Python 3.9 ve sonrası.
NodeJS v14 ve sonrası.
Bunlar çoğu kişinin kullanmadığı programlar ancak bizde bir oyun için yaptığımız custom istemcide Windows 7 desteğini kestik, arkaplanda adamı çok uğraştırıyordu. Programın adını olarak paylaşamam tabii.
Google Chrome yakında desteği kesecek, Google Chrome desteği keserse Chromium'un da desteği kesilir, birçok uygulama artık Chromium tabanlı çalışıyor. Discord ve VSCode Electron framework kullanıyor, Electron framework ise Chromium kullanıyor. Spotify masaüstü uygulaması Chromium Embedded Framework kullanıyor yani o da Chromium'a bağlı.
Discord için Windows 7 desteğini sonlandırmak belki biraz zor olabilir, sonlandırmak istemeyebilirler ancak Spotify'ın masaüstünde çok kullanılmıyor olması nedeniyle desteği kesmeleri zor olmaz, aynı şekilde VSCode'un da desteği kesmesinin zor olduğunu sanmıyorum çünkü zaten Python, NodeJS vs. yazılım geliştirme araçları desteği kesmiş, Windows 7'de pek fazla VSCode kullanan kalmamış bu yüzden onlarda kolaylıkla desteği kesebilirler ve benim görüşümde bu yönde.
Şuana kadar kim desteği kesmiş konusunda pek bir şey diyemem ancak önümüzdeki zamanda bunun gerçekleşeceğini düşünüyorum.