Çözüldü Windows açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkezngn

Hectopat
Katılım
16 Haziran 2020
Mesajlar
58
Çözümler
1
Dün bilgisayarım oyun oynarken dondu ve ben de kasadan kapatmak zorunda kaldım. Ardından bilgisayarı açmaya çalıştığımda bir disk hatası verdi bir Windows logosu gelip açılmadı falan. Ben de format Flash'ı hazırlayıp başlangıç onarmayı denedim ilkte açıldı başlangıç onarmayı başlattım ama onaramadı ardından tekrar denemek için girdim ancak eklemiş olduğum görseldeki gibi kalıyor başlangıç onarma menüsüne ulaşamıyorum.

1931C5EE-2AE6-442C-AED8-4CFD164264B1.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hala göremedim gelişmiş seçeneklere giremediğini? Burada girdiğini ve başlangıç onarmayı başlattığını, ama onaramadığını yazmış. Ben ise bilgisayarını güvenli mod ile açmasını söyledim. Siz okuyorsunuz anlaşıldı ama nerenizle okuyup nasıl anlıyorsunuz tuhaf. :)

”Başlangıç onarma menüsüne ulaşamıyorum." diyor arkadaş.

Oradan yapıyorum zaten.

Hayır. 1-2 ay öncesinde bu flash ile format atmıştım bir sıkıntı yaşamadım.

Böyle bir şeyin olmaması lazım. BIOS fotoğraf atar mısınız?
 
”Başlangıç onarma menüsüne ulaşamıyorum." diyor arkadaş.

Arkadaş bence bu konularda oldukça tecrübesiz. Bi izin versen sorunun tam olarak ne olduğunu anlayacağız. BIOS sıfırlamak ile nasıl bir alaka kurdunuz mesela ? Windows sistemi açılmadığına göre tam olarak sistem ile alakalı bir durum, ya da harddisk ile de bir tık alakalı olabilir, ama BIOS sıfırlamak ile ne alakası var ? Üstelik daha bilgisayarın garantisi var mı yok mu bilmeden konuyu açan arkadaşa "Yine olmazsa cihaz üreticisine başvurmalısınız." "bataryayı çıkarın" diyorsunuz. Ne kadar ezberci olduğunuz belli tıpkı BIOS sıfırlayın dediğiniz gibi :)
 
Arkadaş bence bu konularda oldukça tecrübesiz. Bir izin versen sorunun tam olarak ne olduğunu anlayacağız. BIOS sıfırlamak ile nasıl bir alaka kurdunuz mesela? Windows sistemi açılmadığına göre tam olarak sistem ile alakalı bir durum, ya da hard disk ile de bir tık alakalı olabilir, ama BIOS sıfırlamak ile ne alakası var? Üstelik daha bilgisayarın garantisi var mı yok mu bilmeden konuyu açan arkadaşa "bataryayı çıkarın" diyorsunuz. Ne kadar ezberci olduğunuz belli tıpkı BIOS sıfırlayın dediğiniz gibi :)

Tamam sen sorunu çöz o zaman ben bilmiyorum.
 
Tamam sen sorunu çöz o zaman ben bilmiyorum.

Dostum ilk önce sen karıştın benim arkadaşa önerdiğim şey hakkında. Biraz mantıklı ol. Konuyu açan arkadaş bu konularda belli ki tecrübesiz, yani "giremiyorum" diyor diye buna ok mi diyeceğiz ? Windows ekranı öyle yada böyle geldiğine göre illa ki girecek ama nasıl ? Bak arkadaş bilgili olsaydı bunun içinde Windows sistem flashbellek hazırlamak yerine video'da gösterilen basit uygulamayı denerdi, ama uzun yolu seçmiş, bilmediği için. Yadırgamıyorum. Sistem çökmüş olabilir. Çünkü HDD kullanıyor ve power tuşuna basılı tutarak sistemi kapatmış, eski harddisk'lerde bu sorun çok yaşanırdı. BIOS sıfırlamak ile mantığı yok. Çünkü BIOS ile bir uygulama yapmamış. Mantık yürütürsen HDD olan bir bilgisayarın power tuşuna basılı tutarak kapatması sistem'in büyük ihtimal çökmesi demektir.
 
Dostum ilk önce sen karıştın benim arkadaşa önerdiğim şey hakkında. Biraz mantıklı ol. Konuyu açan arkadaş bu konularda belli ki tecrübesiz, yani "giremiyorum" diyor diye buna ok mi diyeceğiz? Windows ekranı öyle ya da böyle geldiğine göre illaki girecek ama nasıl? Bak arkadaş bilgili olsaydı bunun içinde Windows sistem flashbellek hazırlamak yerine Video'da gösterilen basit uygulamayı denerdi, ama uzun yolu seçmiş, bilmediği için. Yadırgamıyorum. Sistem çökmüş olabilir. Çünkü HDD kullanıyor ve Power tuşuna basılı tutarak sistemi kapatmış, eski hard Disk'lerde bu sorun çok yaşanırdı. BIOS sıfırlamak ile mantığı yok. Çünkü BIOS ile bir uygulama yapmamış. Mantık yürütürsen HDD olan bir bilgisayarın Power tuşuna basılı tutarak kapatması Sistem'in büyük ihtimal çökmesi demektir.

BIOS'tan first Boot'u USB-HDD yaptım ve format atma kısmına ulaştım gelişmiş seçeneklere girebiliyorum burada bir işim var mı yoksa bilgisayara format mı atmalıyım?
 
BIOS'tan first Boot'u USB-HDD yaptım ve format atma kısmına ulaştım gelişmiş seçeneklere girebiliyorum burada bir işim var mı yoksa bilgisayara format mı atmalıyım?

Dostum paylaştığım video'da ki uygulamaları yapıp bilgisayarını güvenli mod ile açmayı dene, açılmazsa bilgisayarına format atman gerekli. Açılırsa (ki sanmıyorum) bakarız duruma göre. Format çare olursa eğer önemli verilerin varsa malesef HDD bilgisayardan çıkarıp başka bir bilgisayara takıp yedeklemen gerek. Eğer yedeklerin yoksa komple format atabilirsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı