X99 Tabanlı Bir Sistem vs MSI GT80 TITAN

otto_kahn

Megapat
Daha fazla  
Uzun süre laptop kullandığımdan dolayı masaüstü bilgisayarlardan sıkılıyorum. Yani başına oturunca vakit geçiremiyorum. Pek cezbetmiyordu. Ancak iki sistem arasında kaldım. Bir tanesi masaüstü, diğeri laptop. Yani laptop demek doğru olmaz belki. Sizlere sistemleri yazayım. Siz de fikirlerinizi yazar mısınız?

1- MASAÜSTÜ
  • Intel Core i7-5960X 3.0GHz 8-Core Processor
  • Corsair H110i GT 113.0 CFM Liquid CPU Cooler
  • MSI X99A GODLIKE GAMING EATX LGA2011-3 Motherboard - Yada Asus Rampage
  • Team Xtreem 16GB (2 x 8GB) DDR4-3600 Memory x2
  • Zotac GeForce GTX 980 Ti 6GB AMP! Extreme Video Card (2-Way SLI)

2- MSI GT80
  • 5950HQ
  • GTX980m SLI
  • 32 GB RAM 2133 MHz
  • 1TB SSD

Burada bu yazdıklarım yaklaşık olarak aynı paraya tekabül ediyor. Tabii masaüstüne depolama birimi, kasa, güç kaynağı, monitör de almak gerek. Genel olarak mühendislik programları kullanırım. 3 boyutlu modelleme, analiz, simülasyon hazırlama gibi. VR çok ilgimi çekiyor. Oculus'un sistem gereksiniminde GTX970 diyordu. GT80'de olur mu olmaz mı bilemedim. Karar veremiyorum. Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

En iyisi masaüstü alıp, yanına kolay taşınabilen bir laptop almak sanırım. Ama masaüstü nedense cazip gelmiyor. Daha önce x79 lu sistem almıştım. Açıp bişeyler yapasım gelmiyor nedense.

Arkadaşlar, MSI yeni GT80 i açıkladı. GT80S adında. İçerisinde iki tane GTX980 var. Masaüstü bilgisayarlarda kullanılan ekran kartı. SuperRAID4 ile 3300 mb/sn hız diyorlar. Bu durumda fikirleriniz nelerdir?

En iyisi masaüstü alıp, yanına kolay taşınabilen bir laptop almak sanırım. Ama masaüstü nedense cazip gelmiyor. Daha önce x79 lu sistem almıştım. Açıp bişeyler yapasım gelmiyor nedense.

Arkadaşlar, MSI yeni GT80 i açıkladı. GT80S adında. İçerisinde iki tane GTX980 var. Masaüstü bilgisayarlarda kullanılan ekran kartı. SuperRAID4 ile 3300 mb/sn hız diyorlar. Bu durumda fikirleriniz nelerdir?
Merak etme, ekledikleri her şeyi fiyata yansıtırlar. :)

Dizüstünde kullanılan 980 %30 daha yavaş masaüstündeki 980'den. Bunu dikkate alınız. Yeni çıkacak olmasıda birşey değiştirmeyecektir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı