Windows 7'nin Daha iyi Performans Vermesi

Hayır, zaten Oyun DVR kullanmıyorum. Monitör 75Hz. Sabitleme olmuyor. Gökyüzüne baktığımda 75 görüyordum oradan biliyorum. Ki hep DVR kapalı oynarım.
Malware girmiş olabilir sisteme. Performanstan çalan bir şeyler var demek oluyor bu oyun esnasında.
En temizi format atıp karşılaştırmak. Çünkü Win7'nin daha iyi olabilme şansı yok hele ki bu kadar açık ara. Bir çok kez testleri yapıldı bunların Windows 10 oyun performansında en az %5 önde.

Malware girmiş olabilir sisteme. Performanstan çalan bir şeyler var demek oluyor bu oyun esnasında.
En temizi format atıp karşılaştırmak. Çünkü Win7'nin daha iyi olabilme şansı yok hele ki bu kadar açık ara. Bir çok kez testleri yapıldı bunların Windows 10 oyun performansında en az %5 önde.
Bakın ben geçen hafta temiz kurulum ile Windows 10 yükledim. UEFI şeklinde. Geçmiş konularımda bununla alakalı yardımlar da istedim bakabilirsiniz. Sıfırdan yüklediğim bir sisteme dışarıdan sadece Steam kurdum. Microsoft Edge kullanıyordum ve Windows Defender hep açıktı.

Malware taramasını Legacy sistemde bir ay kadar önce yapmıştım onda dahi bir şey çıkmamıştı. HDD'yi zaten 2 haftada bir Hitman Pro ile taratıyorum. Virüs yok malware yok hiç bir şey yok. Gayet temizdi sistem. Ama sonuç bu. 10 FPS fark var aralarında. Neden kabul etmiyorsunuz anlamadım. Ben burada Windows 10'u yerin dibine gömmedim farkettiyseniz. Hatta FIFA 19 gibi yeni nesil oyunlarda 7'ye göre çok daha iyi performans verdiğini söyledim. Ancak aynısı eski nesil oyunlarda geçerli değil.
Windows 10 daha fazla işlemci kullanıyor. Arka planda çok dümen dönüyor. Stabil falan değil. Başlat menüsü bile çok yavaş geliyor.
Windows 7 de grafik modu yapmadın ama herhalde.
Hayır grafik modu yaptım Windows 7 sistemde de. Reshade ve Redux kullandım yine. Hatta Windows 10'da girdiğim sırada oturum kapatıp tekrar girerdim ve bellek boşalsın diye. Bunda onu da yapmadan giriyorum. Tabii şu da var, araçla hareket halindeyken hız yapınca anlık donma yaşatıyor sistem. O da pek tabii HDD'den kaynaklı. 5400RPM sonuçta.

RAM ve işlemci kullanımını da baz alalım öyleyse. Örneğin Windows 10, sistem boşta olmasına rağmen 1.2 GB gibi bir RAM kullanıyor. Windows 7'nin ise normal şartlarda sistem boştayken kullanacağı RAM miktarı 600-700 MB'ı aşmaz. Windows 10, sistemi daha fazla yoruyor.
Bende 4 GB RAM'i olan bir Windows 7 PC vardı. 600-700 MB kullanmazdı 1.5 GB rahat kullanırdı. İllaki Windows 10 7'den fazla RAM kullanacak. 2009'ta ne teknoloji vardı. 2019'da ne teknolojiler var. Ona kalırsa XP 7'den daha az RAM kullanıyor. O zaman XP daha iyi. Hatta windows 98 XP'den daha az ram kullanıyor. En iyi sistem o zaman Windows 98. :)

Bende 4 GB RAM'i olan bir Windows 7 PC vardı. 600-700 MB kullanmazdı 1.5 GB rahat kullanırdı. İllaki Windows 10 7'den fazla RAM kullanacak. 2009'ta ne teknoloji vardı. 2019'da ne teknolojiler var. Ona kalırsa XP 7'den daha az RAM kullanıyor. O zaman XP daha iyi. Hatta windows 98 XP'den daha az ram kullanıyor. En iyi sistem o zaman Windows 98. :)
Hatta MS DOS daha az kullanıyor uzar da uzar bu :D

Windows 7 windows 10dan daha başarılıdır. O dönemde çok iyi olan işletim sisteminin şimdiki muadili o kadar iyi değil maalasef.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı