Rehber Windows 11 IoT Enterprise LTSC 24H2 kurulumu ve etkinleştirme

• Konuyu başlatan Xscape
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 258
  • Görüntüleme 68.992
Hocam diğer forumda Defender yok demişler bu konudaki linkten indirdiğimizde kesin Defender var değil mi? Bir de game bar gibi uygulamaları kurabiliyor muyuz?

Kendim denedim Defender var. O konuda şüpheniz olmasın, game bar gibi uygulamaları sonradan kurabiliyorsun, kurmayacaksan bu msgaming-overlay bağlantısı şu anda açamiyoruz diye bir hata aliyorsun game bar gerektiren uygulamalarda, entera basıp geçmen yeterlidir.

Hocam diğer forumda Defender yok demişler bu konudaki linkten indirdiğimizde kesin Defender var değil mi? Bir de game bar gibi uygulamaları kurabiliyor muyuz?

Defeder var tek farkı stabil ve kararlı olmayan mavi ekran gibi hata veren özellik güncellemesini almiyor zaten herkesin istediği de güvenli hafif, hızlı, hata vermeyen bir işletim sistemi değil mi? LTSC'den sonra diğer surumlere bakmıyorum artık kullanıp aradaki farkı gördükten sonra.

Hocam bu sürüm Windows 10 IoT Enterprise LTSC 2021 sürümünden daha mı verimli?

Son düzenleme:
Normal Windows 11'e hatta Windows 10'a göre çok daha hızlı çalışıyor. Custom istemeyenler için mükemmel bir sürüm.

Winutil yerine wpd ve oosu10 kullanıp telemetrileri tamamen kaldırdım. Windows Defender ve Update'yi de kapattım. Bir de bazı ayarlar yaptım. Sistem boştayken 1.9GB ve 68 işlem ile çalışıyor. FPS, gecikme ve frametime değerleri bayağı iyi. Oyunlar çok akıcı ve Micro stutter bile olmadan çalışıyor.

Benim laptopumda TPM var bu sürümü kurup gereken ayarları yapsam Valorant'ta TPM veya Secure Boot sorunu yaşar mıyım?

Pek bir fark yok(tüm LTSC sürümler böyle) sadece Windows 10'un ilk sürümleri fazlası ile hızlı o kadar.

Kurdum fakat LTSC çok yavaşdı RAM kullanımı normal Windows 11 ile neredeyse aynıydı hiçbir şey değişmedi bende orijinal Windows 10'u kurdum ve gerekli kaldırma işlemleri hızlandırma işlemleri debloatları yaptım ve boşta 2.5 3 GB RAM kullanıyor çok da hızlı ben Windows 10'dan devam en iyisi :D

Windows 10 2019 LTSC kullanıyorum, Windows 10 LTSC'den geçip deneyimleyen var mıdır bu sürümü? Sırf farenin yüksek yenileme hızından verim almak için bile geçesim var.

Normal windows 11'e hatta windows 10'a göre çok daha hızlı çalışıyor. Custom istemeyenler için mükemmel bir sürüm.

Winutil yerine wpd ve oosu10 kullanıp telemetrileri tamamen kaldırdım. Windows Defender ve Update'yi de kapattım. Bir de bazı ayarlar yaptım. Sistem boştayken 1.9GB ve 68 işlem ile çalışıyor. FPS,Gecikme ve Frametime değerleri bayağı iyi. Oyunlar çok akıcı ve micro stutter bile olmadan çalışıyor.
Bende update ve defender açık. Dün babamın diz üstüne LTSC 2024 kurdum 1 saat de ayarlamayla uğraştım. Bilgisayar açılınca ram kullanımı 1,5-1,7 GB arası gidip geliyordu. Yine de LTSC 2021 ya da LTSC 2019 tercih ederim modern olmayan donanımlar için. 1 GB'ye kadar iniyor kullanım.

Donanıma bağlı hocam. Eğer modern donanıma sahipseniz daha uyumlu olabilir aksi takdirde ram ve işlemci yükleri ortada. Win11 her türlü daha ağırdır normalde. LTSC için konuşursak Win10 LTSC'lerinde ram yükü 1 GB'lere kadar inebiliyor. Win11 LTSC'sinde ben 1,5-1,6 gb görebildim en az olarak.

Bu arada lot LTSC ve düz LTSC sürümleri farklıdır ama aralarında gözle görülür fark yoktur bence dili garantiye almak için direkt Türkçe düz LTSC linklerine yönelin. Massgrave sitesinde linklerde aşağı kaydırınca dillere göre iso'lar var orada tr yazan da var. Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı