Çözüldü Windows Update eski ekran kartı driverlarını kuruyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

grayiron

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı
vega3 radeon 530
İşlemci
ryzen 3 3200u
Laptopumda Ryzen 3 3200U işlemci var ve bu işlemcinin dahili olarak Vega3 ekran kartı var ve harici olarak da Radeon 530 ekran kartım var ben AMD'nin kendi sitesinden son sürüm driverları kurmama rağmen Windows Update eski driverları yüklüyor. Windows Update'i kapatınca da güncel olmayan bir sistem kullanmak istemiyorum. Bunun bir çözümü var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (55).png
    Ekran Görüntüsü (55).png
    668,7 KB · Görüntüleme: 171
Çözüm
Laptopumda Ryzen 3 3200U işlemci var ve bu işlemcinin dahili olarak Vega3 ekran kartı var ve harici olarak da Radeon 530 ekran kartım var ben AMD'nin kendi sitesinden son sürüm driverları kurmama rağmen Windows Update eski driverları yüklüyor. Windows Update'i kapatınca da güncel olmayan bir sistem kullanmak istemiyorum. Bunun bir çözümü var mı?
Önce update i durdurup driveri güncelleyin. Sonra internetten hide or Show updates tool'u indirin. Ekran kartının driverinin eski sürüm güncellemesini hide a basarak saklayın. Sonra update i açıp güncellemeleri kontrol edin. Düzelecektir.
Hocam anladim fakat benim sorunum zaten haberim olmadan güncelleme geliyor ve otomatik olarak eski sürücüye güncelliyor yani ben bir bakıyorum goruntu sürücülerine hiç haberim olmadan AMD bilmem kac ay oncesi sürümüne dönmüş.
Yeni sürücüye güncellediğinizde, hemen gidip Update kontrolü yapmanız lazım. Ancak öyle durdurabilirsiniz.

aygıt yöneticisi görüntü bagdaştırıcı özellikler sürücü ve sürücü geri dön seçeneğini seç.

Önce update i durdurup driveri güncelleyin. Sonra internetten hide or Show updates tool'u indirin. Ekran kartının driverinin eski sürüm güncellemesini hide a basarak saklayın. Sonra update i açıp güncellemeleri kontrol edin. Düzelecektir.
hocam bu işlemi yapıp sorunumu çözdüm bende ama bunun uzun vadede pc ye bir zararı olur mu acaba? diğer gelcek intel grafik kartı driverlarını pc görür mü acaba ?

hocam bu işlemi yapıp sorunumu çözdüm bende ama bunun uzun vadede pc ye bir zararı olur mu acaba? diğer gelcek intel grafik kartı driverlarını pc görür mü acaba ?
Görür. Görmezse de sitesinden indirin. Ayrıca araç yazılımsal bir araç, donanıma bir şey yapmıyor. Zarar verebilecek bir şeyi yok.

Önce Update'i durdurup driveri güncelleyin. Sonra internetten hide or show updates Tool'u indirin. Ekran kartının driverinin eski sürüm güncellemesini hide a basarak saklayın. Sonra Update'i açıp güncellemeleri kontrol edin. Düzelecektir.

Hocam merhaba aynı sorun bende de başlamıştı bu senin önerdiğin yol ile çözdüm fakat bu yöntemin cihaza bir zararı olur mu? Hani sonuçta Intel'in grafik sürücüsünü görmesini engelliyoruz cihazın bundan sonra daha günceli gelirse onu kurmasını engellemiş olur muyuz? Bir diğer sorum bu senin dediğin işlemi yapmasak normalde güncel driverı kuramayız bu durumda cihaz bu driverı kabul etmiyor diyebilir miyiz?

Hocam merhaba aynı sorun bende de başlamıştı bu senin önerdiğin yol ile çözdüm fakat bu yöntemin cihaza bir zararı olur mu? Hani sonuçta Intel'in grafik sürücüsünü görmesini engelliyoruz cihazın bundan sonra daha günceli gelirse onu kurmasını engellemiş olur muyuz? Bir diğer sorum bu senin dediğin işlemi yapmasak normalde güncel driverı kuramayız bu durumda cihaz bu driverı kabul etmiyor diyebilir miyiz?
Güncel sürücüyü kurarsın. Windows Update kuramaz. Ki gerek de yok. Genelde eskileri kuruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı