Çözüldü XPG Battlecruiser kasa kabloları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kampfar

Kilopat
Katılım
14 Ağustos 2014
Mesajlar
259
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar ilk defa kasa topluyorum. Kasada çok fazla kablo var bu yüzden kafam karıştı. Bir de kasadan 2 tane 20 pin USB kablo çıkıyor fakat anakartimda 1 tane pin giriş slotu var. (MSI X570-A PRO)
Ne yapmalıyım?

1592299471910.png
 
Çözüm
Anakartınızda bir değil iki tane USB 3.2 Gen 1 portu var. Aşağıdaki resimde mavi renk ile belirttim. Ön panelden gelen iki USB kablosunu oralara bağlayacaksınız.
product_3_20190723100321_5d366ae9ad7f2.png


ARGB bağlantısı ise cidden kabus gibi. Fanlardan ikişer tane kablo çıkıyor. Birisi ARGB kablosu, diğeri de güç kablosu. Güç kablosunu anakartın üzerindeki fan portlarına takacaksınız, orada sorun yok. Asıl olay ARGB bağlantılarında başlıyor.

Tavsiyem, fanlardan çıkan ARGB kablolar büyük ihtimalle 1 to 4 çoklayıcıya bağlıdır. O kablonun tekli ucunu bulun ve başka bir yere bağlıysa çıkarın. Sonra da anakarttaki 3 pinli ARGB portuna takın.
İşe yaradı umarım :) Bir sorun olursa yine yazın. Çok ilginç kasaymış, ilk defa bu kadar detaylı bağlantılar görüyorum.
 
Sadece kasa ön paneldeki, renkleri değiştiren buton çalışmıyor. Randon deneme yaparken bir kere çalıştırmayı başardım ama unuttum..
 
Sadece kasa ön paneldeki, renkleri değiştiren buton çalışmıyor. Random deneme yaparken bir kere çalıştırmayı başardım ama unuttum.
Onun çalışmamasının sebebi size anlattığım işlemlerin fanları anakart üzerinden kontrol edilecek şekilde bağlaması. JRAINBOW pinlerine yapılan bağlantıyı ön panelden gelen 3 pinli kablolardan birine bağlarsanız sorununuz çözülecektir.
 
Merhaba ben de aynı kasadan aldım, acaba bana yardımcı olabilir misin fan ve RGB bağlantıları için?

Çok hatırlamıyorum hatta ben komple kapadım ARGB ışıkları ama kabloları birbirine geçirip tek bir kabloyu anakarta takacaksınız. (ARGB için) Diğer pini de fan için zaten.
 
Çok hatırlamıyorum hatta ben komple kapadım ARGB ışıkları ama kabloları birbirine geçirip tek bir kabloyu anakarta takacaksınız. (ARGB için) Diğer pini de fan için zaten.

4 adet fan var ve her birinin 2 kablosu var biri güç diğeri de RGB için. Fanlardan gelen kabloları birbirine bagladıktan sonra sadece 1 fanın kablolarını mı anakarta takmam gerekiyor?
 
4 adet fan var ve her birinin 2 kablosu var biri güç diğeri de RGB için. Fanlardan gelen kabloları birbirine bagladıktan sonra sadece 1 fanın kablolarını mı anakarta takmam gerekiyor?

ARGB kullanmak istiyorsanız hem onu hem de güç kablosunu takmanız gerekiyor. Yani 2 kablo. Ben tek kablo taktım çünkü ARGB kullanmıyorum.
 
Anladığım kadarıyla durum şu:
  • Ön panelden gelen 2 tane (4 pinli) RGB ve 2 tane (3 pinli) ARGB kablolar, kasanın üstündeki kontrolcüye gidiyor. Siz aydınlatmayı anakarttan kontrol etmek isterseniz (ki tavsiyem budur) ihtiyacınız yok. Kapaklarını kapatın ki pinleri yamulmasın.
  • İki başlı kablolardan toplamda 4 tane olması gerek. Onlar fanlardan çıkan kablolar. Birbirlerine bağlayacaksınız. Şu şekilde:
    • Birinci kablonun dişi ucunu ikinci kablonun erkek ucuna.
    • İkinci kablonun dişi ucunu üçüncü kablonun erkek ucuna.
    • Üçüncü kablonun dişi ucunu da dördüncü kablonun erkek ucuna bağlayacaksınız.
    • Sonrasında dördüncü kablonun dişi ucunu da anakartınızdaki jraınbow yazan portlardan birine bağlayacaksınız.
  • En son gösterdiğiniz devasa kablo da fanların dönmesi için. Açıkta olan 3 pinli dişi ucu anakartınızdaki fan portlarından birine takacaksınız. Anakarttaki portlar 4 pinlidir, bağlayacağınız kablo ise 3 pinli. Fakat sıkıntı olmaz merak etmeyin, kabloların arkasındaki tırnakları birbirine oturacak şekilde takacaksınız.
Bütün bu işlemlerin sonucunda fanların aydınlatmasını MSI Mystic Light ile kontrol edebiliyor olacaksınız.

Merhabalar bende JRAINBOW yok ama JRGB1 SYS_FAN2 diye 4 pinli bir giriş var. Bir de anakartın üst tarafında JRGB 2 var. Bunlardan birine takarsam anakarttan kontrol edebilir miyim?
 

Geri
Yukarı