Xbox Series X vs PlayStation 5

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Petri

Kilopat
Katılım
26 Eylül 2020
Mesajlar
6.911
Çözümler
49
Arkadaşlar, selam.
Öncelikle, kimse demeden önce ben diyeyim: Evet, biliyorum, bu tarz bir sürü konu açıldı ama tam olarak bir karar veremedim. O yüzden de yeni bir konu açma gereksinimi duydum.

Sizden ricam, kendinizi benim yerime koyarak cevap vermeniz. Lütfen herkes cevap versin. Ne kadar çok fikir olursa o kadar iyi benim için.

Benim yeni oyunları açabilen iyi bir bilgisayarım var. Ayrıca Steam'de ve Epic Games'te (ücretsiz oyunlar hariç) iyi oyun kütüphanelerim var. Oynamadığım birçok oyunum da var ve bunları yazın, yazın bitmeyenleri de ileride oynayacağım. Yani temelli bilgisayardan vazgeçmiyorum. Bunu belirttiğime göre devam edebilirim.

Ailem bana bir söz verdi. Haziran'ın başında bana istediğim konsolu alacaklar. Doğum günümde de Nintendo Switch Lite aldılar. Böylelikle ilk defa bir konsolum oldu.

Ben PS5'te alsam XSX'te alsam yurt dışından getirteceğiz yani 500 Euro ödeyeceğiz (stok sorunları var biliyorum bu yüzden galiba özellikle PS5 için daha fazla ödeyeceğiz) Ancak XSX Türkiye'de 7500 TL civarına satılıyor. Yani pek de stok sorunu varmış gibi durmuyor şu anlık.

Açık konuşmak gerekirse PS5'in kolu benim pek de ilgimi çekmedi. (Her oyunda çalışmaması vb.) O yüzden illa da yeni nesil titreşimli yok işte silahlarda tutukluluk yapıyor kesinlikle alıp denemeliyim diye bir isteğim yok. Ayrıca ben Call of Duty Cold War vb. oyunlar da oynamak istiyorum. Bu oyunlar içinde Xbox'ın kolları daha çok öneriliyor.

Şimdi biraz daha önemli yere geçiyorum. Bu önemli yer tabii ki oyunlar. Daha önce Nintendo Switch hariç (onu da alalı 1 hafta oldu) hiçbir konsolum olmadı. Bu nedenle PS4 özel oyunlarını oynamadım. Ama şimdi PS4 oyunlarını oynamak istiyorum 2 tanesi çoktan PC platformuna geldi. Epic Games'in de Sony'e yaptığı teklif, Sony'nin oyunlarımızı PC platformuna getirmeye devam edeceğiz demesi beni PS4 oyunları için PS5 almaktan itti. Bu kadar beklemişim biraz daha beklerim artık. Ayrıca Game Pass sistemi beni acayip kendine çekiyor özellikle babam FIFA'yı çok sever. Onunla beraber Game Pass sayesinde ucuza oynayabiliriz. İlaveten Game Pass'te oynamadığım birçok oyunda mevcut yani oyun sıkıntısı da çekmem.

Ailemin oyunlara ayırıcak parası ve istediğim oyunları alacağız diye verdikleri sözleri var.
Yani PS5'te alsam XSX'te alsam yeni çıkan oyunları alacaklar. Ama burada Sony'nin fiyat politikası benim bir süreden sonra oyun almamı zorlaştırabilir. 3. parti oyunlar içinde bazıları PC platformlarındaki hesaplarımda var. Yeni çıkanlardan alacağım Call of Duty Cold War ve bir de 4K 60 FPS'de yeniden oynamak istediğim Cyberpunk 2077 gibi birkaç oyundan ibaret. İyi seviyede İngilizce biliyorum yani dil desteği çok önemli değil.

Son olarak şunu da belirteyim; yeni bir 4K televizyon alacağız.

Şimdi geçelim benim aklımdakilere:

1. XSX ve üstüne kalacak parayla (PS5 almazsak üstüne para kalacaktır) 2K 120/144/165hz bir monitör alıp odamda rahatça oynamak gerektiği zamanda televizyona kurup (merak etmeyin üşenmem :))
orada oynamak.

2. PS5 alıp (yurt dışında da stok yok hala bulmaya çalışıyoruz. Her iki konsolu da 2. el olarak veya karaborsa fiyatlardan almayacağız) beğendiğim PS4 ve PS5 oyunlarını da almak ama özellikle annem her oyuna 500-600 TL ve daha fazlasını vermem diyor. Bu da işleri iyice zora sokuyor (maddi durumumuz var bu arada sadece bir oyuna o fiyatları gereksiz görüyorlar bende gereksiz görüyorum açıkçası)

Beni PS5 almaktan soğutan bir video var (onun da linkini aşağıya bırakacağım ayrıca sadece o video değil) Ben bana vaat edileni görmek isterim ama daha tam olarak 4K 60 FPS, destekleyen oyunlarda da 4K 120 FPS veremiyor PS5. Ancak rakibinin aksine XSX veriyor. Ayrıca artık neredeyse (tam emin değilim ama galiba artık hiç yokta olabilir 30 FPS) XSX'te 30 FPS oyun yok ve birçoğunda da 4K 120 FPS var. Benim de önceliğim FPS.
Sony ise daha PS4 oyunlarına bile doğru düzgün yeni nesil güncellemeleri vermedi. (bazılarına verdi ama Xbox'un verdikleri yanında pek de büyük bir sayı değil bildiğim kadarıyla)

Bilgisayarımdan Game Pass kullanmayacağım. Sürekli depolama alanı için takviye yapamam bilgisayarıma.

Siz benim yerimde olsanız 1. mi yoksa 2. mi seçeneği tercih ederdiniz ve neden tercih ederdiniz?

Bilgisayarım: MSI GE75 Raider 10SFS-293XTR Intel Core i7 10875H 1TB + 512GB SSD RTX 2070 Super Freedos 17.3" FHD Fiyatı, Yorumları - Trendyol
Bahsettiğim video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buraya kadar okuyup fikrini belirten arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox alırsanız Rise Son of Rome oynayın. God of War tarzında exclusive oyundur kendisi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PS 5 in oyunları absürt derecede pahalı bu konuda Xbox Series x alabilirsin çünkü game pass ile bir sürü oyuna ulaşabilirsin ama PS 5 te sırf oyun fiyatları yüzünden de es geçilmez diyorsan ki sıkıntı yok ps 5 güzel bir tercih olur tasarım konusunda tabi zevkler tartışılmaz ama bana Xbox Series X kutu gibi geliyor tasarımı hiç hoş değil. Bu konu hakkındaki görüşlerim bunlardı teknik özelliklerden pek bahsetmedim çünkü bir bilgim yok yukardaki dediklerimi göz önünde bulundur fiyatlar tasarım gibi şeyler de önemli.
 
Xbox daha iyi, PS özel oyun merakınız varsa PS4 alın.

Hocam ekstra olarak onu almayı bende düşündüm ama artık yavaş yavaş PS4 devri bitiyor gibi geliyor bana. Birkaç yıl sonra doğru düzgün oyun gelmezse öylece kalır elimde.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı