Xbox Series X vs PlayStation 5

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
PS5 al dostum. Sana oyun çeşitliliği lazım. Daha PC platformunda oyunlarını bitirememişsin XSX de aynı oyunları oynayacaksın, özel hiçbir şey yok. Onun yerine TV'ye PC'ni bağlayıp GamePass sayesinde FIFA oynayabilirsin zaten. Ama PS5 alırsan bir çok markayı tatmış olacaksın, sadece TLOU olarak bakma. Her oyuna 600 tl vermek gibi bir zorunluluk yok asla. 1. parti oyunlar hemen indirime girerler. Ben yakın zamanda Ghost of Tsushima' yı kutulu olarak 150 tl'ye aldım. Arkadaşımda 250TL' ye TLOU 2 aldı. Biz bunları bitirdikten sonra birbirimize verip bunları oynayacağız. Onun dışında kardeşlik olayı var ki bu sayede onlarca belki 100 den fazla oyun oynadım. Kutulu al-sat yaparak da çok ucuza oyunları deneyimleyebilirsiniz( Bu sayede kar ettiğim de oldu.). GOW ilk çıktığından 3 ay sonra 135 tl gibi bir paraya almıştım(oyunların standart fiyatı 300 TL idi.). Basit bir hesapla 6-12 ay sonra 200 civarlarında çoğu oyuna erişebilirsiniz. Her gün hikayeli oyun bitireceğinizi düşünüyorsanız o biraz zor bir durum. Teknik olaylara girmek mantıklı değil, eski nesilde XBOX güçlü oldu, ne fark etti? Bana özel bir şeyler sundu mu? Hayır. Konsolun mantığı özel şeyler sunmasıdır. Elinde ki Switch' de 720P 30FPS oyun oynuyorsun. Ama sana özel bir deneyim sunuyor. Sana PC'den farklı bir şey sunmayacak alete 7000 TL civarı para ödemek mantıklı değil. Eğer PC' in olmasaydı ve oyunlara verecek paran olmasaydı kesinlikle XSX al derdim. Ama PC var, sana özel bir deneyim sunacak bir cihazı almak daha mantıklı. Teknik detaylara takılmamanı öneririm. Konsolda 30 FPS, PC'de ki 30FPS'le aynı değil.
 
@Batwo Bende sizin gibi düşünüyorum. Özel oyunlarda Pc'ye geliyor. Hem XSX bize vaat ettiğinide verme konusunda Ps5'e göre daha başarılı şuanlık.
 
Dediğim gibi videoda ki arkadaş çok güzel yerlere değinmiş o yüzden gönlüm xsx ben illa gow oynarım takıntım var diyorsan birşey diyemeyeceğim ama hem cebimiz rahatlaması lazım şu devirde o paraları vermek saçma 200 300 eyv ama 450 500 ler çok uçuk geliyor 700 ler xbox gayet güzel bir konsol. Performans olarakta iyi ama tabi ki son kararı sen vermelisin hangisi sana yatkın pişman olma mantık çerçevesinde düşün et eksileri artıları kafanda tart. Bizler sadece düşüncelerimizi söylüyoruz son kararı vermek sana kalmış.
 
@rew1se Hocam öncelikle teşekkür ederim yorumunuz için. Haklısınız konsoldaki 30 FPS ile bilgisayardaki 30 FPS aynı değil. Özel şeyler sunmaya gelince Switch'i o yüzden aldım zaten. Bilemiyorum belki bende sıkıntı vardır 😀 ama ben hiç God of War'u sevemedim. Ben pek hikayeli oyunları oynamayı sevmem. Hatta öyleki 4-5 yaşımdan beri çok büyük bir Star Wars hayranıyım. Ancak Jedi Fallen Order oyununu bile zorla bitirdim. Arada bir güzel hikayeli oyunlar oynarım ama daha çok FPS oyunlarıdır benim derdim. Csgo ve Valorantta az vakit geçirmedim. Şimdi de Call of Duty ve BF serisine başlamayı düşünüyorum. Nerdeyse hepsi Gamepass'te var. Yani 45 Tl harcayacağım. 12x45=540 TL. Yeni çıkan returnal 620 Tl. Bekle diyebilirsiniz ama Xbox'ın dediğine göre kendi çıkardıkları oyunları ilk günden Gamepass'e getirecekler. @Batwo hocamında dediği gibi 4k'da ve büyük ekranda oynamak ayrı bir zevk olacaktır. XSX'in güçlü olmasına gelirsekte ben şöyle düşünüyorum Sony bizi kandırdı. Yani direk olarak kandırdı. 4k 60 FPS oynayacaksınız dediler ama daha kendi oyunlarında bile bu değerleri veremiyorlar. Son olarakta şöyle bir bakış açım var: Diyelimki Ps5 aldım yanına da Call of Duty Cold War aldım. Yanlış hatırlamıyorsam oyunun fiyatı 750 Tl'di (ilk çıktığı zamandan bahsediyorum tabiki indirimlerde daha da ucuzlayabilir) ben bu oyunu alırsam başka bir oyun alamam 1-2 ay (konsolun yanında alırsam belki 2-3 oyun alırım ilk başta sonrası biraz daha zorlaşacak)
Ama XSX alsam gene 750 Tl versem yanında 45 Tl ile de Gamepass alsam hem Yeni çıkan Call of Duty oyunum hemde bir sürü başka oyunumda olacak. Ben aldığım oyundan sıkılsam bile başka bir oyun oynayabileceğim.
 
@GhostSoldier Bu tarz bir şeyi bende duymuştum ama pek emin olamadım. Yaptığım zaman sıkıntı olma ihtimali var mı yoksa bu daha çok bir açık mı?
 
Bu arada şunu da belirteyim. Full HD'den 4K'ye ya da 2K'ye çıktığınızda bariz bir fark hissediyorsunuz. Fakat 2K ile 4K arasındaki fark oldukça zor hissediliyor. Yani bie oyunu açtığınızda TV 4K ise 2K'ye düştüğünde kalite farkını anlamak için yaklaşık 30 cm yakınına kadar girmeniz gerekebiliyor. Not: 49 inç 4K TV ve PS5 sahibiyim.
Tvde uzaktan oynanıldığı için 1080p ile 4K farkı ne kadar hissedilir bilmiyorum. Yani tahminim bu şekilde. Monitörde yakın mesafede olunduğu için 4K farkı daha rahat hissedilir diye düşünüyorum. Kendim 1080p monitörde kullanıyorum şu anlık. Hem evimdeki televisyon eski 1080p bir televizyon. O yüzden dediğim gibi daha 4K deneyimleyemedim. Alırsam 2K 60hz ya da 4K 60hz bir monitör almayı düşünüyorum. 120 fps desteği benim fikrim çoğu oyunda olmaz. Benim için 60hz yeterli.
@GhostSoldier Bu tarz bir şeyi bende duymuştum ama pek emin olamadım. Yaptığım zaman sıkıntı olma ihtimali var mı yoksa bu daha çok bir açık mı?
Yok hayır açık değil. Kendisi zaten Live Goldu etkinleştirdikten sonra Ultimateyi etkinleştirirken diyor. 3 yıla kadar olan Live Gold üyeliğiniz Ultimate olacaktır diye.
 
@GhostSoldier O zaman baya iyiymiş bu daha da ucuza gelecek Gamepass Ultimate üyeliği. Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı