Windows 8.1 vs 7

Benim de ekran kartı sürücü sorunu olmasa bende kullanırdım 8.1'i ama sürücü sorunu var. 2017'den kalma eski sürücüler var güncel olanları yok. Ne hikmetse Windows 7'ye halen güncel sürücü varken buna neden yok anlamadım. Şu an Windows 7 kullanıyorum memnunum ben özellikle o Aero teması için kullanıyorum sadece. Stabil güzel şu ana kadar sorun çıkmadı.
Bu arada şu abuk subuk performance Edition vs gibi sistemleri kullanma. Windows 8.1'in zaten kendisi performanslı çalışıyor ekstra şeylere gerek yok ki 🙂 ben sana önerileri yapayım kafana yatanı kurar geçersin. Sistemin de stabil çalışacak sistemleri yazıyorum.

Windows 7 istiyorsan Home Basic kuracaksın. Temel temel teması olduğu için biraz daha hafif. Ama ben Aero saydam temayı çok seviyorum diyorsan Home Premium kuracaksın. Bu sürümden itibaren Aero tema var çünkü.

Windows 8.1 istiyorsan ve diyorsan ki yüklü gelen programları asla kullanmıyorum o zaman industry Pro ya da Bing ile Windows 8.1 sürümlerini kuracaksın. Ama yüklü gelen bazı programları kullanırım falan dersen Windows 8.1 sl kurup geçeceksin.

Windows 10 istiyorsan sistemin de en güzel çalışacak sürüm 2016 LTSB. Gereksiz programlar vs yok. Dersen ki normal sürüm olsun ama sistemim de düzgün çalışsın o zaman 1607 Single Language kuracaksın. Sistemin de sorunsuz çalışır. Şunu unutma Windows 10 sürümlerin de ne kadar çok yeni sürümlere doğru gelirsen o kadar yükü artıyor. En düşük sürümler genel de hafif oluyor.
 
Son düzenleme:
Sorun yaşıyorsan Windows 7 kur. Güvenlik konusunda Kaspersky veya Avast! AVG bir şey yüklersin olur biter Windows 7 desteği kesilmiş olabilir ama halenda uygulamalar güncelleme alıyor. Microsoft uygulamaları değil mesela Java halenda güncelleme alıyor. Java'yı örnek olarak gösterdim Windows 7 için birçok uygulama desteği devam ediyor sadece Microsoft tarafından destek yok.


2 GB RAM ile 64 Bit Windows 10 Home kullandım.
2 GB RAM ile x64 kullanmak marifet değil. Performans kaybı yaşarsın.
Performance Edition sıkıntılı değil mi tehlike olarak.
Ne gibi bir tehlikeyi kastediyorsun? Ben çok kullandım, diğer laptopumda hala kurulu, kullanıyorum. Ben sorun yaşamadım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı