Xbox Series X vs PlayStation 5

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
PS4 için bir emülatör yok piyasada. Daha önceden biz yaptık diyenler çıktı, virüsleri bulaştırdılar ve sırra kadem bastılar. PS4 oyunlarını oynayacağınız bir emülatör YOK. PS3 için var ama kurmak ve oyunları bulmak için kırk takla atarsınız.
 
PS4 için bir emülatör yok piyasada. Daha önceden biz yaptık diyenler çıktı, virüsleri bulaştırdılar ve sırra kadem bastılar. PS4 oyunlarını oynayacağınız bir emülatör yok. PS3 için var ama kurmak be oyunları bulmak için kırk takla atarsınız.

PS4 emulatoru var ama oynatmıyor hiçbir şeyi quantum PC lazım oynatması için.
i7 10875h var laptopumda.

PS3 oyunlarını rahat oynatır ama PS3 oyunları yani.
 
PS4 emulatoru var ama oynatmıyor hiçbir şeyi quantum PC lazım oynatması için.
Adını söyler misiniz emülatörün? Kaldı ki zaten oyunları oynayamıyorsanız (ki PS almanın amacı budur) bunun bahsi neden geçiyor ki?
 
The Last of Us'ın ilk oyunu 8 sene önce çıktı. Bundan sonraki her oyun için ortalama 5 sene beklerim derseniz tabii bir gün PC'ye gelebilir. Kaldı ki bu süreçte PS5 için özel oyunlae çıkmaya devam edecek (hatta PS4'ten daha fazla çıkaracaklarına dair bir açıklama da var) ve onların gelmesi için de ortalama 7-8 sene bekleme ihtimaliniz var. Bence yanlış bir açıdan bakıyorsunuz ama siz bilirsiniz tabii, para sizin. :)
Doğru diyorsunuz hocam. Benim korkum Ps5'in elimde kalması sadece, oyun fiyatları belli. İlk çıktığı gibi almasam bile Ps5 oyunları ne kadar indirime girer bilemiyorum. Ayrıca birçok Ps5 sahibi kişiyi takip ediyorum. Birinin geri dönüşü Sony'nin kendi çıkardığı Miles Morales oyununda bile tam olarak 4k 60 FPS veremediği. Burada bize vaad edilen tam olarak verilmiyor.
 
Doğru diyorsunuz hocam. Benim korkum PS5'in elimde kalması sadece, oyun fiyatları belli. İlk çıktığı gibi almasam bile PS5 oyunları ne kadar indirime girer bilemiyorum. Ayrıca birçok PS5 sahibi kişiyi takip ediyorum. Birinin geri dönüşü Sony'nin kendi çıkardığı miles morales oyununda bile tam olarak 4K 60 FPS veremediği. Burada bize vadedilen tam olarak verilmiyor.

First parti oyunların fiyatı zamanla ciddi miktarda düşer 1 yıl sonra mesela 100TL'ye alabilirsiniz ama indirimleri iyi kovalamanız lazım. FPS olayı ise first parti oyunlarda sıkıntı çıkmaması lazım 60 FPS sabit oynarsınız.
 
Yani ben anlamakta zorluk çekiyorum açıkçası. Kontrolcü asimetrik ve fps oyunları iki analogla oynanıyor. Bu noktada sol baş parmak yukarıda sağ baş parmak aşağıda kalıyor. Bana garip geliyor bu. Diğer dediğinize gelirsek PS5 alırsanız koleksiyondu sanırım adı, PS Plus'la birlikte yaklaşık 20-25 oyunu kütüphanenize ekleyebiliyorsunuz. Bunlar en çok oynanan ve sevilen oyunlardan. Birçoğu da özel oyun. Onun dışında PS Plus her ay iki PS4, bir de PS5 olmak üzere üç oyun veriyor PS Plus sahibi olduğunuz sürece oynayabileceğiniz. Dediğim gibi zaten özel oyun oynamayacaksanız konsola para vermek yerine kontrolcü alıp PC'nizde oynayın, kâr edersiniz. Bakın bunu özellikle söylüyorum, zaten güçlü bir PC var elinizde. Eğer o olmasaydı işler çok değişirdi.
Hocam konrolcü olayı tamamen alışkanlıkla alakalı. Şahsen ben Xbox kolu ile daha rahat oynuyorum.
İkinci el PS4 Pro alman bence senin için en iyi seçim olacaktır.
Bu saatten sonra PS4 alınmaz hocam alınırsa bile bir sene sonra satmak için falan alınır.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı