Windows Vista UEFI destekler mi ?

İlk UEFI destekli Windows, Service Pack 1'li Windows Vista'dır. Windows Vista'nın ilk stabil sürümünde (yapı 6000) UEFI desteği yok.

Merhaba arkadaşlar; Burada yeniyim ismim Batu memnun oldum.

Garip ama 20 yaşına kadar hayatımda hiç Windows Vista kullanmadım. İlk bilgisayarım XP idi ondan sonra 7'ye yükseltildi sonra laptop aldım 8.1, 10 derken Vista kullanmak hiç nasip olmadı. Görselliğin fevkalade olması her zaman ilgimi çekmişti ve hep içimde ukte kaldı. Nitekim gaza geldim ve şu Vista benim elimden de geçsin diyerek iso dosyasını indirdim. Sorun şu;
Benim bilgisayarım UEFI yüklü Windows 10 doğal olarak disk GPT şeklinde ve Vista zamanında UEFI yoktu sanırsam ve desteklemiyor. Bir şekilde kurmanın yolu var mı ?
Bilgisayarın hem legacy hem uefi destekliyorsa kısa bir süreliğine Vista indirip legacy de kullanabilirsin, sonra istersen tekrar uefi yapıp win10 kurarsın

Öncelikle.
Windows Vista SP1 kötüdür SP2 çok iyidir.
UEFI Vista ile başladı. Aslında çoğu şey Vista ile başladı hatta şu an bile Vista kullanıyoruz ama haberiniz yok.
İsterseniz araştırabilirsiniz.
Windows Vista'yı da kötülemeyi bırakın artık kötü işletim sistemi değildir ve ben 10'dan Vista'ya geçeceğim. Extended kernel ile Vista çok fazla iş görür.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Vista UEFI ise gerekli mesaj #7'de verilmiş.
Mesela çoğu yazılım Aero, Basic tema Windows Update Windows Defender gibi yazılımların çoğu Vista ile gelmiştir. Windows Me'yi de kötü diyorsunuz vistayada artık düşmanlığı bırakn ve SP2 indirip kullanın hiç çökme olmayacak doğru kullandığınız zaman.

Öncelikle.
Windows Vista SP1 kötüdür SP2 çok iyidir.
UEFI Vista ile başladı. Aslında çoğu şey Vista ile başladı hatta şu an bile Vista kullanıyoruz ama haberiniz yok.
İsterseniz araştırabilirsiniz.
Windows Vista'yı da kötülemeyi bırakın artık kötü işletim sistemi değildir ve ben 10'dan Vista'ya geçeceğim. Extended kernel ile Vista çok fazla iş görür.

Vista UEFI ise gerekli mesaj #7'de verilmiş.
Mesela çoğu yazılım Aero, Basic tema Windows Update Windows Defender gibi yazılımların çoğu Vista ile gelmiştir. Windows Me'yi de kötü diyorsunuz vistayada artık düşmanlığı bırakn ve SP2 indirip kullanın hiç çökme olmayacak doğru kullandığınız zaman.

Bu arkadaşa %99 katılıyorum. Katılmadığım kısmı ise Windows Vista SP1'in kötü olduğu.

Bu arkadaşa %99 katılıyorum. Katılmadığım kısmı ise Windows Vista SP1'in kötü olduğu.

Şöyle aslında kötü değil ama solitiare falan çöktüğü için kötü dedim :D hiç kullanmadım o sürümü ama SP1 sürümünü indirip kullanmadım. İndirip kullanacağım :D şu an extended kernel ile uğraşıyorum. Update.
Ve teşekkür ederim. Neredeyse Vista'yı seven siz varsınız galiba diğerlerine anlatamadım.(

Ve SP1 kötü dememin sebebi ise.

Ama bende test edeyim. SP2 var ISO dosyası şu anda.

Şöyle aslında kötü değil ama solitiare falan çöktüğü için kötü dedim :D hiç kullanmadım o sürümü ama SP1 sürümünü indirip kullanmadım. İndirip kullanacağım :D şu an extended kernel ile uğraşıyorum. Update.
Ve teşekkür ederim. Neredeyse Vista'yı seven siz varsınız galiba diğerlerine anlatamadım.(

Ve SP1 kötü dememin sebebi ise.

Ama bende test edeyim. SP2 var ISO dosyası şu anda.

Benim aslında buraya üye olma sebebim şu. Bilgisayarcıya HDD değişimi için bilgisayarı verdim, Windows 10 kurmuş. Windows 10'u hiç sevmem ben de değiştirmek istedim. Sonra yerine XP kurmak istedim, ancak işlem sırasında sıkıntı çıkınca buraya üye oldum. Neyse o zamanlar da işletim sistemiymiş bilgisayarmış pek anlamıyom kazaylan bilgisayar format attım. Sonra XP kurmaya çalıştım olmadı, sonra UEFI Legacy'yi farkettim. UEFI'den Legacy'ye geçtim ancak kurulumda hata çıktı. Ben de önerilerden ötürü Windows 7 Lite'a geçtim. O da berbat bir şeydi, neyse. Sonra Vista'ya geçmek istedim ve geçtim de(SP2 yükledim) uzun bir süre Vista'yı kullandım. Aslında Vista'yla devam edecektim ama internet yoktu, ben de sürücü nasıl yüklenir bilmiyordum. Ben de sandım ki UEFI'ye geçersem herşey düzelecek(bu konuyu da o zaman açtım). Ondan sonra rufus'u yüklemek için format atıp 7 kurdum. Sonra UEFI kuruluma geçtim, ancak orjinal ISO olmadığı için hata verdi. Neyse sonra aynı şeyi Windows 7'de denedim gene aynı hata oldu. Sonra 8.1 yükledim o işe yaradı, neyse şuan 8.1 kullanıyorum ve çok memnunum.

Benim aslında buraya üye olma sebebim şu. Bilgisayarcıya HDD değişimi için bilgisayarı verdim, Windows 10 kurmuş. Windows 10'u hiç sevmem bende değiştirmek istedim. Sonra yerine XP kurmak istedim, ancak işlem sırasında sıkıntı çıkınca buraya üye oldum. Neyse o zamanlar da işletim sistemiymiş bilgisayarmış pek anlamıyom kazaylan bilgisayar format attım. Sonra XP kurmaya çalıştım olmadı, sonra UEFI Legacy'yi fark ettim. UEFI'den Legacy'ye geçtim ancak kurulumda hata çıktı. Ben de önerilerden ötürü Windows 7 Lite'a geçtim. O da berbat bir şeydi, neyse. Sonra Vista'ya geçmek istedim ve geçtim de(SP2 yükledim) uzun bir süre Vista'yı kullandım. Aslında Vista'yla devam edecektim ama internet yoktu, ben de sürücü nasıl yüklenir bilmiyordum. Ben de sandım ki UEFI'ye geçersem her şey düzelecek(bu konuyu da o zaman açtım). Ondan sonra Rufus'u yüklemek için format atıp 7 kurdum. Sonra UEFI kuruluma geçtim, ancak orijinal ISO olmadığı için hata verdi. Neyse sonra aynı şeyi Windows 7'de denedim gene aynı hata oldu. Sonra 8.1 yükledim o işe yaradı, neyse şu an 8.1 kullanıyorum ve çok memnunum.

Ben Vista'ya geçeceğim gibi :D
Neden mi?
Çünkü:
Windows 7'de hoş geldiniz yazısında, sağ Click basınca donma ve uykudan çıkarken bu sorunu yaşıyorum. O yüzden 7'yi pas geçtim. Sonra sistem rahat çalışıyor ama.
Windows 8.1 çok hızlı çalışıyor onda da oyunlarda bir sorun programın durmasına neden oldu hatası alıyordum bu beni deli etti :D 8.1'IDE eledim (8'de olmuyor 8.1'de oluyor çok garip Vista olmazsa 8E geçerim :D)
Windows 10 var şu anda ama işte Zoom + Roblox kasıyor :) halbuki hafif oyun oynuyorum ve tüm ayarlamaları da yaptım. Zoom ve teams açık olmadığı zaman rahat çalışıyor. Vista'yı bu yüzden uğraşıyorum :D
laptop: Dell N4050.
10GB RAM.
i5 2430M işlemci.
240GB SSD.
1GB ekran kartı.
Intel Graphics 3000.
AMD Radeon 7450M ( 7'de donmaya bu ekran kartı oluyor)
İnşallah Vista'da kullanacağım uygulamalar çalışır Vista'da kullanırım :D (extended kernel ile )

Ben Vista'ya geçeceğim gibi :D
Neden mi?
Çünkü:
Windows 7'de hoş geldiniz yazısında, sağ Click basınca donma ve uykudan çıkarken bu sorunu yaşıyorum. O yüzden 7'yi pas geçtim. Sonra sistem rahat çalışıyor ama.
Windows 8.1 çok hızlı çalışıyor onda da oyunlarda bir sorun programın durmasına neden oldu hatası alıyordum bu beni deli etti :D 8.1'IDE eledim (8'de olmuyor 8.1'de oluyor çok garip Vista olmazsa 8E geçerim :D)
Windows 10 var şu anda ama işte Zoom + Roblox kasıyor :) halbuki hafif oyun oynuyorum ve tüm ayarlamaları da yaptım. Zoom ve teams açık olmadığı zaman rahat çalışıyor. Vista'yı bu yüzden uğraşıyorum :D
laptop: Dell N4050.
10GB RAM.
i5 2430M işlemci.
240GB SSD.
1GB ekran kartı.
Intel Graphics 3000.
AMD Radeon 7450M ( 7'de donmaya bu ekran kartı oluyor)
İnşallah Vista'da kullanacağım uygulamalar çalışır Vista'da kullanırım :D (extended kernel ile )
Sistemin Vista için uygun değil gibi, donanımlarının Windows Vista için sürücüleri var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı