Oyunu oynamadım, oynamamda beni yansıtmıyor bana Mafia, Gta, Max Payne olacak.
Yok mu? Oyun başından beri yaptığın herşey oyunun finalini etkiliyor. Ayrıca yan görevlerde yaptığın bazı seçimler ana görevi etkileyebiliyor veya ana görevde yaptığın seçimler yan görevleri etkileyebiliyor. Birde görevleri yapma sırana göre bazı görevlerde farklılıklar ortaya çıkabiliyor. Onun haricinde bazı kişilere diklenirseniz bir şehir de her şeyi size pahalıdan satıp sizin sattıklarınızı ise ucundan alıyorlar. Yani RPG neyinde yok söyler misin?Oyunda diyaloglardaki seçeneklerden başka pek bir RPG ögesi bulunmuyor, ben kötü bir oyun demedim zaten. Oyun güzel ama en iyi RPG olabilecek kadar RPG ögesi barındırmıyor.
Gelde bunu "witcher 3 de diyaloglardiyaloglar harici rpg öğesi yok" diyene anlatWitcher 3 benim de oynadığım en iyi RPG oyunlarında biri. Overrated olduğunu düşünmüyorum. Baron görevi bana sıkıcı gelmedi ama en az 60 saatlik oyunun ilk 8 saatiyle eleştirmek çok doğru olmaz. Baron'un yan görevi çok iyi idi.
Oyunun açık dünyası çok canlı, örnek vermek gerekirse Baron görevinde yaptığınız kararlara göre yerel halk diyaloglarını değiştiriyor. Oyunun açık dünyasında gezinirken yerel halk ve tüccarlar "Baron'un haline bak, vah vah", "Tanrılar Baron'a güç versin" ya da "Baron gibi bir hödük belasını bulsun" diye atıflarda bulunuyorlar.
Bir de Witcher 3'ü sevmemdeki en önemli etken, gerçek "yan görev" sunması. Klasik -Odyssey ve Origins'i oynamadığım için bir onları saymıyorum- Assassin's Creed yan görevlerinde "şu bölgeyi ele geçirmek için adamı kaçır ama öldürme", "bu adam kötülük yapıyor onu öldür" ya da "bu adamın cebindeki gizli belgeleri çal" deyip bize 100 EPX vermiyor. Witcher 3, yan görevleriyle kısa ve öz hikayeler anlatıyor ve her yan görevde farklı oynayış sunuyor. Bir oyundan istediğim "yan görev" çeşidini sağlıyor, Witcher 3.
Sevmeyeni de anlarım, mesela ben de Skyrim'i bir türlü sevemedim, oynayamıyorum çok farklı geliyor, hatta bazen "keşke ben de onlar gibi sevsem" bile diyebiliyorum![]()
RPG'nin rol yapmanın açılımı olduğunu biliyorsunuzdur umarım. Saydıklarınızın yarısı diyaloglardan doğan sonuçlar diğer yarısı da RPG ile alakası olmayan şeyler. Biraz RPG'nin açılımını öğrenseniz dediklerinizi kendiniz çürütürsünüz.Yok mu? Oyun başından beri yaptığın herşey oyunun finalini etkiliyor. Ayrıca yan görevlerde yaptığın bazı seçimler ana görevi etkileyebiliyor veya ana görevde yaptığın seçimler yan görevleri etkileyebiliyor. Birde görevleri yapma sırana göre bazı görevlerde farklılıklar ortaya çıkabiliyor. Onun haricinde bazı kişilere diklenirseniz bir şehir de her şeyi size pahalıdan satıp sizin sattıklarınızı ise ucundan alıyorlar. Yani RPG neyinde yok söyler misin?
Başlarda böyle düşünebilirsin. Ama 3. oyundan başlayıp sonra oyunu beğenmedim de diyemezsin. Witcher oyunları geniş bir evrende geçiyor. 1. oyunu oynamadın hadi neyse ama 2. oyunu kesinlikle oynamalısın. Yan görevleri yaparak ilerle. Ben baron görevinin hikayesini çoğu oyuna değişirim. Hem oyunun nesini beğenmedin? Savaş sistemi iyi. Hikayesi iyi. Karakterleri iyi. Çeşitlilik bol. Açık dünya canlı. Oyun çok dolu ve kendini tekrar etmiyor. Grafikleri şuanda çıkan bazı oyunlara bile yerin dibine sokar. Üstelik sevmeme sebebin saçma. Hemde aşırı saçma. Sen oyunda witchersın. Müge Anlımıyım diyorsun ama Ciri senin için önemli. Nede olsa sen yetiştirip büyütüyorsun. Hem Wild Huntta Ciri'yi arıyor. Ve onla ilgili kötü planları var. Ve imparator oyunun başında seni görevlendiriyor. Ve en büyük aşkın Yennefer senden Ciriyi bulmanı istiyor. Baron görevini bitirmeden burda konuşma. O görev skyrim'in çoğu yan görevine bin basar.Yaklaşık 8 saat oynadım ve oyun hakkında inanılmaz yorumlar okudum. Ancak oynadığım kısıma göre hiç keyif alarak oynamadım umarım sadece başları böyledir.
Yennefer'ın nereye gittiğini sana söylerim ama önce yaratığı öldür. Ciri hakkında bilgi alabilmek için Baron'un ailesini bul. Baron kim abiiiii? Herifin tipe bak. Baron'un ailesine ne olduğunu öğrenmek için cinciyi bul. Cincinin bize yardım etmesi için keçisini bul. Çok saçma geldi bunlar neyiz abi biz Müge Anlı falan mı?
Aslında bunlar beklentimi çok tutmamdan dolayı da olmuş olabilir. Ya da sonralardan oyun gerçekten anlatıldığı gibi oluyordur. Size de başları sıkıcı geldiği oldu mu?
601 saatim varYaklaşık 8 saat oynadım ve oyun hakkında inanılmaz yorumlar okudum. Ancak oynadığım kısıma göre hiç keyif alarak oynamadım umarım sadece başları böyledir.
Yennefer'ın nereye gittiğini sana söylerim ama önce yaratığı öldür. Ciri hakkında bilgi alabilmek için Baron'un ailesini bul. Baron kim abiiiii? Herifin tipe bak. Baron'un ailesine ne olduğunu öğrenmek için cinciyi bul. Cincinin bize yardım etmesi için keçisini bul. Çok saçma geldi bunlar neyiz abi biz Müge Anlı falan mı?
Aslında bunlar beklentimi çok tutmamdan dolayı da olmuş olabilir. Ya da sonralardan oyun gerçekten anlatıldığı gibi oluyordur. Size de başları sıkıcı geldiği oldu mu?
Beni anlatmışsınız buradaWitcher 1'i 2 saat kadar oynadım ama çok eski mekanikleri olduğu için dayanamayıp bıraktım ve hikayesini okudum. Aynı şekilde 2. oyuna da öyle yaptım. 3. oyunu da sadece grafikleri beni tutuyor devam etmem için![]()
RPG'nin açılımını çok iyi biliyorum merak etme. Bir çokta RPG oyunu oynadım. Bence sen bilgini tekrardan gözden geçirmelisinRPG'nin rol yapmanın açılımı olduğunu biliyorsunuzdur umarım. Saydıklarınızın yarısı diyaloglardan doğan sonuçlar diğer yarısı da RPG ile alakası olmayan şeyler. Biraz RPG'nin açılımını öğrenseniz dediklerinizi kendiniz çürütürsünüz.
Ayrıca Witcher 3'e kötü demedim ne bu saldırı?
Önceki mesajınla belli ettin ne kadar bildiğini merak etme.RPG'nin açılımını çok iyi biliyorum merak etme. Bir çokta RPG oyunu oynadım. Bence sen bilgini tekrardan gözden geçirmelisin![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.