Xbox One X İndirime Girer mi?

Evet maalesef öyle oyunculuk çok lüks ve pahalı oluyor git gide. Alınmış alınmıştır. Almayı düşündüğünüz dönemde indirim varsa tamam. İleriye dönük indirim beklemek de anlamsız. Hiç bişey ucuzlamayacak çünkü. Keşke tersi olsa ama değil maalesef.
İdare eder bir sisteminiz varsa demek ki en azından kasa psu gibi parçaları değiştirmeniz gerekmez. Upgrade düşünün daha mantıklı.

Evet maalesef öyle oyunculuk çok lüks ve pahalı oluyor git gide. Alınmış alınmıştır. Almayı düşündüğünüz dönemde indirim varsa tamam. İleriye dönük indirim beklemek de anlamsız. Hiç bişey ucuzlamayacak çünkü. Keşke tersi olsa ama değil maalesef.
İdare eder bir sisteminiz varsa demek ki en azından kasa psu gibi parçaları değiştirmeniz gerekmez. Upgrade düşünün daha mantıklı.
PC'den çok sıkıldım artık. Masanın üstünde duruyor öylece arada bir dersler için lazım oluyordu. Veya açıp oyun oynuyordum onuda artık bıraktım. Açıkçası konsolu bu yüzden istiyorum. A101'e falan gidip soracağım eğer varsa belki one s alacağım çünkü bu virüsten dolayı artık para biriktiremem. Umarım fazla pişman olmam :(
Ayrıca yardımın için teşekkür ederim.

@temmuzz
Xbox One S ömrünün Xbox One X konsoluna göre kısa olacağını nasıl biliyorsunuz? Microsoft desteğin eşit olacağını söylemişti. Xbox One X daha iyi grafik ve FPS sağlıyor ama bu daha uzun süre oyun çıkacağı anlamına gelmiyor. Ben olsam konsol yerine bilgisayar tercih ederdim.
Not: Xbox One X ilk çıktığı zaman indirim ile 1800-1900 liraya satılmıştı.
Not2: Xbox One S ikinci el piyasasında para etmiyorsa daha güzel. Sonuçta satıcı değil alıcı olacak. Böylece ucuza almış olur.

@temmuzz
Xbox One S ömrünün Xbox One X konsoluna göre kısa olacağını nasıl biliyorsunuz? Microsoft desteğin eşit olacağını söylemişti. Xbox One X daha iyi grafik ve FPS sağlıyor ama bu daha uzun süre oyun çıkacağı anlamına gelmiyor. Ben olsam konsol yerine bilgisayar tercih ederdim.
Not: Xbox One X ilk çıktığı zaman indirim ile 1800-1900 liraya satılmıştı.
Not2: Xbox One S ikinci el piyasasında para etmiyorsa daha güzel. Sonuçta satıcı değil alıcı olacak. Böylece ucuza almış olur.
Her yeni nesil konsol geldiğinde firmalar desteği keser ve yeni nesil konsolları satmak ister. Eski nesle destek kesilir. Şimdi geriye dönük uyumluluk açıkladılar dersiniz. Yeni nesil konsolların grafik gücü açıklandı. Eski neslin kısa süre içerisinde gömüleceği ortada o grafik gücündeki oyunları kaldırmasını beklemek şaşkınlık olur. Optimizasyon da kar etmez ona. Yeni nesil dursun eskiyi satalım diyecek değiller. Geliştiriciler de sürekli eski nesle odaklanacak değil.
Ömrü kısa sürede biteceği için destek kesilince yeni oyun gelmedikçe bir üst nesle geçmek için ikinci elde satmak ister herkes. Dolayısıyla ikinci elde de zarar. Alıcı için olmsa bile satıcıya zarar. Hele türkiyede pek alıcısı yok playstation ile karşılaştırınca.
İlk çıktığı fiyattan bahsetmiyor kimse burada. O zaman dolar kuru farklıydı. Son zamanlardan söz ediyoruz.
Yeni çıkacak konsollar eski neslin oyunlarını oynatabilir ama one s ps4 gibi konsolların ps5 ve yeni xbox oyunlarını çalıştıracağını sanmak hayal. Bir kaç oyun görürüz. Onun dışında beklemeyin.

Son düzenleme:
@temmuzz
Ne demeye çalıştığınız anlayabilmiş değilim. 2500 altına hiç satılmadı yazmışsınız bende 1800-1900 liraya satılmıştı yazdım. İkincisi Xbox One S çöp destek kesilecek yakın zamanda yazmışsınız ama Xbox One X ve One S destek olarak aynı olacak demişti Microsoft.

@temmuzz
Ne demeye çalıştığınız anlayabilmiş değilim. 2500 altına hiç satılmadı yazmışsınız bende 1800-1900 liraya satılmıştı yazdım. İkincisi Xbox One S çöp destek kesilecek yakın zamanda yazmışsınız ama Xbox One X ve One S destek olarak aynı olacak demişti Microsoft.
Denilebilir. Gerçekte öyle olmayacak çıkacak oyunların grafik gücünü kaldıracak durumda değil one s. Firmalar söyler. Gerçekte öyle olmayacağı ortada. One S çöp bir konsoldur an itibariyle ve ona para verilmez. 2016'da çıktıktan iki yıl sonra yetersiz kaldığı için one x çıktı. Daha kaç yıl ömrü olacağını sanıyorsunuz?
Ayrıca konuyu okumadan yazmışsınız. Konuyu açan arkadaş Nisan ayında 1800'e satıldığından bahsetmiş. İlk çıktığı andan bahsetmiyoruz yani.
Ayrıca One X konsol 2799 TL'den çıktı. Kısa bir süre 1999 TL'ye satıldı kampanya yapıp Sony pastasından pay almak istiyordu Microsoft. Ps4 Pro'dan önce çıkmıştı. Ama biz o dönemden bahsetmiyoruz. Konu sahibi arkadaşın dediği dönemden konuşuyoruz.

Denilebilir. Gerçekte öyle olmayacak çıkacak oyunların grafik gücünü kaldıracak durumda değil one s. Firmalar söyler. Gerçekte öyle olmayacağı ortada. One S çöp bir konsoldur an itibariyle ve ona para verilmez. 2016'da çıktıktan iki yıl sonra yetersiz kaldığı için one x çıktı. Daha kaç yıl ömrü olacağını sanıyorsunuz?
Arkadaşlar bence konu kilit olabilir boşuna tartışmaya gerek yok. Zaten param olsa bu konuyu açmaz yeni konsol çıktığı zaman alırdım direk. Ya uygun bir indirim bekleyeceğim eğer fiyatı düşerse One X alacağım ya da A101'de falan ellerinde kaldıysa gidip one s alacağım. Amacım yeni nesil oyunlar oynamak değil beni 2 3 yıl kadar götürsün yeter zaten üni olayları falan olacak oyuna fazla zaman harcamam. Okuldan gelince oturup bir iki saat FİFA Forza oynasam yeter bana.

@temmuzz
Siz hiç satılmadı demişsiniz. Nisan diye bir şey belirtmemişsiniz. Sizin mantığa göre PS4 konsolu da çöp? Yetersiz kaldığı için PS4 Pro çıktı! Üstünü siz verirseniz neden Xbox One X alınmasın?
Not: Bu konuya son mesajım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı