XFX RX 5500 XT 8 GB yüksek sıcaklık değerleri

Stropower68

Centipat
Katılım
21 Haziran 2019
Mesajlar
714
Çözümler
1
Merhabalar. RX 5500 XT 8 GB ekran kartımda Apex Legends oynarken (bazıları orta, bazıları düşük ayarlarda) GPU junctıon sıcaklığı 93 derecelerde, fan 2300 RPM'lerdde geziyor. Neredeyse aynı sisteme sahip arkadaşımın ekran kartı sıcaklığı çok daha düşük derecelerde çalışıyor. Sistemi alalı 6 ay olmadı. Kasam Corsair Carbide serisi Spec Delta. Sizce garantiye yollamalı mıyım? Belki bir sorunu çıkar.
 
Aldığım malın sorununun olmamasını isterim.

Ortada sorun falan yok.

7nm Radeon kartları için AMD tarafından belirlenen Junction değeri 110 derece. Ekran kartı sıcaklığı ise 73 derece demişsiniz. Bu da gayet iyi bir değer.
 
Artı -1 Eksi
İşte ben de sorun var mı diye sordum, yokmuş, öğrendim.
Ortada sorun falan yok.

7nm Radeon kartları için AMD tarafından belirlenen Junction değeri 110 derece. Ekran kartı sıcaklığı ise 73 derece demişsiniz. Bu da gayet iyi bir değer.
Sen iyi değilsin.
Daha Junction point in ne olduğunu bilmeden "çok yüksek, çok yüksek Junction 93 çıkmış" demeye devam et.
Yazık...
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Forumun amacı bu. Yanlış mıyım?
 
Hocam kartın sıcaklığı ile ilgili bir sorun olsa zaten çekirdek hızını otomatik düşürüyor kartlar, mesela benimki 85 derece olunca düşürüyormuş, bir keresinde yanlışlıkla ekran kartı fanını kapatmıştım da oradan biliyorum :d 85 derece 300 MHz'ye sabitlemişti kendini :dd
Çekirdek hızı FPS'i etkiler mi?
 
Bir arkadaş bana fan ayarı yaptırdı. Çok ses olduğu için sıfırladım ayarları. Sıfırladıktan sonra normalde aldığım FPS'in yarısını almaya başladım. Konu açtığımda Oveclock silinmiş olabilir dediler de öyle bir şey oluyor mu?

Overclock ile 2 kat fazla FPS alamazsınız zaten o yüzden OC yapıp da geri almış olsanız maksimum 10 FPS düşer. Hangi uygulamayı kullanarak fan ayarı yapıyorsunuz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı