Windows 10'dan Windows 7'ye Geçme

Yiiiaaaa

Hectopat
Arkadaşlar HP Pavilion G6 laptop sahibiyim. Şu anda Windows 10 Professional sürümünü kullanıyorum. Bilgisayarım biraz eski kullanırken takılmalar oluyor (bunlar büyük ihtimalle SSD değil HDD kullandığım için oluyor), özellikleri de aşağıda yazıyor. Acaba Windows 7'ye geri dönüş yapsam bu takılmalardan biraz da olsa kurtulur muyum? Bir de eğer Windows 7'ye geri dönüş yaparsam her ne kadar ekran kartım DirectX12 destekli olmasa da oyunlarda FPS azalışı/artışı olur mu?

Laptop Özellikleri:
İşlemci: i5 - 3230m 2.60 GHz
RAM: 4 GB DDR3
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670m
HDD: 500 GB 5400 RPM

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bugün Win7'den Win10'a geçiş yaptım geçtiğim güne lanet olsun. Lol'de full ayarda 160 FPS alırken Windows 10'da 50-60 FPS alıyorum FPS drop yiyorum. Şimdi Win7 Ultimate Lite sürümünü indiriyorum lanet olsun win10 indirdiğim güne. Eski sürüme geri dönücem eğer sende denemek istersen aşağıda linki bırakıyorum çok stabil ve hızlı. Tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 arkaplanda tonla gereksiz servis ve telemetri hizmeti barındığı için performans düşüklüğü yaşaman normal. Tavsiyem 1607 LTSB sürümünü yüklemen. Gereksiz uygulamalardan arındırılmış bir sürüm, modifiyeli Win 7 diyebiliriz. 1-2 ince ayarla gayet güzel bir sistem oluyor. Birkaç eski oyunda sorun yaşamasam kullanmaya devam ederdim.

Windows 10 arkaplanda tonla gereksiz servis ve telemetri hizmeti barındığı için performans düşüklüğü yaşaman normal. Tavsiyem 1607 LTSB sürümünü yüklemen. Gereksiz uygulamalardan arındırılmış bir sürüm, modifiyeli Win 7 diyebiliriz. 1-2 ince ayarla gayet güzel bir sistem oluyor. Birkaç eski oyunda sorun yaşamasam kullanmaya devam ederdim.

Ben Win10 Home Lite sürüm kurmama rağmen öyle bir fps düşüşü ve farkı oldu ki inanırmısın %60'a yakın bir fps düşüşü sağladım. Win7 CANDIR !

Sistemim:
Intel Q6600 3.15 Ghz 4 Çekirdek
Yeston GT 1030 2GB GDDR5
Hı Level Sogutuculu 8 GB Ram 1333MHZ
Cooler Master 400 Watt Psu

Bazı şeyler çalışıyorsa fazla kurcalamamak gerekli. Hangisi iş görüyor ise devam etmeli. Güncellemek risktir. (kişisel yorumum)

Arkadaşlar HP Pavilion G6 laptop sahibiyim. Şu anda Windows 10 Professional sürümünü kullanıyorum. Bilgisayarım biraz eski kullanırken takılmalar oluyor (bunlar büyük ihtimalle SSD değil HDD kullandığım için oluyor), özellikleri de aşağıda yazıyor. Acaba Windows 7'ye geri dönüş yapsam bu takılmalardan biraz da olsa kurtulur muyum? Bir de eğer Windows 7'ye geri dönüş yaparsam her ne kadar ekran kartım DirectX12 destekli olmasa da oyunlarda FPS azalışı/artışı olur mu?

Laptop Özellikleri:
İşlemci: i5 - 3230m 2.60 GHz
RAM: 4 GB DDR3
Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670m
HDD: 500 GB 5400 RPM
Hocam SSD takviyesi yaparsan hiçbir sıkıntın kalmaz.

Hocam SSD takviyesi yaparsan hiçbir sıkıntın kalmaz.

SSD ile bi alakası yok SSD sadece veri yazma okuma hızını hızlandırır oyun performansına bir etki etmez ya da fps'e bir etki etmez etse de çok az miktar da.

Arkadaş bilgisayarı kullanırken takılma olduğunu söylüyor dikkatli okursan. Bununda çaresi SSD.

7200RPM 64MB Yazmalı bir HDD bile olsa o sorunu rahatlıkla çözerki 5400RPM HDD Artık alınmamalı ve kullanılmamalı. SSD alınır evet ama 120 tlye bir ssd alınır ve işletim sistemini oraya oyunlarını ise hdd'ye kurar böylece hem sistem rahatlamış olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı