XPG Core Reaktör 850 Watt güç kaynağı değiştirilmeli mi?

Durum şöyle: 3 sene önce sistemimi topladıktan sonra 2 kere sistemimde sorun yaşadım. Birinde ekran kartımın MOSFET’i yandı. Sonrasında da anakartımın RAM slotları yandı.

Fakat bu duruma ne sebep oldu, bilemiyorum. Şimdi yeni sistem toplayacağım. Ve toplayacağım sistemde şu anki kullandığım PSU, watt değeri açısından işimi görüyor, yani değiştirmeme gerek yok. Lakin son birkaç senedir yaşadığım arızalardan ötürü acaba buna güç kaynağı mı sebep oldu diye düşünüp güç kaynağımdan şüpheleniyorum ve yeni sistem için sıfırdan daha kaliteli bir güç kaynağı almayı düşünüyorum.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Şu anki kullandığım PSU: XPG Core Reaktör 850 watt

Almayı düşündüğüm PSU: https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c1200-gold-pa-2g2bb-eu-1200-w-fiyati,795055923.html

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum şöyle: 3 sene önce sistemimi topladıktan sonra 2 kere sistemimde sorun yaşadım. Birinde ekran kartımın MOSFET'i yandı. Sonrasında da anakartımın RAM slotları yandı.

Fakat bu duruma ne sebep oldu, bilemiyorum. Şimdi yeni sistem toplayacağım. Ve toplayacağım sistemde şu anki kullandığım PSU, watt değeri açısından işimi görüyor, yani değiştirmeme gerek yok. Lakin son birkaç senedir yaşadığım arızalardan ötürü acaba buna güç kaynağı mı sebep oldu diye düşünüp güç kaynağımdan şüpheleniyorum ve yeni sistem için sıfırdan daha kaliteli bir güç kaynağı almayı düşünüyorum.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Şu anki kullandığım PSU: XPG Core reaktör 850 watt.

Almayı düşündüğüm PSU: https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-nzxt-c1200-gold-pa-2g2bb-eu-1200-w-fiyati,795055923.html

Elindeki PSU gayet kaliteli bir model. Değiştirilmesine gerek yok.

Şu Lian Li stremer tarzı kablolardan bahsediyorsanız yok hocam kullanmıyorum.

OCCT Power testi yapabilir misin hocam. Voltaj miktarlarının ve sistemin kaç watt çektiğinin fotoğrafı gerek.

PSU gayet kaliteli bir model aslında. Böyle yapmaması gerek. İlk aldığından beri mi böyle?

OCCT Power testi yapabilir misin hocam. Voltaj miktarlarının ve sistemin kaç watt çektiğinin fotoğrafı gerek.

PSU gayet kaliteli bir model aslında. Böyle yapmaması gerek. İlk aldığından beri mi böyle?
Hocam şuan şehir dışındayım , eve döner dönmez yapıp ss atacağım.

İlk aldığımda sorun yoktu hocam. Sonra 1 sene geçmeden ekran kartımın mosfeti yandı. Sonra yine 1 sene geçmeden anakartımın ram slotları yandı. PSU dan şüpheleniyorum yani aklıma başka bir şey gelmiyor.

Hocam şu an şehir dışındayım, eve döner dönmez yapıp SS atacağım.

İlk aldığımda sorun yoktu hocam. Sonra 1 sene geçmeden ekran kartımın MOSFET'i yandı. Sonra yine 1 sene geçmeden anakartımın RAM slotları yandı. PSU'dan şüpheleniyorum yani aklıma başka bir şey gelmiyor.

Belki sana gelen PSU sorunludur. Sonuçta elektronik şans işi. Ama tam net tespit koymak zor.

Belki sana gelen PSU sorunludur. Sonuçta elektronik şans işi. Ama tam net tespit koymak zor.
İşimi garantiye alıp PSU değişesim var aslında. Bütçemi zorlamıyor. En azından kafam rahat olur yani.

Biraz araştırdım ve PSU tier list'e baktım. Şu linkini attığım NZXT A+ olarak nitelendirilmiş. Sizce alınır mı bu veya başka öneriniz var mı 1200 watt olacak şekilde.

İşimi garantiye alıp PSU değişesim var aslında. Bütçemi zorlamıyor. En azından kafam rahat olur yani.

Biraz araştırdım ve PSU tier List'e baktım. Şu linkini attığım NZXT a+ olarak nitelendirilmiş. Sizce alınır mı bu veya başka öneriniz var mı 1200 watt olacak şekilde.

Evet alınır. Zaten piyasadaki neredeyse en performanslı model o. ASUS ROG STRIX Platinum'lardan bile iyi. Garantiye yolla hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı