Windows 7 Performance Edition güvenli mi ve kullanınca performans artar mı?

Windows 8.1 kurabilirsin. Hafif bir işletim sistemi ve güncelleme alıyor. Ama Windows 7 kurman istiyorsan Home Basic sürümünü kur. Aero teması olmadığı için sistem rahat çalışır.
hocam windows 8.1 kurdum çok memnunum sağolun hiç donma kasma olmadı bide phoenix os yükledim ikisinide kullaniyom

Bence kendi Windows editionını yaparsan daha rahat hissedersin, bunu güvenlik açısından demiyorum. Bende zamanında modlanmış Windowslar ile uğraşmıştım, en temizi kendi modlanmış Windows'unu yapmak, mesela senin işini görmeyen servisleri kapatmak, işini görmeyen programları sistem temelinden silmek vb. bunları canlı olarak kullanımda olan bir Windows'a yapmanı önermem NTLite gibi programlar aracılığıyla bir ISO dosyasını modlayıp sonra onu yükleyebilirsin.

Performance Edition vb. modlu ISO'lar hakkında da düşüncem şu, neyi nasıl yaptığını sana gösterdiği sürece sıkıntı yok. Mesela Windows 10 Ameliorated var ihlale girer diye linkini vermiyorum ama Google'a yazarsan direkt bulursun, hem ISO indirme seçeneği sunuyor hemde nasıl ISO dosyasını oluşturacağını sunuyor yani açık kaynaklı, dolayısıyla eğer endişen varsa içinde ne olup bittiğini merak ediyorsan dosyalarını, bat scriptlerini vs. açıp okuyabilirsin. Kısaca bilgi vermek gerekirse, Windows 10'daki bir çok şeyi silmekte, AppX'e kadar siliyor ve Cortana gibi şeyler çalışmıyor hatta başlat menüsünün arama özelliğide Cortana'ya bağlandığı için o bile çalışmıyor onun yerine açık kaynaklı ClassicShell aternatifini kullanıyorlar, Office kullanmak yerine içerisinde tamamen ücretsiz olan LibreOffice forku OnlyOffice var mesela. Linus Tech Tips'in kanalındaki videosunu buraya bırakıyorum, deneyip denememek senin elinde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anlamını bilmeyenler için fork: Bir kodun alınıp üstüne geliştirmeler eklenip yenisinin yapılmasına deniyor yazılım ortamında, özellikle GitHub'da vs. bunu görebilirsiniz, bir kişi kodu yazar açık kaynaklı paylaşır ancak mesela artık o kodu yazan kişi projeyle ilgilenmediği için başkası forklar ve geliştirmeye kendisi devam eder.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı