Xbox vs PS4

Yeni nesil oyunlarda o HDD'yi kullanamazsınız. Üzerinde Xbox logosu olan SSD'ler var. Depolama alanını artırmak için onları kullanmak lazım.

Sizdeki HDD ile yapabileceğiniz şeyleri de belirteyim. Öncelikle eski nesil oyunları oynayabilirsiniz. Onun dışında yeni nesil oyunların yükleme dosyalarını da HDD diskte saklayıp, oynamak istediğiniz zaman HDD disk ile internetten inmesini beklemeden kurabilirsiniz.

Yani evdeki HDD ile güncel oyunları depolayıp oynanmaz mı?
Yani depola ve oyunları bitirince sil HDD'den yeni oyunları Xbox'a aktar diyorsun.
 
Tabii ki Xbox Series S. Daha yeni makine.
Harici HDD ile bazı yeni nesil oyunları da oynayabilirsiniz. Desteklemeyen oyunları da oynamayacağınız zaman HDD de depolayabilirsiniz.
 
Xbox'ın kendi HDD'si aşırı pahalı, Amazon'da 3250 TL yazıyor.

Bu linkte gördüğünüz HDD alınır mı? Xbox için?

İlla Xbox olmasına gerek yok HDD'nin herhangi bir HDD kullanabilirsiniz. Pilleri ben marketten alıyorum.

Bu pilden ama burada pahalı. Normalde 22 TL. Duracell pilden daha iyi bu arada.
 
Yani evdeki HDD ile güncel oyunları depolayıp oynanmaz mı?
Yani depola ve oyunları bitirince sil HDD'den yeni oyunları Xbox'a aktar diyorsun.

Güncel oyunları depolar da hepsini oynatmaz hocam. Tam olarak demek istediğimi anlamışsınız. HDD'de depolar, Xbox'un kendi diskindeki eski oynadığınız bitince HDD'den yenisini hemen yüklersiniz. Ne gerek var harici diske 3-4K daha para vermeye. O parayla Series S'in parasını toplar 2. el Series X alırsınız. Yani sonuç olarak evdeki HDD sizi idare eder.

Yeni nesil oyunlar HDD'de çalışmaz dediğim kısma da net bir güncelleme getireyim. Şimdi Xbox'ta Microsoft Store'a giriyorsun. Orada Series S'ya da X için optimize edilmiş oyunlar var. Oyunların üzerinde S/X yazıyor. Eski HDD'lerde açılmayan oyunlar öncelikle bunlar. Bunlar dışında açılmayan var mı ben orasını bilmiyorum.
 

Eski nesil konsolları alacak iseniz ben PS4 öneririm özel oyunları ve benzeri konularda PlayStation bu işleri daha iyi yapıyor.

Xbox Series S almayı düşündüm Game Pass'i var ve onlarca oyunu barındırıyor.

Eğer yeni nesile yönelik bir konsol alacaksanız, size önerim kesinlikle Xbox Series S'tir çünkü PlayStation 4'ün oyun desteği kesildi. Xbox Series S ise bu nesilde bizi çok rahat bir şekilde götürecek.

Hangisini almalıyım?

Benim önerim yeni nesil oyunlara ilginiz varsa Xbox Series S öneririm. PlayStation özel oyunlara ilginiz varsa PS4. ikisine birden ilginiz varsa Xbox Series S.

Benim evde USB3.0'lı 1TB Seagate taşınabilir HDD var o bu Xbox'a uyar mı takılı kalsa sürekli.

Sorun olmaz, ben de 1TB Seagate HDD kullanıyorum. Tesadüfe bakın.

Bu Xbox gamepad i pilli galiba ona pil nasıl dayanır 30 saat kullanım süresi diyenler var.

2600 mAh şarjlı piller 30 saat gidiyor ancak pilin kapasitesine bağlı olarak değişen bir durum.

Yeni nesil oyunlarda o HDD'yi kullanamazsınız. Üzerinde Xbox logosu olan SSD'ler var. Depolama alanını artırmak için onları kullanmak lazım.

Birkaç yeni nesil oyun hariç, yeni nesil oyunlarda HDD kullanamazsınız. Xbox velocity architecture olaylarından dolayı. Yine de Xbox One dahil eski nesil olan tüm oyunlarda harici HDD kullanabilirsiniz.

Yani evdeki HDD ile güncel oyunları depolayıp oynanmaz mı?

Depolayabilir ancak oynamak için dahili depolamaya aktarmanız gerekiyor. Harici HDD'ye rağmen değişik bir şekilde 550mb/s aktarım hızına ulaşabiliyor hatta geçebiliyor.


Yeni nesil oyun desteği olmadığı için hiçbir şekilde Xbox One X önermem. Hakkında bir rehber yazacağım.

Bu linkte gördüğünüz HDD alınır mı? Xbox için?

Hiçbir USB depolama birimi üzerinden yeni nesil oyunları oynayamazsınız yani bir fark yok. Bence 1 TB HDD'nizi kullanmalısınız. Zaten yeterli en azından benim için.

Bunlar dışında açılmayan var mı ben orasını bilmiyorum.

Yeni nesil konsollar kinect desteklemediği için hiçbir kinect oyunu dahili ya da harici fark etmeden çalışmıyor.
 
PS4 daha mantıklı bence. AAA oyunlar Xbox'ta da aşırı pahalı. Game Pass'in de bir olayı kalmadı 1 ayda bitirirsiniz o kütüphaneyi. PlayStation Plus Deluxe kütüphanesine bakarsanız, ayda 60 TL'ye Horizon Zero Dawn, God of War, Ghost Of Tsushima, AC: Valhalla, The Last of Us, Bütün Uncharted serisi ve daha sayamadığım bir sürü AAA oyuna sahip oluyorsunuz kütüphane de genişliyor. Bu ay Metro Exodus eklendi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı