Hfk
Hectopat
Daha fazla
Ben de 97 yılından beri PC kullanıcısıyım ama geçenlerde heves edip Xbox Series X aldım. Temmuz ayının başıydı aldığımda, geçtiğimiz haftaya kadar çok fazla oynayamadım. E malum yılların getirdiği alışkanlıklar da var. Ama geçtiğimiz hafta başına oturunca birkaç avantaj ve dezavantaj fark ettim onları aktarayım.
- Quick resume harika bir özellik. Özellikle benim gibi çocuğu olanlar için. Çat diye çıkıp işiniz bittiğinde kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Maalesef bunu PC'de yapamıyoruz.
- Senelerdir klavye mouse ile oynadığım için gamepad ile sadece spor ve yarış oyunlarını oynayabiliyorum. Diğer oyunları oynamak için klavye & mouse bağlıyorum.
- Game Pass kütüphanesi bence çok avantajlı. Ultimate sürümde daha fazla oyuna erişim oluyor ki bu PC için de ayrı bir avantaj bence.
- Sony oyunları yok tabii. God of War gibi kaliteli oyunlar oynamak için PlayStation daha mantıklı bir seçenek oluyor ama onu da PC'de tolere edebiliyoruz.
- Grafik ayarları ile uğraşmamak çok güzel. Laptopta 4050 kullanıyorum ama malum PC performansı vermiyor ve sürekli ayarlara girip en iyisini bulmaya çalışıyorum. Xbox'ta bu sorun yok.
- PlayStation Store ücreti ne kadar bilmiyorum ama aylık 300 küsur lira game Pass Ultimate için güzel bir seçenek.
- İngilizce konusunda sıkıntım olmamasına rağmen oyunlara Türkçe yama kurmayı seviyorum fakat konsolda bunu yapamıyorum.
- Bir de çok sessiz çalışıyor. Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası. Sanırım PlayStation'da böyledir.
PS, Xbox'a göre daha sesli çalışıyor fakat sahip olmadığım için ne kadar yüksek bilmiyorum.