Windows 7 ve 8 kurulumunda 0xC0000005 hatası

Makaleler
5
Yer
Sarıyer, İstanbul
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Netbook' umda Windows 7 veya 8 kurmaya çalıştığımda şöyle bir hata alıyorum. "Windows installation encountered an unexpected error. Verify that the installation sources are accessible, and restart the installation. Error code 0xC0000005". Her 2 kurulum cd' sinde de aynı hatayı veriyor. Fakat bu cd' ler başka bilgisayarda kuruluyor. Ne denediysem olmadı. Format attım yine olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba. Netbook' umda Windows 7 veya 8 kurmaya çalıştığımda şöyle bir hata alıyorum. "Windows installation encountered an unexpected error. Verify that the installation sources are accessible, and restart the installation. Error code 0xC0000005". Her 2 kurulum cd' sinde de aynı hatayı veriyor. Fakat bu cd' ler başka bilgisayarda kuruluyor. Ne denediysem olmadı. Format attım yine olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarınızda Chkdsk hatası varsa düzeltin, öyle deneyin. Hata Çeviri: Kurulum kaynağının erişilebilir olduğunu doğrulayın.

Bios güncellemesi yapıp, donanımınızın desteklediği başka bir CD alıp Deneyin. Yanlız Masaüstün'den girip Setupa basıp kuruyorsan baştan zaten hata yapıyorsun temiz kurulum yaparak format atın. Format atmadan önce ise Format esnasında yedek hddnizi biçimlemiyor iseniz Biçimlemediğiniz diskleri İmzamda ki antivirüs programı ile tarama gerçekleştirin.

Netbookun modeli msi u270 (işlemci amd apu modeli). Bu bilgisayara önceden aynı Windows 7 ve Windows 8' i flash bellek vasıtasıyla cd-dvd vasıtasıyla bir kaç defa kurmuştum. Bu yüzden bios güncellemesi ile alakası yok diye düşünüyorum. Elimdeki cd ve dvd' ler başka tüm bilgisayarlarda sorunsuz kuruluyor. Harddisk 500 GB tek parça C: ve D: olarak ikiye ayrılmış vaziyettedir. C sürücüsüne format atarak temiz kurulum yapıyorum. Fakat tüm herşeyi denememe rağmen olmuyor ve böyle bir hata veriyor.

- - - Güncellendi - - -

Bilgisayarın Windows 8' i desteklememesi mümkün değil. Çünkü 1-2 defa kurdum sorunsuz çalışyordu.

Netbookun özellikleri:

Kod:
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]
Msi U270-492XTR[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]İşlemci : AMD® Fusion APU C60 1.0GHz Brazos İşlemci (Turbo 1.33Ghz)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Çipset : A50M FCH[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Ekran Kartı : AMD Ati Radeon 6290[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Ekran Boyutu : 11.6" LED 1024x600 Geniş Ekran[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Bellek : 4 GB DDR3[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Bellek Maks. : 8GB[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Hard Disk : 500GB[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Ses : HD Audio ile Stereo Hoparlörler[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Wireless LAN : 802.11 b/g/n[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Bluetooth : Var[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Ağ Kartı : Gigabit 10/100/1000 Ethernet[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Webcam : HD Webcam (30fps@720p)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]D-Sub (VGA) : x1[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]HDMI : x1[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]USB 2.0 : x2[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]USB 3.0 : x1[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Mikrofon Girişi : 1[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Kulaklık Çıkışı : 1[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Batarya : 3 Hücreli[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Boyutlar : 297 x 190 x 31 mm[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Tahoma]Ağırlık : 1.3 Kg[/FONT][/COLOR]

http://download1.msi.com/files/downloads/bos_exe/w8_E1245AMS.50A.zip
Bios'un 50A dan düşükse güncelle. Aida64 ile veya sistem başlarken bios'un sürümünü öğrenebilirsin.
Yukarda dediğim gibi Elindeki isoyu veya cd'yi değiş başka bir yerden indir veya satın al. "D" Sürücünü biçimlemiyorsun onu imzamdaki antivirüs ile tarama yap.

BIOS güncellemesi riskli bir şey sanıyorum. Zaten BIOS güncellememe gerek yok çünkü BIOS'umu güncellemeden zaten önceden tüm bu saydığım Windows 7 ve 8 sürümleri çalışıyordu. Onun için neden BIOS güncellemesi yapayım önceden çalışan bir şey için?

Elimde farklı ve diğer tüm bilgisayar ve laptoplarda çalışan CD, DVD, USB bellek mevcut. Farklı bir Windows yine sorunumu çözmeyecektir. Çünkü elimde yeterince farklı ve başka bilgisayarlarda çalışan sürüm var. Başka fikri olan var mı?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı