Xbox One X vs PS4 Pro

bduruk

Hectopat
Katılım
15 Eylül 2013
Mesajlar
89
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
4K televizyon için konsol alacağım. Normalde PS4 Pro alacaktım exclusive oyunları için fakat Xbox One X'in fiyatı düştü. Şu an One X 1810TL'ye, PS4 Pro (Eurasia) 2130TL'ye bulunuyor. Sizce Exclusive'leri oynamasam çok şey kaybeder miyim ve aradaki fiyat farkına değer mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisinin de ömürleri aynı zaten ayrıca XBOX bir tık daha güçlü bence alınır Exclusive’lere bu kadar takılmaya gerek yok bence.
 
PRO 1899 degil mi?

Edit: Dolar 4.30 olmustu degil mi :'(

PS4 PRO exc. oyunlari ile Xbox'tan 1 degil 100 adim ileride. Ayrica Xbox ulkemizde pek yaygin degil. Sahsen bende Xbox One var ve oyun bulmakta zorluk cekiyorum. Ama heryerde PS4 oyunu satan yer var.
 
PS4 PRO almanız daha iyi olacaktır.
Xbox One çok kısıtlı. Oyunlara vereceğiniz para dışında üyelik veya abonelik ödemeleri yapmanız gerecek bazı şeylerde zorunlu olarak.
Bu arada PS4 oyunları daha iyi ve daha güncel oluyor.
 
Xbox One X kullanan bir kaç kişide donma takılma sorunları duydum. Bir arkadaşımda Xbox One ve PS4 ikisi birden vardı. Xbox One'daki takılmalar yüzünden sattı hatta. PS4' te herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Ben olsam zaten niyetin ilk başta o iken PS4 Pro alır keyfime bakardım. İkisininde kendisine özgü güzellikleri var. Hiç birini gömmek için demiyorum. Okuduğum ve duyduğum şikayetlere dayanarak söyledim. Ne alırsanız alın hayırlı olsun şimdiden.
 
4K televizyon için konsol alacağım. Normalde PS4 Pro alacaktım exclusive oyunları için fakat Xbox One X'in fiyatı düştü. Şu an One X 1810TL'ye, PS4 Pro (Eurasia) 2130TL'ye bulunuyor. Sizce Exclusive'leri oynamasam çok şey kaybeder miyim ve aradaki fiyat farkına değer mi?
4k televizyonunuz varsa Xbox one x teki true(gerçek) 4k olayı eğer grafiklere önem veriyorsanız sizi cidden mesut eder.

Ps4 exc. oyunları olarak cidden önde Xbox tan ama Xbox oyunları da fena değil. Özellikle sıfır alacaksanız. Eğer oyun alıp satarken 2.el piyasasında aktif olmayı düşünüyorsanız ps4 pro daha avantajlı olur sizin için.

Ayrıca xbox şuanki en güçlü o konsoldur yani eğer takılma durumu olacaksa bu xboxda değil psde olur. Keşke önceki yorumlarda takılma yaşayan kişi servise yollasaydı.

Eğer üyeliklerden bahsedecek olursam:

GAMEPASS: Aylık 30tldir maalesef yıllık paketi yok. Size aylık 50-100 arası oyun sunar.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunu izlemenizi öneririm.

XBOX GOLD LİVE: Online oynamanız için gereklidir. Aylık 30, 3 aylık 75, yıllık 180 TL'dir. Aylık 5 oyun bedavaya verir size. Ayın 15ine kadar 3 oyun olur birisi büyük oyun, diğeri xbox 360 oyunu diğeri ise xbox one oyunu, ayın 15inden sonra büyük oyun hala durur ama diğer 2 oyun yerine başka oyunlar gelir. Ayrıca gold üyelere özel indirimler olur mağazada (%60 seviyelerine çıktığı var hatta %70 ve bu indirim sadece küçük oyunlarda geçerli değildir.)

EA ACCESS: Aylık 12tl yıllık 65 TL'dir. Yıllık aldığınızı varsayarsak bf1, bf4, fifa, pes, titanfall gibi oyunları bir yıl boyunca 65 tlye oynayabilirsiniz demek bu. EA Access - Microsoft Store buda tüm oyunların listesi.

Eğer ekonominiz çok çok iyi değilse xbox almanız yararınıza olacaktır çünkü ps4te 20 saatlik oyun için 200-30tl veremeyebilirseniz tabi ekonominiz çok çok iyi değilse. Xbox daha az fiyata daha çok oyun sunuyor size.
 
PS4 pro bence daha mantıklı arkadaşların dediği gibi oyun bulma sıkıntısı yaşamazsınız.Zaten Windows 10 da xbox play anywhere var güçlü bir bilgisayarınız varsa xbox oyunlarını oynayabilirsiniz.
 
PS4 pro bence daha mantıklı arkadaşların dediği gibi oyun bulma sıkıntısı yaşamazsınız.Zaten Windows 10 da xbox play anywhere var güçlü bir bilgisayarınız varsa xbox oyunlarını oynayabilirsiniz.
Evet hem 2.el piyasası daha iyi hem de çevresi daha geniş. Türkiye'de xboxtan çok ps4 kullanan var yani online oyunlarda daha çok Türk insanına rastlarsın. Sony Türkiye'ye daha çok önem veriyor Türkçe oyunları fazla, Türkiye desteği daha iyi ayrıca.

Bu tamamen sana bağlı bence eğer arkadaşın dediği gibi pc varsa elinde xbox'ın çok bi anlamı yok (tabi illa 4k oynamak istiyorum demiyorsanız.) eğer pc yoksa ve ingilizceniz çok da kötü değilse Xbox oyunlarında sıkıntı çekmezsiniz. Pcniz yok, ingilizceniz yoksa ps4 alın Türkçe dublaj ve altyazılı oyunları var. Ama fazla para dökmek zorundasınız eğer güzel oyunlara 250 TL verebilecekseniz gidip pc alın
 
Ps4 pro tavsiye ederim. Türkiye'de daha iyi destek veriyorlar. Xbox için bu durum hep arka planda kalıyor. Türkiye'de xbox için oyun bulma konusunda sıkıntı çekersiniz. Ben oyun takas yöntemi ile kâr bile elde ettim. Hatta arkadas bile edindim. Exclusives oyunları bi harikadır. Sırf bu oyunlar için konsol alanlar var. Xbox one x daha iyi donanımı fakat hersey donanım değil. Ben hiç xbox olan cafeye denk gelmedim. Hep ps3 veya ps4 kullanıyorlar. Sebebi açık Türkiye'de daha çok destek var. Piyasada oyunlara çok rahat erişebiliyorsun. Kardeşlik ile yarı fiyatına oyun alma imkanı ve çok sağlam indirimler oluyor. Online oyunlarda az bekleme oluyor. Türk oyuncular karşılaşman çok daha yüksetir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı