Witcher 3'ün açık dünyası canlı mi?

1100 saat oynadım ve halen devam ediyorum.
NG+ kaydında 68 seviye usta yapım kedi okulu kılıçları ve zırh setim var hocam, Şimdilik Velen'in yarısını gezdim fakat aradığım heyecan yok yani tek olan şey soru işaretine gidip 3 tane Garkolan öldürmek ve genelde işe yaramaz bir eşya alıp paraya çevirmek. Oyunu hikaye modunu çok seviyorum fakat açık dünya sarmıyor beni. Başka bir olay yok mu açık dünyada?

Şimdiye kadar oynadığım hikaye sunumu en iyi olan oyun. Aynı şey açık dünyadaki yan görevler için de geçerli. Bütün görevlerde inanılmaz bir emek söz konusu. Bunlar oyunun açık dünyasına canlılık katan etmenlerden.
NG+ kaydında 68 seviye usta yapım kedi okulu kılıçları ve zırh setim var hocam, Şimdilik Velen'in yarısını gezdim fakat aradığım heyecan yok yani tek olan şey soru işaretine gidip 3 tane Garkolan öldürmek ve genelde işe yaramaz bir eşya alıp paraya çevirmek. Oyunu hikaye modunu çok seviyorum fakat açık dünya sarmıyor beni. Başka bir olay yok mu açık dünyada?
Hocam yan görevler olmadan bütün oyunlar böyle değil mi zaten ? Vaktinizi görev yapmaya harcayın. Oyun combat sistemiyle öne çıkmıyor. Soru işaretleri gezmek sadece sıkar sizi.

Hocam yan görevler olmadan bütün oyunlar böyle değil mi zaten ? Vaktinizi görev yapmaya harcayın. Oyun combat sistemiyle öne çıkmıyor. Soru işaretleri gezmek sadece sıkar sizi.
Yok hocam o anlamda demedim. Yan görevlerin bir ilgi çekiciliği gelmiyor bana, özellikle o soru işaretleri. Neymiş efendim 1329183901. defa kızım ormana gitti dönmedi git kurtar 250 kron veririm görevi. 😒😒😒

Yok hocam o anlamda demedim. Yan görevlerin bir ilgi çekiciliği gelmiyor bana, özellikle o soru işaretleri. Neymiş efendim 1329183901. defa kızım ormana gitti dönmedi git kurtar 250 Kron veririm görevi. 😒😒😒

Bu görevler cidden sıkıcı, bu konuda size katılıyorum. Biraz daha farklı görevler olsa daha iyi olurmuş.

Hikaye ve yan görevler gayet güzel ama çevre ile etkileşim yok, oyunun dış dünyası pek canlı değil açıkçası. Eğer öyle bir etkileşim bekliyorsanız Witcher 3 size göre bir oyun değil. Ama bazı noktalarda Lore'yi bilen oyuncalara ufak güzel nüanslar var 👍

Yok hocam o anlamda demedim. Yan görevlerin bir ilgi çekiciliği gelmiyor bana, özellikle o soru işaretleri. Neymiş efendim 1329183901. defa kızım ormana gitti dönmedi git kurtar 250 kron veririm görevi. 😒😒😒
Genelde olayların altında güzel kurgulanmış bir hikaye yatıyor.

Bir adam da karısını artıyordu benzer bir görevde. Karısını aramaya gittiğimizde kadıncağızın bedeninin parçalanmış olduğunu görüyorduk. Oyun bize seçme şansı sunuyordu. İzlere göre normal bir kurt tarafından saldırıya uğramamıştı kadın. İstersek adama karısının öldüğünü söyleyip ödememizi alıp yolumuza devam edebiliyoruz. İstersek de olayı biraz daha araştırabiliyorduz. 2. durumda saldırıya uğrayıp ölen kadının kocasının aslında bir kurt adam olduğunu ve kurbanın kardeşinin bu evliliği kıskandığı için kurbanı dolunayda kocasının aslında ne olduğunu görmesi için böyle bir durum tezgahladığını öğreniyoruz. Öğrendiklerimizi bize görevi veren adama izah edince adam karısının kardeşini öldürerek intikamını alıyor. Ardından onu öldürmemizi istiyor. Bu kadar ihanet ve kayıptan sonra yaşamak istemediğini söylüyor bize. Yine seçiminize bağlı olarak adamı siz öldürebiliyorsunuz.

Anlatmak istediğim oyunun olayı bu hocam. Güzel kurgulanmış ve sunumu başarılı olan bir yan görevden oynarken ben şahsen zevk alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O görevi yapmıştım, cidden iyiydi. Keşke öyle görevler fazla fazla olsa.
Aslında var hocam.

Lambert bize kaer morhende Axii'yi çok sevdiğini söylüyor. Sebebini sorduğumuzda ise önceki kışta yolunu iki haydut tarafından kesildiğini, Axii kullanarak haydutlardan birine arkadaşını zorla öldürtüp kendisini de asması için zorladığını öğreniyoruz. Hearts of Stone DLC'sinde Shani'nin arkadaşının düğününde Geralt bir müsabakayı kazanmak için Axii kullanınca bir köylü bu numarayı daha önce iki arkadaşı üzerinde kullanıldığını söylüyor. Meğer o adam da oradaymış.

Bir başka güzel bir detayda oyunun başındaki otacıda grifin saldırısından yaralanan kıza kırlangıç iksiri verirseniz çıkıyor ortaya. Nilfgaard kampında bir yan görev yaparken hayatını kurtardığınız kızın sevgilisi gelip size teşekkür ediyor.

Hocam bunlara benzer onlarca görev yapmışımdır. YouTube'da XLetalis adlı bir kanal var. İngilizceniz varsa bunun gibi onlarca görev olduğunu, gözünüzden kaçan küçük detayları görebilirsiniz. Türkçe içerik olarak da İnan Köse var. Gameplayden sıkıldığınızda Evren ve Lore kısmına da bir göz atabilirsiniz. Daha fazlasını isterseniz Witcher romanlarını okuyabilirsiniz. Hafızam silinse de tekrar okusam dediğim serilerden biridir Witcher kitap serisi. Bir göz atın derim :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı