Daha fazla
- Meslek
- Endustri Urunleri Tasarimi / Stratejik Tasarim
En yeni en güvenlidir algısıyla büyüyen çocuklar genelde 2000 sonrası doğumlular, ya da teknolojik ilişkileri kendilerinden daha akıllı olan cep telefonlarıyla başlayanlar.Ona bakılırsa insanoğlunun kodladığı bir yazılım eskilerde güvenlik açıkları var da modern sistemlerde siber saldırılar yapılmıyor mu? bir şekilde açık bulup verilerimizi çalıyorlar "en yeni en güvenlidir" algısına bir de bu mantıkla bakıyorum birazcık kullanıcı deneyimi de fark ediyor.
Eğer XP'ni internet ortamında doğru şekilde korumadan kullanıcı tecrübene dayanarak kullanıyorsan, zaten ciddi bir iş yapmıyorsundur o sistemde (bankacılık v.b hayal gücüne bırakıyorum) ve bu senin için bir problem oluşturmayacaktır. Herhangi bir durumda Boot öncesi formatlayıp istediğin XP setini (bu zamana kadar özelleştirilmiş bir XP CD/USB'n vardır herhalde) tekrar kurup 1 saat içinde keyfine bakabilirsin.
Diğer türlü, güncel sistemler saldırılara daha uygun çünkü sayısı fazla, mühendisleri de kullanıcıları kadar zeki. Tek kişiyi hedeflemeyen herhangi bir durum olmadığı sürece senin XP'de gezmen aşırı problemli görünmese de, günümüzde Stux'net ten sonra benim fikirlerim oldukça gelişti, hala da değişmeye devam ediyor.