Windows 7'nin Daha iyi Performans Vermesi

Oyundan oyuna fark eder Max Payne 1-2'yi Windows 7 açmazken Windows XP açıyor Windows XP daha mı iyi ?
Tabikide hayır.

RAM ve işlemci kullanımını da baz alalım öyleyse. Örneğin Windows 10, sistem boşta olmasına rağmen 1.2 GB gibi bir RAM kullanıyor. Windows 7'nin ise normal şartlarda sistem boştayken kullanacağı RAM miktarı 600-700 MB'ı aşmaz. Windows 10, sistemi daha fazla yoruyor.

RAM ve işlemci kullanımını da baz alalım öyleyse. Örneğin Windows 10, sistem boşta olmasına rağmen 1.2 GB gibi bir RAM kullanıyor. Windows 7'nin ise normal şartlarda sistem boştayken kullanacağı RAM miktarı 600-700 MB'ı aşmaz. Windows 10, sistemi daha fazla yoruyor.
379633

Anlık.

Eski donanimlarda Windows 7 daha iyi performans verir. Yeni sistemde Windows 10.
Burada gelip Windows 10'u abartmaktan bikmadiniz hala. Bir tutturmussunuz Windows 10 en iyisi. Hayir degil. Windows 7'nin stabilitesi ve performansinin yanindan bile gecemez kendinizi kandirmayin artik. Sistemin yeni ise kullanacaksin Windows 10.

RAM ve işlemci kullanımını da baz alalım öyleyse. Örneğin Windows 10, sistem boşta olmasına 1.2 GB gibi bir RAM kullanıyor. Windows 7'nin ise normal şartlarda sistem boştayken kullanacağı RAM miktarı 600-700 MB'ı aşmaz. Windows 10, sistemi daha fazla yoruyor.
RAM konusunda Windows 10 fazla RAM yer çünkü Windows 7'ye göre birçok yeni özellik barındırır her ne kadar sen "S... et işime yaramıyor zaten." desende bu özellikler çoğu kişinin işini kolaylaştıran özelliklerdir.
Bu arada belirtmemişim ben de bir Windows 7 kullanıcısıyım ama yeni jenerasyonda Windows 10 çoğu zaman daha iyi performans veriyor bunu da es geçemem.

Ama şu da var arkadaşlar. SSD kaybından önce FIFA 19'da menüde 60 oyun içi sinematiklerde 50 alırken şu anda menüde 28 oyun içi sinematiklerde de 35-40 civarı alıyorum ve DirectX 12 kullanamıyorum. Yani GTA 5 'de performans artarken FIFA da azalmış durumda. Dediğiniz gibi güncel oyunlar Windows 10 için daha performanslı çalışıyor. Ama GTA tarzı eski oyunlarda da Windows 7 çok iyi sonuç veriyor. Windows 10'u da eskiye dönük oyunlar için optimize ederse Microsoft, çok iyi olur aslında.

60'ı geçmiyorsa V-Sync kapalıysa Win10 Xbox uygulamasına girip Ayarlardan Oyun DVR'ı kapatın. Windows 10 da oyun DVR diye bir şey olduğundan 60FPS'i geçmeme sorunu oluyor bence kesinlikle ondan kaynaklıdır. Aynı yerde 75FPS göreceksinizdir tam tersine Windows 10 da.
Performans farkı Windows 10 lehine şu an.

60'ı geçmiyorsa V-Sync kapalıysa Win10 Xbox uygulamasına girip Ayarlardan Oyun DVR'ı kapatın. Windows 10 da oyun DVR diye bir şey olduğundan 60FPS'i geçmeme sorunu oluyor bence kesinlikle ondan kaynaklıdır. Aynı yerde 75FPS göreceksinizdir tam tersine Windows 10 da.
Performans farkı Windows 10 lehine şu an.
Hayır, zaten Oyun DVR kullanmıyorum. Monitör 75Hz. Sabitleme olmuyor. Gökyüzüne baktığımda 75 görüyordum oradan biliyorum. Ki hep DVR kapalı oynarım.

Windows 10 daha fazla işlemci kullanıyor. Arka planda çok dümen dönüyor. Stabil falan değil. Başlat menüsü bile çok yavaş geliyor.
Windows 7 de grafik modu yapmadın ama herhalde.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı