Windows 11 açılırken işletim sistemi seçilemiyor

bombili

Hectopat
Daha fazla  
Windows 11'i yeni aldığım 2TB NVMe M.2 SSD'ye sıfırdan (format) kurdum

Sorunum şu:

PC açılışında 2 tane Windows 11'in olduğu seçim ekranı- Windows'un kurulu olduğu eski SSD de seçenek olarak karşıma çıkıyordu.

Ben ne yaptım. Eski SSD'deki tüm verileri format atmadan sildim. MSConfig'ten OS olmayan eski HDD Windows boot seçeneğini de sildim. Şimdi PC direkt açılıyor.

Ama eski SSD'yi PC'den söktüğümde (ona ihtiyacım yok, yerine daha yüksek kapasiteli HDD takacağım) PC açılmıyor. BIOS ekrandan başlıyor.

Bu durumda BIOS ekranından Windows'un yüklü olduğu yeni 2TB'lik SSD'yi seçme seçeneği karşıma gelmiyor. Eski SSD taktığım da Windows'un yüklü olduğu 2TB'lik yeni SSD'yi seçebiliyor, 1.sıraya alabiliyorum.

Bu durum neden kaynaklanıyor, nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'tan boot secmen lazım sanırım laptopta olmuştu birkaç kere.

Yazdım bu durumu, yukarıda.

sorunumu çözdüm

Windows'un yüklü olduğu 2TB HDD de birimi küçült diyerek 100 MB boş alan yarattım.

EaseUS Partition Master programı ile 480GB'lik SSD üzerinde yer alan 100 MB'lik EFI bölümünü clone Partition'dan kopyalayıp, 2TB de yarattığım 100 MB'lik alana klonladım.

Sonra 480 GBdeki EFI bölümü üzerine sağ klik yapıp onu sildim. Artık onunla işim yok.

BIOS açılışından 2TB SSD'deki EFI bölümünü ilk sıra olarak gösterdim. Şimdi her şey sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00