Windows 8.1 Pro nasıl?

junglerules

Decapat
Katılım
3 Mayıs 2021
Mesajlar
273
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
12 GB
Ekran kartı
AMD Radeon R7 M340
İşlemci
Intel core i3 6006u
Merhaba, Windows 8.1 SL sürümünü kullanıyorum ama etkinleştirme anahtarı hiçbir yerde bulunmuyor. Sorum şu Windows 8.1 Pro ile SL arasındaki fark nedir, fazla performans farkı var mı ve yükseltince dosya kaybolma durumu olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Windows 8.1 SL sürümünü kullanıyorum ama etkinleştirme anahtarı hiçbir yerde bulunmuyor. Sorum şu Windows 8.1 Pro ile SL arasındaki fark nedir, fazla performans farkı var mı ve yükseltince dosya kaybolma durumu olur mu?
Kardeşim bİzim bilgisayarda Windows 8.1'di. Biz crack Windows 10 indirdik. Şuana kadar bir zararı olmadı ya da ben farketmedim ama Windows 8.1 sürümü kullanılmaz çöp bir sürüm.
 
Merhaba, Windows 8.1 sl sürümünü kullanıyorum ama etkinleştirme anahtarı hiçbir yerde bulunmuyor. Sorum şu Windows 8.1 Pro ile sl arasındaki fark nedir, fazla performans farkı var mı ve yükseltince dosya kaybolma durumu olur mu?

Gayet güzel ama 10 veya 7 kullan bence onlar daha stabil.
 
Ben de Windows 8.1 Pro kullanıyorum. Benim sistemim kötü olmasına rağmen gayet stabil çalışıyor. SSD varsa benim tavsiyem Windows 10 kullan. Daha güzel. Windows 8.1 de kullanılır ama Windows 10 bence daha iyi.
 
SSD varsa Windows 10 kurun. 8.1 Pro yerine Single Language öneriyorum.
 
Yükseltme yoluyla geçersen sana zaten seçim hakkı sunuyor, dosya kaybı olmaz. Format atmıyorsun sonuçta. SL ile Pro arasındaki fark ise SL (Single Language) varyasyonunda tek bir dil var, değiştiremiyorsun. Ama Pro'da böyle bir şey yok, yerleşik gelen fazladan hizmetler de Pro'da yanlış hatırlamıyorsam.

İki sürüm arasında performans farkı var da önemsenecek bir fark yok. Windows 8.1 zaten hafif bir işletim sistemi, sürümleri arasında ciddi anlamda bir performans farkı yok.
 
Pro kullanmanız bana göre gereksiz. Pro, iş içindir. Daha çok kurumsal gibi düşünebilirsiniz. Home Single Language ise, ev kullanıcısı içindir ve tek dil barındırır. Home Single Language kalmanızı öneririm. Pro geçerek bilgisayarınızı gereksiz yormayın. :)
 
Bilgisayarı çok kurcalayan biri değilsen SL de kal. Kaldı ki Windows 10 kur diyenlere aldırış bile etme, çok ki sistem yükselteceksen direkt 11’e hatta Insider Preview’a geç. 23H2 RTM’den çok daha performanslı şu an.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı