Witcher 3 oynanır mı?

• Konuyu başlatan Evou
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 454

Evou

Hectopat
Eskiden bir kismina kadar oynamistim, buyuk bir canavar kesiyoduk, o civarlarda kalmistim. Su an tekrar indirip başlamak istiyorum. Sıfırdan mi başlamak mantıklı olur, devam mi edeyim ve oynanır mi?

Bana kalırsa sıfırdan başlayın, her ne kadar oyunun başlarında bırakmış olsanız bile ne hikayeden ne de mekaniklerden doğru düzgün bi' şey hatırlıyorsunuzdur büyük ihtimalle. Tekrardan bi' alışırsınız.

Onun dışında oynanmayacak bi' oyun değil bence. Sadece, ne kadar iyi bi' oyun olsa da ister istemez abartıldığını da unutmayın, oyun sanki Tanrı'nın bi' lütfuymuş gibi kusursuzluk beklentisine girerek oyun zevkinizi baltalamayın. Olduğu gibi kabullenip, öyle oynamaya ve alışmaya çalışın.
Ayrıca oyun yavaş açılıyor. O kaldığınız yani Griffin avladığınız yer tamamen "Tutorial", oyunun başlangıç/alışma kısmı sayılır. Oradan sonra gelen Velen itibariyle açılmaya başlasa da yine de yavaş ilerliyor. Velen de bittikten sonra oyun, tam anlamıyla akıp gidiyor denebilir.

Son düzenleme:
Başlanır bir şaheser.
Sıfırdan başlamanız daha iyi olur ancak başlanır mı sorusunu duymamış olalım(kesinlikle oynayın)
Bana kalırsa sıfırdan başlayın, her ne kadar oyunun başlarında bırakmış olsanız bile ne hikayeden ne de mekaniklerden doğru düzgün bi' şey hatırlıyorsunuzdur büyük ihtimalle. Tekrardan bi' alışırsınız.

Onun dışında oynanmayacak bi' oyun değil bence. Sadece, ne kadar iyi bi' oyun olsa da ister istemez abartıldığını da unutmayın, oyun sanki Tanrı'nın bi' lütfuymuş gibi kusursuzluk beklentisine girerek oyun zevkinizi baltalamayın. Olduğu gibi kabullenip, öyle oynamaya ve alışmaya çalışın.
Ayrıca oyun yavaş açılıyor. O kaldığınız yani Griffin avladığınız yer tamamen "Tutorial", oyunun başlangıç/alışma kısmı sayılır. Oradan sonra gelen Velen itibariyle açılmaya başlasa da yine de yavaş ilerliyor. Velen de bittikten sonra oyun, tam anlamıyla akıp gidiyor denebilir.
Gamepad ile mi oynamak mantıklı olur klavye mi?

Ben kendimi bildim bileli fare - klavyeciyim. W3'ü de iki defa öyle bitirdim, gamepad'ten daha zayıf ya da üstün olduğunu falan düşündürtmedi, aratmadı bana.
@Evou
Gamepad'e alışıksanız size de fare - klavyenin yerini aratacağını sanmıyorum. İki türlü de kontrol şeması karmaşık bi' oyun değil zaten.

Seriye sıfırdan başlarsan eğer: Witcher 1 başta sarmıyor ama oynadıkça alışıyorsun ve güzel gelmeye başlıyor. Ben 2 kere bitirdim ve garanti ederim sonradan sarıyor. Dövüş sistemine alıştıktan sonra güzel geliyor. Skill ağacını da geliştirmeye başladıkça farkı görüyorsun. Witcher 2 çok sıkıcı. Zar zor bitirdim. Witcher 1 en azından yarı açık dünya idi. Bir miktar rahat gezebiliyorduk. Witcher 2 resmen koridor gibi olmuş. Biraz deneysel bir oyuna benziyor. Dövüş sistemini geliştirmeye çalışmışlar. Yeni mekanikler eklemek istemişler. Hızlıca bitirmeye çalışırsan 20 saat civarı sürer. Witcher 1 mesela benim 50 saat sürdü. Çünkü sağı solu gezesim geldi.

Witcher 3'e gelirsek eğer efsanevi bir oyundur. Witcher 1 ve 2 arasında oyunun save dosyasını aktarma diye bir olay var. Witcher 3'e geçerken de eğer oynadıysan 2'nin kaydını aktarıyorsun. Bu kayıt senin yaptığın seçimlere göre şekillendiği için oyunda hangi karakterleri göreceğin, hangilerini görmeyeceğin belli oluyor. Önceki oyunların kaydı yoksa varsayılan ayar seçiliyor. Witcher 3'ün dünyası bayağı büyüktür. Ben 1 ay boyunca 2 defa art arda bitirdim. Farklı seçimler yaparak sonuçları değiştirmeye çalıştım. Etrafı gezdim dolaştım. Bayağı eğlenceli oldu. Müzikleri efsanedir, dövüş sistemi iyidir, seçimler kilit rol oynar. Oyuna bir kere bağlandığın zaman kolay kolay bırakamazsın. Bir de kitap serisi okunarak başlanırsa eğer, verebileceği maksimum zevki veriyor oynarken. Buna zamanın yoksa da sorun değil. Sadece sabretmen lazım belli bir noktaya kadar. Alıştıktan sonra yağ gibi akıyor oyun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı