Windows 8.1 %100 Disk kullanımı

• Konuyu başlatan MY49
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 72
  • Görüntüleme 15.914
Çok teşekkür ederim avastı kaldırdım fakat kayperskyı kaldıramıyorum hiç bir türlü tek bir dosyasını bile silemiyorum system tarafından korunuyor diyor bu konudada yardımcı olurmusunuz acaba

Merhaba arkadaşlar,
Windows 8.1 kurduktan sonra disk kullanımının normalin üzerinde olduğunu fark ettim. Yeni format attığım ve HDD'yi yeni aldığım için virüs ile ilgili olmadığını iyi biliyordum ve sisteme tekrar format attım bu sefer her adımda sistemi tekrar tekrar kontrol ettim. Farkettiğim şu ki;
- NVidia ekran kartının son sürücüsünü kurduktan sonra sistemdeki disk kullanımının %100 civarı olduğunu fark ettim. Bunun üzerine yönetim masasına girip Nvidia display driver haricindeki tüm NVidia ek yazılımlarını sistemden kaldırdım. Şimdi disk kullanımım normal durumda.

Bunu şununla bağdaştırabiliriz; Windows 8.1 yeni bir işletim sistemi, sistemler her güncellendiğinde kernel (çekirdek) tabanlı değişiklikler güncellemeler oluyor. Tüm sürücü driverları işletim sistemini doğru seçseniz bile çekirdek güncellemesinden dolayı sağlıklı çalışmayabiliyor. Bu sorunlara kurduğunuz bir driver veya yazılım sebep olarabilir. Tek tek kaldırmayı ve sorunu bulmaya çalışın benim sorunum
NVidia ile birlikte gelen diğer ek yazılımları kaldırınca düzeldi.

Asus x550jk-xO012D leptop aldım. Free dos Recep Baltaş'ın paylaştıgı linkteki Windows 8.1 update 3 kurdum. Disk %100 çalısıyor. Bir türlü düzeltemedim. SSD alıp düzelme şansı var mı? Yoksa windows 7 64 bitmi kurayim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler aynı sorun bende de var sanırım ya :( Hiç araştırmadan etmeden gittim 8.1 kurdum. Hangi oyunu oynarsam oyniyim sorunsuz çalışıyor fakat bir alt+tab yapayım bilgisayar kendine gelsin diye bekliyorum. Bir teamspeak acıcam bilgisayar kasıyor. küçük küçük programları açarken kasan bilgisayar fifa 15'i yüksek ayarlarda takılmadan oynatabiliyor ben anlamadım bu işi. Sanırım 8.1 ile bi uyuşmazlık var hard diskte ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı