Windows XP hala kullanılır mı?

D4CHNLQ_06

Hectopat
Katılım
12 Ocak 2021
Mesajlar
325
Çözümler
2
Yer
Ankara Yenimahalle
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bakımcı
RAM
256 Mb DDR400
SSD veya HDD modeli
Samsung SP0411N IDE 3.5
Ekran kartı
Geforce Fx 5200 128MB
Anakart
Gigabyte
İşlemci
Intel® Celeron® Processor 2.60 GHz, 128K Cache, 40
Selam arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacak Windows XP 2022 de kullanılır mı? Ve eski donanım bir bilgisayar için halen daha kullanılır mı? Evde ilk kullandığım Arçelik hazır set bilgisayarım için soruyorum. Sistem çok eski 1998'den kalma ve orijinal Windows 98 SE key bulunmakta. 98 için birçok program desteğini kesti fakat XP için devam edenler var sistemim çok zayıf olduğu için XP'ye geçilir mi diye soruyorum sistem özelliklerim aşağıda mevcut şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ne XP'si ya, Windows 10 Super Lite her düşük sistemle çalışır.(!)
Windows XP sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum.
 
Mypal - Official Website bu güncel tarayıcıyı kurarsın yanına Chrome'un son destekleyen versiyonunu kurarsın birde hala Xp'ye destek veren antivirüsler var onlardan birini kurarsın. Günlük işlerin için kullanırsın.
Ama bana sorarsan ram ekle. 2. el bedavaya yakın fiyatlara ram bulursun. 1.25 gb yap rahat et. Belki o zaman 8.1 , 7 home basic falan bile kurarsın.
 
Ben kullanıyorum ve ilgi çekici bir faydasını da gördüm. Windows 10 kurulu olan bir sabit diskim NTFS olup erişilemez hale geldiğinde bilgisayarı Windows 7 ile başlatıp erişmeye çalıştığımda "Konum kullanılamıyor" uyarısı almıştım yâni dosyalara erişimi yine sağlayamamıştım. Fakat bilgisayarı Windows XP ile başlatıp çalıştırınca Windows 10 kurulu sabir diski ve içindeki dosyalarımı görüp kurtarabildim.

Geçenlerde yine benzer bir durumla karşılaştım. Windows 7 ile okunamayan bir USB belleği, benzer şekilde bilgisayarı Windows XP ile başlatıp çalıştırınca okumayı ve dosyaları kurtarmayı başardım. Karar sizin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı