Windows 7 vs 8.1

Hocam sisteminizi tam bilmiyorum ama 8.1 kaldıran 10 (NTLite ile hafifletilmiş) da kaldırır diye tahmin ediyorum.

NTLite ile Windows 10'u hafiflettim ve Win 8.1'den epey bir performans farkı olmadı.
Sadece daha güncel bir sistem kullandım ve yeni nesil oyunlarda daha yüksek FPS aldım.
Genel anlamda Win 8.1'den hafif daha performanslı sistemim.
Bende HDD kullanıyorum bu arada.

Win 8.1 boşta 1.5-2 GB RAM kullanırken NTLite ile hafiflettiğim Windows 10 1-1.5 kullanıyor.
Yani arada epey bir fark olmadığı gibi Windows 10 gibi daha güncel ve daha kullanışlı bir işletim sistemi kullanıyorsunuz.

Bu konudan yardım alabilirsiniz.

Evet ISO modifiye edip hafifletmek aklıma gelmişti. Ancak bazı konularda HDD için Windows 10 önerilmediğini, Windows 10'un daha çok SSD için önerildiğini gördüğüm için vazgeçmiştim. Tekrar bakabilirim belki. Teşekkürler.

Evet ISO modifiye edip hafifletmek aklıma gelmişti. Ancak bazı konularda HDD için Windows 10 önerilmediğini, Windows 10'un daha çok SSD için önerildiğini gördüğüm için vazgeçmiştim. Tekrar bakabilirim belki. Teşekkürler.

Hocam sadece işlemci ve RAM kullanımını düşürmüyor, HDD ile de kullanılabilir hale getiriyor.
Ben büyük bir fark hissettim.

Merhaba, sistemim maalesef kötü. Yılladır aynı sistemi kullanıyorum. Bilgisayarım için Windows 10 ağır geliyor. HDD kullanıyorum. Sizce Windows 7 mi kurmalıyım yoksa Windows 8.1 mi? Tam olarak karar veremedim.

Mart ayına kadar benim de oldukça düşük bir sistemim vardı yıllarca 8.1 kullandım 10 kastığı için. 10'a göre muazzam stabil, az kaynak kullanan ve hoş bir arayüzü var. Bazı insanlar başlat kısmına olumsuz bakıyor ama alışması kısa sürüyor güzel bir işletim sistemi Intel Celeron N2830 işlemci 4 GB RAM ile kullandım sen düşün. 7'ye göre altyapısı çok daha güvenli ve güncel ayrıca Microsoft tarafından destek almaya da devam ediyor biliyorsun Windows 7 desteği sona erdi. Kısaca 8.1 tavsiyem.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı