XFX HD 6870 Isınma Problemi

Kasanın içi:

PCafb.jpg

Gördüğünüz gibi 1-2 cm açık sadece fan olan boşluk

nkZwj.jpg

qZbK2.jpg

Ekran kartının fanı yanlara doğru üfürmektedir bu durumda yanlız yana doğru üfürünce de dışarıya çıkamıyor ısınan hava, yan kapagı kestirmek lazım kişisel kanaatim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kestirmek değil delik açtırıp fan taktırman gerek. Bu sayede yan kapaktan ekran kartına hava gidecek ve ekran kartı temiz hava ile soğutulacak. Aynı şey işlemci fanı için de geçerli. Fan dönüyor, kasanın içindeki havadan yararlanıyor. E kasanın içinde de sıcak hava yani hava bulunmadığı için fanın dönmesinin hiç bir anlamı yok. Yan kapaktan içerisi soğutulmalı ki fanlar da ekran kartını soğutsun.

Onun dışında sistemini güzel güle güle Kullan. İşte güzel kasan olmayınca kablo karmaşasına da katlanmak zorundasın.

Teşekkürler, kasa ile anakartı değiştirsem yeterli diye düşünüyorum. RAM fazla önemli değil. Çift kanal 665 Mhz 4x2 GB. Nanya RAM.

Bu arada Crysis 2'de özellikler nasıl artırılıyor bilmiyorum. Ayrıntılı arttırmak yok. Kararlı, Oyuncu, Gelişmiş var. V-Sync açık 1920x1080 çözünürlükte en düşük 35 FPS veriyor. Siz Crysis 2 oynamıştınız, benchmark videonuz vardı. En yüksek özellik hangisi ? Kararlı, Oyuncu, Gelişmiş. Sanırsam kararlı.

Çözünürlük en üst olacak, V-Sync açık olacak, diğer özellik ise kararlı olacak. En üst grafik budur.

Fakat V-Sync aslında bir özellik değildir. V-Sync'in özelliği ekrandaki karesaniye değerini 60'ın üstünde tutmaz. İstersen GTX 690 SLI yap, yine Crysis 2 ve bütün oyunlarda 60 FPS'den fazla görmezsin. Onu kapatırsan ekran kartının gücüne göre FPS değerine ulaşırsın.

Ekran kartın çift slotlu. Kasanın arkasında slotlarda yer alan iki metali de söktünüz mü? Ayrıca neden HD 6870 alıp sonra HD 7850 alırım diyorsunuz? Vatan sanki HD 6870 kartınızı iade alıp üstüne HD 7850 almanıza izin verecekmiş gibi...

Çözünürlük en üst olacak, V-Sync açık olacak, diğer özellik ise kararlı olacak. En üst grafik budur.

Fakat V-Sync aslında bir özellik değildir. V-Sync'in özelliği ekrandaki karesaniye değerini 60'ın üstünde tutmaz. İstersen GTX 690 SLI yap, yine Crysis 2 ve bütün oyunlarda 60 FPS'den fazla görmezsin. Onu kapatırsan ekran kartının gücüne göre FPS değerine ulaşırsın.

V-Sync hayatımda gördüğüm en gereksiz özellik. Bazı oyunlarda ciddi performans düşürüyor. Gereksiz yere.

Ekran kartın çift slotlu. Kasanın arkasında slotlarda yer alan iki metali de söktünüz mü? Ayrıca neden HD 6870 alıp sonra HD 7850 alırım diyorsunuz? Vatan sanki HD 6870 kartınızı iade alıp üstüne HD 7850 almanıza izin verecekmiş gibi...

Ekran kartını takarken 2 tane çıkardık, zaten 4 tane vardı. Ayrıca maddi durumum buna yetebildi. Vatan benim bildiğime göre ilk 15 gün nedensiz yere aldığınız ürünü iade alıp başkasıyla değiştirebiliyorsunuz.

3. resimde yandaki hava alan yeri görüyor musunuz ? Oraya fan taktırayım mı ? Taktırsam da anakartta yer yok ki; özel üretim Pegatron :mad: :(

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı