Çözüldü Windows 7, 8.1 ve 10 kurulamıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sowkral

Picopat
Kek günü
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar
Windows'un hiçbir sürümünü kuramıyorum bilgisayar durduk yere çöküyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20250221_185238.jpg
    IMG_20250221_185238.jpg
    93,4 KB · Görüntüleme: 109
  • IMG_20250221_185930.jpg
    IMG_20250221_185930.jpg
    110,6 KB · Görüntüleme: 88
  • IMG_20250123_163508.jpg
    IMG_20250123_163508.jpg
    88,5 KB · Görüntüleme: 89
  • 17401591442778254318841888619852.jpg
    17401591442778254318841888619852.jpg
    113,1 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir üstteki mesajda SSD sağlığını yaptım gayet iyi RAM testi de yaptım o da iyi.
Ekran kartı NVIDIA.
Acaba macundan olabilir mi?
PC yaklaşıl 10 yıllık 3 yıl dır kullanılmamış, ben yeni açtım toz doluydu her şeyi söktüm temizledim fanın arkasında ekran kartının olduğu yerde macun olması gerekir sanırım o yok.
Uzun süredir yenilenmemiş onu sökeyim bakayım götürüp macun süreyim belki düzelir.
Bu arada dün DDU ike ekran kartı sürümünü silip orijinal siteden yükledim sonra PC'yi bayağı zorladım fakat çökmedi inşallah çökmez diye umuyorum.

Ekran kartı kurarken çökmedi ise rahatlayabilirsiniz en azından bir lehim kayması yok peki ekranda yeşil/mor çizgiler çıkıyor mu?
Ve ekran kartı üzerinde kaç adet fan var pasif soğutma ise evet macundan dolayı olabilir.
Soketler uyumlu mavi ve uzun olan sokete montaj edeceksiniz zaten çok zor değil mümkün olduğunca bilgisayarcılara gitme derim hem fiyat fahiş hem işçilik kötü mümkün olduğunca kendiniz halletmeye çalışın.
Sorun RAM'lerde de olabilir siz RAM'leri sökün bir silgi ile altın kısımları silin ve geri takın.

Anladım hocam bir bakayım sorunu bulmak lazım kararsızım.
Vallahi hocam bilgisayarcıya gittim benim yaptığım işlemlerin aynısını yaptı kontrol et her şeyi sıfırlama vesaire falan yaptı fakat bir dönüş alamadı elinde RAM olmadığı için RAM'i de deneyemedi ya anakart dedi ya da ekran kartı ya da RAM dedi hangisi olduğuna dair bir bilgisi yok kabaca buna benzer bir RAM bulursam etrafımda denerim olursa arızayı öğrenmiş oluruz RAM ise zaten dediğinizi alırım ama RAM arızalı değilse boşuna almış olurum o yüzden şu anda hala ve bilgisayarcı arayışındayım.

Anladım hocam bir bakayım sorunu bulmak lazım kararsızım.
Vallahi hocam bilgisayarcıya gittim benim yaptığım işlemlerin aynısını yaptı kontrol et her şeyi sıfırlama vesaire falan yaptı fakat bir dönüş alamadı elinde RAM olmadığı için RAM'i de deneyemedi ya anakart dedi ya da ekran kartı ya da RAM dedi hangisi olduğuna dair bir bilgisi yok kabaca buna benzer bir RAM bulursam etrafımda denerim olursa arızayı öğrenmiş oluruz RAM ise zaten dediğinizi alırım ama RAM arızalı değilse boşuna almış olurum o yüzden şu anda hala ve bilgisayarcı arayışındayım.

Bilgisayarcılar çöp dediğim ürünü Param Güvende ile alın sonrasında Param Güvende hizmeti ile aldığınız için koşulsuz iade edersiniz :)

RAM ile ekran kartının alakası yok hocam içiniz rahat olsun.
Anladım hocam tamam bunu alayım bakalım inşallah olur.
Peki takacağım zaman RAM leri çıkartmak lazım mı
Ayriyetten ram almam gerekmez mi ama şöyle bir şey de var 1 gece de 2 ram nasıl bozulur bilmiyorum.

Anladım hocam tamam bunu alayım bakalım inşallah olur.
Peki takacağım zaman RAM'leri çıkartmak lazım mı?
Ayrıyeten RAM almam gerekmez mi ama şöyle bir şey de var 1 gece de 2 RAM nasıl bozulur bilmiyorum.

Sorunun RAM'lerde olduğunu sanmıyorum ve hayır RAM'leri çıkartmanıza gerek yok ekran kartını takarken zorlanırsanız bana sorabilirsin.

Tamamdır hocam sipariş veriyorum gelince yazacağım inşallah çözülür🙏🏻

Çözülüceğine inanıyorum gelince kendiniz takmaya çalışmadan yazarsanız daha iyi olur çünkü pinler fazla narin.
Ekran Kartı Takma Rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çözülüceğine inanıyorum gelince kendiniz takmaya çalışmadan yazarsanız daha iyi olur çünkü pinler fazla narin.
Ekran kartı takma rehberi:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim bekliyorum haber edeceğim.

Ekran kartı takma rehberi:

Screenshot_2025-03-03-17-54-12-356_com.google.android.gm.jpg

Screenshot_2025-03-03-17-54-10-442_com.google.android.gm.jpg

Maalesef alamadık çocuk ufak çıktı şansa bak ya.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim bekliyorum haber edeceğim.

Eki Görüntüle 2436831

Eki Görüntüle 2436830

Maalesef alamadık çocuk ufak çıktı şansa bak ya.

Hocam o zaman şunu yapıştır hem 1GB He'mde Low profile sessiz bir kart hocam: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...saustu-ddr-2-1gb-ekran-karti-1230771537/detay
Veya 24 TL fark ile bunu alın: https://www.sahibinden.com/ilan/iki...stu-sorunsuz-r5-230-tertemiz-1228411960/detay

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı