XEON X5460 Isınma Sorunu

57'Alay

Megapat
Daha fazla  
ÇİN'den sipariş verdim. x5460 elime ulaştı. İntel'in stock fanı ile acar acmaz 90'ları gördü işlemcim, sonra arkadaşımdan kendi fanını aldım normal intelin stock fanına göre daha iyi bakır boruları yoktu ama bakır bi tarzda soğutucu boşta 55-60 dereceye cıkardı. Bir CS:GO oynayalım dedik 90 dereceyi gördü ama FPS iyiydi FPS'kaybetmedi. Şimdi bazıları diyor ki BIOS'u modlaman gerek. Link veriyorlar. Flashla atman gerek sıcaklık düşer ama yanlış birşeyde anakart yanabilir diyorlar bu doğru mudur? İkicinsi soğutucu alman gerek diyorlar soğutucu modeli olarakta HYPER EVO 212 modelini almayı düşünüyorum etkili olur mu ve nasıl cözebilirim?

İşlemcinin sıcaklığını doğru ve güvenli bir şekilde ölçtüğüne emin olamadıktan sonra o işlemci üzerine konuşmak bence doğru olmayacaktır. Sonuçta normal anakarta takılan anakartın soketine uygun normal bir işlemci değil anakartın soketine uygun olmayan modlanmış bir işlemciyi taktığınız için anakarttaki sıcaklık ölçümü de doğru olmayabilir. Zira 90 derece olduğu halde bir performans düşüşü görülmüyorsa siz termal macunu yenileyin stock fanı olduğunca düzgün ve sabit birşekilde takın fanın çalıştığından emin olun gerisi yeterlidir bence. Hocam birde bende 775 soket kullanıyorum şuan da ve X5460 alacağım 1 aya. Nereden aldığınızı pm atarmısınız veyahut link de olur. Teşekkür ederim.

X5450 yi çinden çok ucuz fiyata getirdiğim sıvı soğutma ile kullanıyorum açılışta 25 tam yükte ise 50 derece oluyor hava soğutmalar minimum 70 tlden başladığını düşünürsek ebay veya aliexpres gibi sitelerden bu fiyata sıvı soğutma elemanları alabilirsiniz
Pompa+tank 11 dolar
8 cm radyatör 7 dolar
Cpu bloğu 3.5 dolar
8mm hortum 2 dolar
Citti anlamda 70 liralık bir kule tipi soğutma vs bu çok ucuz sıvı soğutma arasında fark var
(Kendi soğutma sistemimde 12*24 cm radyatör kullandım)
Daha fazla tecrübesi olan ısı değerleri konusunda daha iyi bir fikir verebilir ama ben kesinlikle fana vereceğin parayı daha verimli harcamanı öneririm

Bu arada xeon işlemciyi hangi anakarta taktıysan o anakarta uygun modlanmış bios indirip flashlaman gerekiyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı