Windows 10'nun eski sistemlerde neden performansı kötü?

@XuaQL bu dedikleriniz beni içine çekti Linux kurasım geldi. Zor geldi derken anlamamıştım. Görev Yöneticisi yazıyorum çıkmıyor vb. şu an Windows 10 LTSB de mutluyum. Hocam Linux kurarsam başlangıç olarak ne kurayim sizce kullanımı Windows gibi olan?
Windows 10 LTSB sizi mutlu ediyorsa onda da kalabilirsiniz. Eğer macera istiyorsanız Windows gibi olan gene Linux Mint var bildiğim çoğu yönüyle en basit dağıtım. Sisteminiz kaldırırsa Cinnamon'da tercih edebilirsiniz. O daha da basit. Linux Mint istemezseniz Zorin OS Lite kullanabilirsiniz ama bence Mint'e bir şans daha vermelisiniz diye düşünüyorum. Bu video size çok yardımcı olacaktır. Yapamadığınız yeri yazarsanız yardımcı olabilirim.

Windows 10 LTSB sizi mutlu ediyorsa onda da kalabilirsiniz. Eğer macera istiyorsanız Windows gibi olan gene Linux Mint var bildiğim çoğu yönüyle en basit dağıtım. Sisteminiz kaldırırsa Cinnamon'da tercih edebilirsiniz. O daha da basit. Linux Mint istemezseniz Zorin OS Lite kullanabilirsiniz ama bence Mint'e bir şans daha vermelisiniz diye düşünüyorum. Bu video size çok yardımcı olacaktır. Yapamadığınız yeri yazarsanız yardımcı olabilirim.

Hocam Mint'e şans vereceğimi sanmıyorum ama hocam artık bu konu dışına çıkacak. Sizide yordum kbyın. Hocam bu sisteme en iyi kurulabilecek Windows 10 sürümü nedir LTSB LTSC dağil. Bir de hocam bu Linux Performans'ı iyi mi?

Hocam Mint'e şans vereceğimi sanmıyorum ama hocam artık bu konu dışına çıkacak. Sizide yordum kbyın. Hocam bu sisteme en iyi kurulabilecek Windows 10 sürümü nedir LTSB LTSC dağil. Bir de hocam bu Linux Performans'ı iyi mi?
Yok hocam ne yorması :) Windows güncellenince gene en son sürüme gidiyor diye biliyorum. Windows 10 Single Language kurabilirsiniz ama verim alacağınızı düşünmüyorum. LTSB sürümleri kullanmanızı öneririm. 2015 sürümü en hafif sürümlerden birisidir. Windows için daha iyi tavsiyeler istiyorsanız yeni bir konu açmanızda fayda var. Uzun zamandır Windows kullanmıyorum. Linux performansı konusu kullandığınız dağıtıma göre değişecektir. Hafif bir dağıtım kurarsanız performanslı çalışacaktır. Thorium Browser veya Chromium gibi alternatifler kullanarak tarayıcı hızını da yükseltmeniz mümkün. Liquorix kernel kurarsanız da sistem performansı artacaktır fakat tek sorun eğer fazla oyun oynayan biriyseniz oyunlarınız DirectX tabanlı mı? DirectX ise cihazınızda vulkan desteği yok ise o oyundan fazla verim alamayabilirsiniz çünkü DXVK çalışmayacaktır. Gene oynarsınız ama grafik hataları ve bazı performans düşüşleri olması çok olası olacaktır. OpenGL tabanlı Windows oyunlarını rahatlıkla açabilirsiniz. Performansınız artabilir. Linux için geliştirilmiş oyunları da aynı şekilde açabilirsiniz. Kurabileceğiniz dağıtımlar eğer Mint istemiyorsanız :

Zorin OS Lite
Xubuntu
Fedora XFCE (Bunu biraz Linux yapısına alışınca kurmanızı öneririm. Zorlanabilirsiniz.)

H

Yok hocam ne yorması :) Windows güncellenince gene en son sürüme gidiyor diye biliyorum. Windows 10 Single Language kurabilirsiniz ama verim alacağınızı düşünmüyorum. LTSB sürümleri kullanmanızı öneririm. 2015 sürümü en hafif sürümlerden birisidir. Windows için daha iyi tavsiyeler istiyorsanız yeni bir konu açmanızda fayda var. Uzun zamandır Windows kullanmıyorum. Linux performansı konusu kullandığınız dağıtıma göre değişecektir. Hafif bir dağıtım kurarsanız performanslı çalışacaktır. Thorium browser veya Chromium gibi alternatifler kullanarak tarayıcı hızını da yükseltmeniz mümkün. Liquorix kernel kurarsanız da sistem performansı artacaktır fakat tek sorun eğer fazla oyun oynayan biriyseniz oyunlarınız DirectX tabanlı mı? DirectX ise cihazınızda Vulkan desteği yok ise o oyundan fazla verim alamayabilirsiniz çünkü dxvk çalışmayacaktır. Gene oynarsınız ama grafik hataları ve bazı performans düşüşleri olması çok olası olacaktır. OpenGL tabanlı Windows oyunlarını rahatlıkla açabilirsiniz. Performansınız artabilir. Linux için geliştirilmiş oyunları da aynı şekilde açabilirsiniz. Kurabileceğiniz dağıtımlar eğer Mint istemiyorsanız:

Zorin OS Lite.
Xubuntu.
Fedora Xfce (bunu biraz Linux yapısına alışınca kurmanızı öneririm. Zorlanabilirsiniz.

Hocam yarın deneyeceğim Linux'u da hocam ben Vulkan liquorix kernel filan bilmiyorum oynadığım oyunlar Minecraft, osu, ETS 2 darkorbit, Valorant vb. oyunlar.

H

Hocam yarın deneyeceğim Linux'u da hocam ben Vulkan liquorix kernel filan bilmiyorum oynadığım oyunlar Minecraft, osu, ETS 2 darkorbit, Valorant vb. oyunlar.
Valorant'ı Vanguard sebebiyle maalesef oynayamazsınız. ETS 2 ve Minecraft çalışacaktır. osu ve darkorbit'i bilmiyorum maalesef.

Hocam sizin sisteminiz iyi gibi öyle bir sistemde neden Linux kullanıyosunuz bir de hangi sürüm? Bir de ben yarın kuracağım hangi sürüm kurayim Mint belki olur?

Hocam sizin sisteminiz iyi gibi öyle bir sistemde neden Linux kullanıyosunuz bir de hangi sürüm? Bir de ben yarın kuracağım hangi sürüm kurayim Mint belki olur?
Linux bana çok kolaylık ve uzun ömürlü bir sistem sağlıyor. Az RAM kullanımı sayesinde oyunlara ektradan RAM verebiliyorum. Açık kaynak yapısı sayesinde çoğu şeye ücret vermeden erişebiliyorum. Gizlilik konusunda Microsoft gibi bir şirkete arkamı yaslamıyorum. Bir oyunda arkadaşlarım ile oynamak için sunucu açmam çok kolay oluyor. Saatlerce süren güncellemeleri beklemek zorunda bırakmıyor beni. Çoğu zaman yeniden bile başlatmak gerekmiyor. Sistem kolay kolay şişip Windows gibi yavaşlamıyor. Antivirüs programlarına gerek duymuyorum. Geniş topluluğu sayesinde Windows'dan kimi zaman daha çok destek alabiliyorum... Diye uzar bu liste :) Linux Mint Cinnamon versiyonu biraz ağır geleceğini düşünüyorum. XFCE olan versiyonu tercih etmeniz yönündeyim. Eğer sistemim Cinnamon'u kaldırır derseniz kurabilirsiniz. Daha animasyonlu ve basit bir yapısı vardır. Ben Fedora Cinnamon ve XFCE'yi beraber kullanıyorum. Size de önermek isterdim ama fedora'da biraz zorlanabilirsiniz o yüzden Linux Mint gibi bir dağıtım ile başlayıp bilgilerinizi genişletince daha hafif ve verimli dağıtımlara yönelebilirsiniz.

Linux bana çok kolaylık ve uzun ömürlü bir sistem sağlıyor. Az RAM kullanımı sayesinde oyunlara ektradan RAM verebiliyorum. Açık kaynak yapısı sayesinde çoğu şeye ücret vermeden erişebiliyorum. Gizlilik konusunda Microsoft gibi bir şirkete arkamı yaslamıyorum. Bir oyunda arkadaşlarım ile oynamak için sunucu açmam çok kolay oluyor. Saatlerce süren güncellemeleri beklemek zorunda bırakmıyor beni. Çoğu zaman yeniden bile başlatmak gerekmiyor. Sistem kolay kolay şişip Windows gibi yavaşlamıyor. Antivirüs programlarına gerek duymuyorum. Geniş topluluğu sayesinde Windows'dan kimi zaman daha çok destek alabiliyorum... Diye uzar bu liste :) Linux Mint Cinnamon versiyonu biraz ağır geleceğini düşünüyorum. Xfce olan versiyonu tercih etmeniz yönündeyim. Eğer sistemim Cinnamon'u kaldırır derseniz kurabilirsiniz. Daha animasyonlu ve basit bir yapısı vardır. Ben Fedora cinnamon ve Xfce'yi beraber kullanıyorum. Size de önermek isterdim ama Fedora'da biraz zorlanabilirsiniz o yüzden Linux Mint gibi bir dağıtım ile başlayıp bilgilerinizi genişletince daha hafif ve verimli dağıtımlara yönelebilirsiniz.

Tamamdır hocam bir de sizin Türkçe diliniz çok iyi gibi bir de bu konunun cevabıda LTSB 1607 de kalıyorum. Hocam bir şey daha diyeceğim 1703'ün filan 1700'lerden birini LTSB sürümü var mı?

Tamamdır hocam bir de sizin Türkçe diliniz çok iyi gibi bir de bu konunun cevabıda LTSB 1607 de kalıyorum. Hocam bir şey daha diyeceğim 1703'ün filan 1700'lerden birini LTSB sürümü var mı?
LTSB yok sanırım ama LTSC var.

Bu forumdan bunu buldum direk indirme linki olarak aşağıya bırakıyorum.

x64

x86

(Türkçe değil. İngilizcedir.)

LTSB yok sanırım ama LTSC var.

Bu forumdan bunu buldum direk indirme linki olarak aşağıya bırakıyorum.

X64.

X86.

(Türkçe değil. İngilizcedir.)

Sağ olun hocam. İyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı