTX 750.
-Gigabyte G31M-ES2l
Bayağı eski biliyorum 😢
Her sistemle Linux'a geçmek mantıklı. İyi/Kötü farketmez.
Zaman kaybetmeden Linux'a geçin derim.
Dağıtım önerilerim: Mint, Pop!_Os, Manjaro, ZorinOS, EndeavourOS.
Linux'u azda olsa öğrendikten sonra Artix, Void, Arch gibi dağıtımlara geçebilirsiniz.

-3GB DDR2 RAM.
-NVIDIA GeForce GTX 750.
-Gigabyte G31M-ES2l
Bayağı eski biliyorum 😢
Dağıtımdan önce hangi masaüstü ortamını kullanacağını seçmelisin. Hafiflik konusunda Xfce ve Mate masaüstü ortamı iyidir. Başlangıç için Linux Mint Xfce tavsiye edebilirim.

Teşekkürler önerileriniz için başka bilmem gereken önemli bir şey varsa lütfen söyleyin Linux hakkında çok fazla şey bilmiyorum basit bir şey bu kesin biliyordur deseniz bile yine de söylerseniz sevinirim.

Teşekkürler önerileriniz için başka bilmem gereken önemli bir şey varsa lütfen söyleyin Linux hakkında çok fazla şey bilmiyorum basit bir şey bu kesin biliyordur deseniz bile yine de söylerseniz sevinirim.

Bir şey bilmenize gerek yok aslinda.
Ama size onerim islerinizi Terminal'den halletmeye calisin. Sorun yasarsaniz veya merak ettiginiz bir şey olursa beni etiketleyin.

Bir şey bilmenize gerek yok aslinda.
Ama size onerim islerinizi Terminal'den halletmeye calisin. Sorun yasarsaniz veya merak ettiginiz bir şey olursa beni etiketleyin.

Teşekkür ederim yakın bir zamanda geçmeyi planlıyorum şu anda önemli bir proje yaptığım için geçtiğim zaman alışamamdan dolayı sorun çıksın istemiyorum ama ileride kesinlikle geçeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı