Windows 8.1 %100 Disk kullanımı

• Konuyu başlatan MY49
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 72
  • Görüntüleme 15.914
Adobe servislerinin hepsini kapatın. Advanced SystemCare 7'yi kapatmakla kalmayın, doğrudan kaldırın. Deamon Tools'un da Windows başlangıcında çalışmasına gerek yok. Windows Command'ı da kapatın. Bu, bilgisayarınız açılırken bir sayfaya yönlendirilmenizi sağlayabilir.

Windows başlangıcında gerekli servislerin çalışabilmesi için sabit disk var gücüyle çalışır. Bir süre sonra HDD kullanımı normal seviyeye düşecektir.
Teşekkür ederim. Deneyeceğim. Bir de Firefox adlı tarayıcı fazla RAM kullanıyor. Bunun herhangi bir çözümü var mıdır?

Tarayıcının fazla RAM kullanması bir sorun değil. Firefox yerine Chrome kullanın. Ne kadar sekme açılırsa o kadar RAM tüketir tüm tarayıcılar.

35:30:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tarayıcının fazla RAM kullanması bir sorun değil. Firefox yerine Chrome kullanın. Ne kadar sekme açılırsa o kadar RAM tüketir tüm tarayıcılar.

35:30:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çok teşekkürler. Firefox kullanmamın nedeni web sitelerinde kodlama yaparken kodların renklendirilmesini sağlıyor. Google Chrome veya diğer tarayıcılarda göremedim bunu. Web tasarımcı olduğumdan dolayı Firefox kullanıyorum. Eğer Chrome'un böyle bir eklentisi var ise lütfen belirtiniz. (Firefox'ta eklenti değil kendinden kod renklendirmesi mevcuttur.)

Firefox nekadar Ram kullanıyor?
Bende ilk açılışta 130-150 MB Ram arasında gidiyor.
Görev yöneticisinin işlemler kısmı açık halini yüklerseniz yardımcı olabiliriz.
HDD'nizde nekadar boş alan var bu da önemli. Az yer varsa yer açın veya sanal belleğinizi diğer diskiniz varsa onlara da yönlendirin.
HDD diyorum çünkü SSD olsa zaten böyle sorun olmazdı.
Sanal belleği başka HDD'ye yönlendirirseniz. En azından işletim sistemi yüklü olan HDD'ye daha az yük biner.
Firefox 5 sekme açıkken 300 MB bellek harcıyor. Diğer dediklerinizi de pek anlamadım. Biraz daha açar iseniz dediklerinizi uygulamaya çalışacağım..

Çok teşekkürler. Firefox kullanmamın nedeni web sitelerinde kodlama yaparken kodların renklendirilmesini sağlıyor. Google Chrome veya diğer tarayıcılarda göremedim bunu. Web tasarımcı olduğumdan dolayı Firefox kullanıyorum. Eğer Chrome'un böyle bir eklentisi var ise lütfen belirtiniz. (Firefox'ta eklenti değil kendinden kod renklendirmesi mevcuttur.)

Firefox 5 sekme açıkken 300 MB bellek harcıyor. Diğer dediklerinizi de pek anlamadım. Biraz daha açar iseniz dediklerinizi uygulamaya çalışacağım..
300 MB olması normal.
Sanal belleğinizi başka diskiniz varsa onlara yönlendirin böylece işletim sisteminiz olan diske az yük biner demek istedim.
upload_2014-10-11_15-39-34.png

Önce otomatik seçeneğini kapatacaksınız sonra diski seçip system managed size yada kendi belirlediğiniz miktarı gireceksiniz. Daha sonra ayarla tuşuna basacaksınız.
Tamam da nereden yapacağım bunları? Nereye gireceğim? En başından anlatırsanız sevinirim..

Tamam da nereden yapacağım bunları? Nereye gireceğim? En başından anlatırsanız sevinirim..
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem veya Masaüstünden Bu Bilgisayar'a sağ tıklayıp özellikler kısmına gelin.
Gelişmiş sistem ayarları>Gelişmiş>Performans(üstte)> Ayarlar>Gelişmiş> Değiştir
Yaptığınız zaman resimde yolladığım yere geleceksiniz.

Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Sistem veya Masaüstünden Bu Bilgisayar'a sağ tıklayıp özellikler kısmına gelin.
Gelişmiş sistem ayarları>Gelişmiş>Performans(üstte)> Ayarlar>Gelişmiş> Değiştir
Yaptığınız zaman resimde yolladığım yere geleceksiniz.
Ekran%20Al%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1%281%29.PNG

Sizce ne kadar değer vermeliyim? İyi bir performans almak istiyorum. Web tasarım üzerine çalıştığım için rahat çalışmam gerekiyor. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı