Windows'tan Linux'a geçilmeli mi?

Ben Linux Mint kullanıyorum gayet memnunum CS:GO Linux destekliyor çok rahat oynayabilirsin performans+görüntü+güvenlik Windows'tan daha iyi ama Ubuntu değil de Linux Mint geçmeni öneririm kullanıma geçince ben ilk geçtiğimde 1-2 gün zorlanmıştım şimdi alıştım kullanımı çok rahat bence Ubuntu değil de Linux Mint Cinnamon geç ama tabii sen bilirsin.

Hocam 2016 dan beri oynuyorum hala sıkılmadım yanına gta 5 almayı düşünüyordum ama desteklemezse de sıkıntı değil.
Buyrun bu siteden bakın

Native yazıyorsa o oyun zaten linux'a protlanmış demek
Platinum yazıyorsa proton ile açıyor ve güzel çalışıyor demek
Gold yazarsa proton ile açıyor ve birkaç ayar ile iyi çalışıyor demek
Sliver yazarsa proton ile açıyor, biraz hatası var ama oynanabilir
Bronz yazarsa o oyunu proton ile açıyor ama baya hatası var demek
Borked yazıyor ise o oyunu proton ile açıyor ama baya bir kötü çalışıyor büyük ihtima açılmayacak bile demek

İstediğiniz Steam oyununu aratın.

GTA 5 Gold almış. Sıkıntı çıkaracağını pek sanmıyorum, tek yapmanız gereken Steam'in ayarlarına girmek ve "steam play'i" etkinleştirmek.

Ben Linux Mint kullanıyorum gayet memnunum CS:GO Linux destekliyor çok rahat oynayabilirsin performans+görüntü+güvenlik Windows'tan daha iyi ama Ubuntu değil de Linux Mint geçmeni öneririm kullanıma geçince ben ilk geçtiğimde 1-2 gün zorlanmıştım şimdi alıştım kullanımı çok rahat bence Ubuntu değil de Linux Mint Cinnamon geç ama tabii sen bilirsin.
Araştırayım hocam onu da biraz.

Araştırayım hocam onu da biraz.

Neden Linux Mint dedim onu soyleyeyim Ubuntu da çok güzel bir işletim sistemi ama biraz daha ağır bir işletim sistemi Linux Mint daha hafif ve çok hızlı çalışır Linux Mint zaten Ubuntu kodlarını kullanıyor. Görüntü olsun performans olsun gerçekten çok güzel. tavsiye ederim

Neden Linux Mint dedim onu soyleyeyim Ubuntu da çok güzel bir işletim sistemi ama biraz daha ağır bir işletim sistemi Linux Mint daha hafif ve çok hızlı çalışır Linux Mint zaten Ubuntu kodlarını kullanıyor. Görüntü olsun performans olsun gerçekten çok güzel. Tavsiye ederim.

Hocam çok kararsız kaldım şimdi :D Ubuntu'nun arayüzü çok güzel duruyor, Mint biraz daha klasik gibi görsellerden gördüğüme göre ama benim için performans çok önemli o zaman da sizin dediğiniz daha mantıklı gibi duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çok kararsız kaldım şimdi :D Ubuntu'nun arayüzü çok güzel duruyor, Mint biraz daha klasik gibi görsellerden gördüğüme göre ama benim için performans çok önemli o zaman da sizin dediğiniz daha mantıklı gibi duruyor.

Ubuntu ben de çok seviyorum ama Linux Mint'te çok güzel biraz daha tabii ki klasik ama o da çok güzel istersen Ubuntu geç ama Mint daha performanslı.
Mesela ben efekt ayarlarını yaptım şekilli şekilde kapatıyor özelleştirmeleri falan yaptım çok güzel oldu bence tavsiye ederim Ubuntu minimum 4 GB RAM Mint minimum 1 GB (rahat kullanım için) normalde 500 MB ama şekil istiyorsan kesinlikle indirirken Cinnamon tıkla Mate veya XCFE tıklarsan görüntü kötü olur. Onlar performans için.

Linux Mint'in arayüzü size güzel gelmediyse size önerdiğim 2. distro olan Feren OS'e bakabilirsiniz.

Linux Mint'in arayüzü size güzel gelmediyse size önerdiğim 2. distro olan feren OS'e bakabilirsiniz.

Hocam baktım ve arayüze aşık oldum resmen bu nedir böyle. Burada bahsedilenlerin hepsi Linux tabanlı olduğu için uygulama konusu hepsi için aynı değil mi?

Dosya Ekleri

• images (1).jpeg
    images (1).jpeg
    41,4 KB · Görüntüleme: 50
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı