Witcher 3 Ana Hikaye Bittikten Sonra Oluşan Boşluk

c34t

Kilopat
Katılım
15 Şubat 2014
Mesajlar
268
Dün gece 170 saatin sonunda yan görevler ve ana hikaye bitti. Oyunu belirtilen en iyi sonla bitirdiğini söylemeliyim ki keşke 2. iyi sonla bitirseydim dediğim de olmadı değil. DLC'lere yaklaşık 1 ay sonra başlamak istiyorum. Her ne kadar deli gibi oynamak istesem de oyun dışında da hayatımız var elbette. 2 haftada bitirmişim oyunu, 2 hafta boyunca yol arkadaşım olmuş. Şimdi de muhteşem bir boşluk hissediyorum. Keşke öğrenci zamanlarımda 5-6 sene evvel oynasaydım, çalışıp harçlığımı çıkartıp sistem topladaydım diyorum. Şimdi de muhteşem bir boşluk içerisindeyim. Lanet dünyanın içerisinde kendime yer bulmak Yen ve Ciri'nin hayatında rol almak istiyorum. İşte beni böyle etkiledi bu oyun. 24 yaşında koca bir dana olarak söylüyorum bunu, 8 yıl önce oynadığım Witcher 2'de de oldukça etkilenmiştim ama beni böyle olmasa bile etkileyen 3 oyun var ki onlar Witcher 2, Alan Wake, Mafia 2 oyunlarıydı. Bu kadar boş yaptığım yeter sadece belli bir yaşa gelmeme rağmen hissettiklerimi az biraz size aktarmak istedim sayın forum sakinleri. Eğer oyunu vaktiyle oynasaydım hazırladığım üniversite sınavını erteler ve kendimi hype trenlerinde kaybolmuş bir vaziyette bile bulabilirdim. Yeni Witcher oyununu da Cyberpunk gibi yapmazlar umarım... Umarım akıllanmışlardır. Üzerimdeki duygusallığı atmam 1 hafta sürmez diye düşünüyorum. Ben de arındırılmış kafayla 1 ay sonra DLC'lere başlarım hem de olası oyundan sıkılma ihtimalimi kaldırmış olurum. Eğer derseniz: Bana ne, ne anlatıyorsun bize bunları diye :)
Açıkçası çevremde oyun oynayan kimse yok belki FIFA oynarlar o da belki... Konuşabileceğim tek yer de burası.
 
Oyunlar bitince bosslara otomatik yeniden gitmeyi yapsalar keşke. Witcher 3'te oyun bitince yeni oyun başlatırsak levellerimiz de mi başa dönüyordu?

Edit: Ben Witcher 3'ten sonra Middle Earth Shadow of War'a başlamıştım. O boşluğu LOTR evreni ile doldurdum. O da bitti şimdi gözümü Souls-like oyunlarına diktim.
 
Son düzenleme:
Paylaştığınız için teşekkür ederim hocam. Hikaye modlu oyunlar hiç ilgimi çekmiyor ama keşke çekseydi diyorum. Ben de kendimi hikayelere kaptırıp tabiri caizse oradaki karakterlerle yaşamak istiyorum, oyuna girdiğim an gerçek dünyadan soyutlanmak istiyorum çünkü gerçekten insan dönem dönem böyle kafa dağıtmalara ihtiyaç duyabiliyor. Ama bende olmuyor malesef, yani olmayacağını düşünüyorum, çokta denemedim. Oyun içindeki NPC'lerle savaşmak bir türlü cazip gelmiyor gözüme.
 
Bence oyunlardan, kitaplardan, filmlerden etkilenmek için ve duygusunu hissetmek için belirli bir kalıpta veya yaşta olmaya gerek yok. Ne kadar ülkemizde oyunlar çocukların psikolojisini bozan ve şiddete yönlendiren(!) şeyler olarak görülse de The Witcher 3 gibi oyunların hikayesinin böyle saçma yorumlarda bulunan Türk vatandaşlarının televizyonlarda izlediği dizilere bin basacak senaryosu olduğunu söyleyebilirim.
Ayrıca sadece Witcher 3 de değil, birçok oyun bende etki bırakıp hayata farklı bir bakış açısı kazandırmış olabilir, oyunlar bir nevi interaktif kitap gibi. Geçirdiğiniz zamandan bir kitap okur gibi zevk alıp bunu gözlerinizle görebilecek, o karakteri yaşatabilecek imkanınız var. Kitap okumanın sizi hayal etmeye sürüklemesi güzel fakat oyunlar hayallerimizi gerçekleştiriyor gibi. Cidden oyunların kıymetini anlayan insanlar olarak böyle oyunların hayatımızda yer ediyor olması güzel :).
 
Aynı hissi ben de yaşadım. Yan görevlerle fazla haşır neşir olmadan ana hikaye ve DLC'leri 80 saatte bitirdim. Günde en az 5-6 saat filan oynuyordum. Witcher 3'den Sonra ne oynasam sarmadı.
 

Geri
Yukarı