Hocam Linux Mint'Ti kendisi beni çok severdi. O kadar değişiktiki. Store olduğunu biliyordum zaten galiba tek Store girebilmişimdir indiriyorum Google inmiyor bir şeyde yükleyemiyorum buradaki gibi değil mantık. 3 saat oldu sadece onun için uğraşıyorum. Sinirlendim. Sonrasına gerek yok bence. Bir de ben Windows 10 LTSB 1607 kurdum o kadar hızlıki takip edemiyorum hızından açılışı filan. Performans testine sokucam güzelze. Kalırım ama olmazsa yardımınıza ihtiyacım olacak.
Vallahi hocam bence haksız değildim ama.
Anlıyorum hocam ama indirmek istediğiniz şey nedir onu çözemedim

Chrome mesela kendi sitesinden deb uzantılı olarak kurabilirsiniz. Onun haricinde ne gerekti size genel komutlar şunlar ki bunlara gerek bile yok synaptic paket yöneticisi üzerinden de yapabilirdiniz.
sudo apt install app_name (istediğiniz programın paket adı neyse onu indirir.)
sudo apt remove app_name (istediğiniz programı paket adı neyse ona göre kaldırır.)
sudo apt purge app_name (istediğiniz programı paket adı neyse onla beraber gelen bağımlılıkları kaldırır. Mesela Xfce arayüzünü sonradan eklediniz. Tüm Xfce'yi silmek istiyorsanız tek tek elle seçmek yerine bu daha verimli oluyor.)
sudo apt update (Kısaca paket güncellemesi var mı onu kontrol eder ve bunu zaten güncelleme yöneticisi yapıyor. Belki paket yükleyeceğiniz zaman ppa falan eklersiniz o zaman lazım olabilir.)
sudo apt upgrade (Güncellemeleri kontrol ettikten sonra yüklemeyi ve kurmayı sağlar ve bunu da aynı şekilde güncelleme yöneticisi yapıyor.)
Windows kısmını zaten açıklamıştım. WineHQ denen bir hizmet sunulmuş
Bir uygulama depoda yoksa büyük ihtimalle ya bir ppa eklenmeli ya da kendi sitesinde AppImage veya deb uzantılı olarak yayınlanmıştır.
Program kurma kısmı bu kadar yani o kadar da zor değildi ve Google derken sanırım Chrome'u kast ediyorsunuz. Kendi sitesinde deb uzantılı olarak vardı oraya gidip indirebilirsiniz. Sonrası sağ tık paketi kur şeklindeydi. Benim düşüncem iyi bir rehber videosundan izlememişsiniz. Feyyaz Durmuş'un videosu gayet kaliteli bir videoydu. Oradan izlerseniz bir daha eğer yolunuz Linux'a düşerse faydası olur diye düşünüyorum. Eğer LTSB sürüm sizi memnun ettiyse onda da kalabilirsiniz elbet. Eğer tekrar geçerseniz bana tekrar yapamadığınız şeyleri yazın yardımcı olurum. İyi forumlar
Bir de dipnot düşeyim kendiniz modlamadığınız sürece modlu iso kullanmayın. İçinde ne olduğunu bilemezsiniz. Antivirüs programları da kolay kolay tespit edemez. Bir antivirüs firması hatta bunların antivirüsler tarafından tespit edilmesinin aşırı zor olduğunu yazıyordu. Archive org üzerinde vardı. Unuttum sitesinin adını linkini maalesef

Olsa atardım. Fakat güvenmeyin zaten çoğu güncellemeleri de devre dışı bırakıyor. Bu yüzden tavsiyem her zaman orijinal iso dosyaları kullanıp kendiniz modlayın.